POSTED IN Atomvåpen, USA

Militær-leder i USA:

Det kan bli atomkrig med Russland og Kina.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå starter sabelraslingen overfor Russland igjen. Nytt krigsskip i Svartehavet. Store bombefly på Ørlandet og atom-ubåter i Tromsø. Navalny i alle mediene. Og så den faretruende meldingen i innlegget under.

Men det er naturligvis noen som synes at dette er gode saker og ikke minst at Norge brukes som USAs fremskutte brohode under muskelfremvisningen til det borgerkrigstruete USA og den propagandakrigen som det nå legges opp til.

Vakre fugler som kan kopiere ordene til noen andre. Men de forstår ikke et ord av det de sier.

Er det bare papegøyer som sitter på Stortinget? Er det ingen som tør å protestere mot denne galskapen. Er de blitt fullstendig lobotomert av den overdøvende mediekvernen  som tygger og maler på det samme mantraet: 

«Det er Russland, Russland og bare Russland som truer oss. Derfor må vi ruste opp, opp og mer opp, men legge ned vårt eget forsvar og underlegge oss Nato.»

Venstresiden er tause som vanlig. For dem er en krenkende bemerkning viktigere en atombomber på Ørlandet eller i Tromsø. Men naturligvis er angsten for karriere-stopp viktigere enn angsten for landets fremtid.

Knut Lindtner
redaktør

USA-admiral advarer om atomkrig mot Russland og Kina. Det er en «reell mulighet».

STRATCOM-sjef etterlyser en politikk som ser på bruken av atomvåpen som «en svært reell mulighet».

Av Dave DeCamp

Sjefen for USAs Strategic Command (STRATCOM) advarer om at en atomkrig med Russland eller Kina er «en reell mulighet», og han etterlyser en endring i USAs politikk som viser denne trusselen.

«Det er en reell mulighet for at en regional krise med Russland eller Kina kan utvikle seg så raskt at konflikten kan involvere atomvåpen, dersom det oppfattes som at et  konvensjonelt tap vil true regimet eller staten», skrev viseadmiral Charles Richard i februarutgaven av USA Naval Institutes månedlige magasin. 

Charles A. «Chas» Richard er en amerikansk marineadmiral som for tiden tjener som 11. sjef for USAs strategiske kommando. (Wikipedia)

Richard skrev at USAs militære må «skifte sin prinsipielle oppfatning fra «bruk av atomvåpen er ikke mulig» til «bruk av atomvåpen er en svært reell mulighet», og handle slik at de kan møte og avskrekke den realiteten».

STRATCOM-sjefen sa at Russland og Kina «har begynt aggressivt å utfordre internasjonale normer og global fred ved å bruke maktmidler og kraftige trusler på en måte vi ikke har sett siden da den kalde krigen var på høyden».

Richard blåser opp Russlands og Kinas atom-modernisering, og etterlyser at USA må konkurrere med de to nasjonene.

Når det gjelder Kinas atomvåpen, så har USA og Russland enormt større arsenal.

Det nåværende anslaget for Beijings atomarsenal er omtrent 300 krigshoder, mens Washington og Moskva har omtrent 6000 krigshoder hver.

Selv om Beijing dobler sitt arsenal i de neste ti årene, slik kinesiske hauker spår, vil de fortsatt være små sammenliknet med Washington.

USA vil måtte fjerne en god del av sitt arsenal om de skal overbevise Beijing til å være med på en avtal om våpenkontroll. 

Siden STRATCOM er den kommandoposten som styrer Washingtons atomarsenal, vil deres kommandører alltid overdrive sjansen for atomkrig, og be om mer penger for å modernisere sitt lager.

Men når USA prioriterer såkalt «stormakts-konkurranse» overfor Kina og Russland, og øker USAs militære tilstedeværelse på steder som Sør-Kina-Havet, Arktis og Svartehavet, så vil trusselen om en atomkrig stadig øke. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  8 februar 2021 16:55

  Det er kanskje viktigere enn noen gang å få på plass nye nedrustingsavtaler. Kort kommentar: Det er ikke atomvåpen eller atombombefly på Ørlandet. B-1 er et konvensjonelt bombefly. I øyeblikket er det kun B-2-flyet som kan bære atomvåpen, som i fremtiden erstattes med det nye B-21-flyet. En del B-52-fly skal om ti-års tid igjen bære atomvåpen i form av kryssermissilet Long Range Stand Off (LRSO) missilet.

  Svar
  • Samme vasprat som du har prestert under en annen artikkel på Derimot. Ethvert våpenbærende fly som er stort nok, kan når tid som helst få montert inn ‘evnen’ til å bære kjernefysiske våpen.
   Derfor kan B-1B, de fire amerikanske bombeflyene som skal til Ørland om de ikke allerede er i stand til det, NÅR SOM HELST få montert inn ‘evnen’ som atombærende våpenleverandør.
   En parallell sak er, at de store amerikanske U-båtene som legger seg ved Tromsø er stappfulle av atomvåpen. Komisk er at for amerikanerne ligger Olavsvern for langt vekk fra Ishavsbyen, av den enkle grunn at de vil ha en mye lettere adgang til sprit og kvinnfolk enn fra den NATO-finansierte U-båtbasen!

   Svar
   • Vassprat og vassprat.
    Bolsøy bare påpeker et faktum rundt B1 bombeflyenes nåværende oppsett. Et Jumbo 747 kunne sikkert bli ombygd (kjapt!) til å bære atomvåpen gitt nok midler.

    Vil du ha fred? Forbered deg på krig!

    To grupper oppfører seg fullstendig som løse kanoner på dekk i denne sammenhengen.
    Den ene er mydighetene som med suveren forakt for grunnloven lar hva som helst av amerikansk utstyr og personell stasjoneres her, og derav bare blir en dum liten brikke i et spill med store tildels aggressive aktører.
    Den andre er venstresiden som på vanlig naturstridig vis tror at verden ‘blir så bra’ bare alle våpen blir borte og alle går rundt og synger ‘All you need is love’. De er like ubrukelige ødeleggende som Nygårsvold-regjeringen var i årene 1939-40. Om mulig enda verre enn overnevnte myndigheter.

   • Bjørnar Bolsøy
    13 februar 2021 15:16

    «Derfor kan B-1B, de fire amerikanske bombeflyene som skal til Ørland om de ikke allerede er i stand til det, NÅR SOM HELST få montert inn ‘evnen’ som atombærende våpenleverandør»

    Det er nok langt mer komplisert enn som så:

    «The B-1B no longer carries nuclear weapons;[37] its nuclear capability was disabled by 1995 with the removal of nuclear arming and fuzing hardware.[117] Under provisions of the New START treaty with Russia, further conversion were performed. These included modification of aircraft hardpoints to prevent nuclear weapon pylons from being attached, removal of weapons bay wiring bundles for arming nuclear weapons, and destruction of nuclear weapon pylons. The conversion process was completed in 2011, and Russian officials inspect the aircraft every year to verify compliance.»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rockwell_B-1_Lancer

 • Magnus H. Mu
  18 august 2021 23:32

  Å idiotsikre er håpløst. Naturen har bestandig formet en bedre idiot.

  Svar
 • «Er det bare papegøyer som sitter på Stortinget? Er det ingen som tør å protestere mot denne galskapen.»

  Alle partier er opptatt av valget, og hva media legger fram som viktig.
  Nå er det klima, for noen uker siden Covid.
  Om media skriver om brunsnegler eller månefaser blir det det som partiene skal ha hvert sitt standpunkt til og krangle om.
  Parlamentarisme. 😉

  Eller er atombombing mindre grusomt enn «de gode» sin brannombing av Dresden?
  https://www.vigrid.net/hcdresdendeesart.htm

  Men det ser ikke ut som om det er menneskelige lidelser som er det vanskelige her og som skaper engasjement hos de politiske partiene.
  Det er ( parti-)politikk og makt.
  Noen vil ha makt i verden, og norske politiske partier bryr seg lite; de vil ha makt sjøl.
  Godt «valg» 2021.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi eksporterer EL-kraft for fullt til tross for for lav fyllingsgrad i magasinene.

Styrer EU norsk kraftpolitikk?

Forrige innlegg

USA holder tilbake Afghanistans penger. Taliban holder tilbake folk på Kabul flyplass.

Situasjonen: Pengene eller livet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.