POSTED IN Militære/våpen/teknologi, Virkelighetsforståelse

Militær analytiker:

USA vil mislykkes fordi de har navigert etter feilaktig militært kart i generasjoner.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne kommentaren fra Andrei Martyanov er interessant på flere måte. Det viktigste han sier, som han har skrevet om i årevis, er at USA er en militær skute som har vært på feil kurs i generasjoner. Årsaken er at kartet de navigerer etter er fundamentalt feil, ifølge Martyanov. Det vil ikke hjelpe å skifte kurs, en må også skaffe seg et nytt kart.

Andrei Martyanov er ekspert på det russisk militære og sjømilitære virksomheten Han ble født i Baku i 1963 og er nå bosatt i USA, California.

Alle USAs militære ledere har sin opplæring etter det gamle kartet som er ubrukelig. Det må skapes en ny generasjon militære ledere som forstår militær virksomhet og forutsetningen for den (bl.a. evnen til industriell kapasitet, samordning av produksjon osv.) som en helhetlig samfunnsmessig prosess.

At dette vil ta generasjoner sier seg selv for det betyr en total omlegging av store deler av USAs militære virksomhet men også kanskje viktigst, grunnlaget for den militære tenkningen.

Det følger noen konsekvenser av denne forståelsen, men den viktigste er i kortform at USAs militært vil henge etter i lang tid og vil ikke kunne følge opp sin globale dominans slik de har gjort frem til nå. Nå rakner det hele rundt dem, også for alle Nato-partnerne, og panikken vi aner og som vil vokse, skyldes dette. Det fleste politikere forstår ikke det som er i ferd å skje og i Norge er det stort sett ingen som har peiling. De følger USA-manuset så lenge det går.

For mange lesere er det gresk det som blir sagt under, nesten som om mannen er gal. Slike meninger som han fremfører snur hele vårt verdensbilde på hodet. Det er fryktelig skremmende. Jeg har fulgt Martyanov i noen år nå og lest de tre bøkene hans om dette. Jeg må si at det han har beskrevet ser ut til å skje så langt, men vi er bare i starten av det. Vi står overfor fundamentale endringer i verden og i vår virkelighetsforståelse hvis han får rett.

I denne artikkelen viser Martyanov til et kort intervju med John Mearsheimer som vi presenterer og som ifølge Martyanov viser en begynnende forståelse av problemet, men ikke omfanget av det.

Knut Lindtner
Redaktør

Det er ikke så enkelt

Av Andrei Martyanov.

Det handler ikke bare om produksjonskapasitet – i teorien kan USA bygge, i løpet av de neste 10 årene, noen anlegg for å øke produksjonen av 155 mm granater eller droner. Men det vil ikke være i stand til å matche Russlands industrielle kapasitet i denne forbindelse, selv med teoretisk tillegg av en fremtidig, hvis det blir noen, europeisk kapasitet.

Problemet her er ikke bare kvantitet – målet er umulig å nå på grunn av fullstendig ødeleggelse av amerikansk produksjonsbase og de ekstremt komplekse forsyningskjeder for militær produksjon. Alt dette er bare toppen av isfjellet. Hoveddelen av isfjellet er en fullstendig katastrofe som det amerikanske militærets doktriner og, som et resultat, anskaffelsesutviklingen er.


Jeg snakket om det i årevis – noen hull, for eksempel i luftforsvar eller missiler, vil USA ikke kunne lukke, for mens jeg skriver dette, fortsetter dette gapet (i forhold til Russland, red.) å vokse. Det måles ikke i år, men i generasjoner. Dette er, som et eksempel, et resultat av misforstått og analfabetisk tilnærming til luftforsvar basert på… luftoverlegenhet.

Russland har begynt masseproduksjon av dette missilet (Zircon). USA er ikke i nærheten av noe slik.

Du må bokstavelig talt angre på hele greia, og dette krever ikke bare å bygge noen fasiliteter (overganger), men en fullstendig omgjøring av USAs forsvar eller rettere sagt «offensiv»-filosofi som ikke fungerer. Det gjorde den aldri. Dette er umulig i den nåværende tilstanden til den amerikanske geopolitiske tenkningen uten å revurdere USA slik har oppfattet seg selv de siste hundre årene. USA har ikke mot, intellekt og vilje til å gjøre dette fordi det fører til en ødeleggelse av USAs mytologi.

Så USA er fastlåst. Det er bra at John Mearsheimer forstår deler av dette, men han forstår ikke sakens kjerne. Etter at USA strategisk og operativt «planlagte» VSUs «motoffensiv», dukket spørsmålet om kompetansen til det amerikanske militæretablissementet opp og ble besvart – det er inkompetent!

Det vil ta en generasjon eller to å lære de som for tiden er i ungdomsårene-årene i amerikanske tjenesteakademier å tenke riktig og innenfor rammen av USAs FAKTISKE militære og industrielle kapasitet. Denne EKTE evnen har ingenting til felles med USAs halcyon-år (Idyll-tiden) under andre verdenskrig og etter, og den kommer ikke tilbake. Russland vil ikke tillate USA å slippe løs krigen i Europa mens de tror at USA kan sitte trygt bak havet. Det fungerer ikke slik lenger, spesielt når en tar med byggetempoet til den russiske marinens ubåter som 3M22 Zircon carriers Yasen-klassen ubåter og fregatter som allerede har Zircons utplassert. Dette er teknologier USA rett og slett ikke har og de er ikke i nærheten av å få dem. Kina kan stole på dem, og mye mer fra Russland i tilfelle USA bestemmer seg for å begå selvmord.

Det er et dystert bilde av korrupsjon, finansiell og, viktigst av alt, intellektuell forfall innenfor det amerikanske militær- og utenrikspolitiske etablissementet, og det John Mearsheimer ikke klarer å forstå – dette er ikke bare noen maskinvarer hvis nytte USA plutselig anerkjente. Nei, den virkelige forståelsen av SMO (Russlands «Spesielle Militære Operasjon») er mye mer enn teknologisk, den er fremfor alt operativ og strategisk, noe som gjorde Russlands generalstab til en velsmurt maskin som bare bruker 404 (Ukraina) som en felle og et søppelplass for NATOs militære kapasitet, fordi Russland kjemper ikke mot Ukraina, de kjemper mot NATO, og NATO og USA er i panikk.

Til syvende og sist kan ikke Washington strategi, de har ingen ekte strateger – bare tavle-lærere, som vil mislykkes enda en gang i å lære fra virkelighetens erfaringer. Fordi man må da ha et skikkelig verktøysett. USA har ikke det. Lykke til med å «stenge inne» Kina.

Artikkelen er er oversatt og bearbeidet av Knut Lindtner

Forsidebilde: Alwi Alaydrus

https://smoothiex12.blogspot.com/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Her får man sannheten i trynet, USA (og vesten) har hørt på og rettet seg etter «pengemakten», de kaklende falske jøde-khazarene, disse degenererte, innavlede etterkommerne etter de «jødisk» konverterte steppe-dromedarene fra Ukraina.
  Nå blir det åpenbart for hele verden, hver dag, hvor «intelligent» det var å la de grådigste av de grådigste lede dansen rundt gullkalven.
  Det «siviliserte» vest, med sin kolonisering, med sin rasisme og uintelligente livsførsel har allerede bitt i gresset, vi er ferdige som «overlords», og takk for det.
  Skru av telefon og tv, våkn opp Ola og Kari Dunk, og bli med på å redde det lille som kan reddes, ikke for «politikere» eller landet, men fordi du selv har lyst til å leve.

  Svar
 • Kart?
  Liz Truss: Ukraina ligger ved det Baltiske Hav.
  Kamala Harris: Russland er et stort land, Ukraina er et lite land.
  Kompass?
  Kun et moralsk som gjelder utelukkende for plebsen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-journalist dør i ukrainsk fengsel.

USA kunne fått han ut på et øyeblikk, men gjorde ingenting.

Forrige innlegg

Det russiske militære:

Covid-«pandemien» var en strategisk operasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.