POSTED IN Migrasjon og flyktninger

Migrasjon fra Hviterussland ingen stor sak.

Kryssingen av den engelske kanalen er ti ganger større.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi merker oss at 2000 migranter i Hviterussland skaper store overskrifter i våre medier, og fører til krisestemning, men de virkelig store migrantsakene – millioner i USA fra Latin-Amerika, flyttingen av hundretusenvis over Middelhavet og nå denne saken fra Nord-Frankrike – er ikke et tema.


Det betyr at Hviterussland dreier seg om noe annet enn migranter, det er en politisk scene rigget til av mediene for å forberede oss på et helt annet teater: En mulig krig i Ukraina hvor kanskje vestlige troppe deltar?


Hvis en ønsker å holde seg orientert om migrant-situasjonen i verden er ikke Hviterussland noe interessant eller viktig sted. Det vi forteller om under er viktigere, i kraft av at det dreier seg om ti ganger så mange mennesker, selv om heller ikke det er mye hvis vi løfter blikket globalt.


Migrasjon er et tema som ikke lenger diskuteres. Våre hjemlige meningsdannere møter seg selv i døren hele tiden nå. 


Hva skaper migrasjonsbølgen? Våre kriger rundt om i verden! 

Gjør vi noe med dem? Nei! 

Er det Hviterussland, som slipper folk til EU-grensen, som er problemet? Nei, det er EU som sanksjonerer Hviterussland.

brown and blue metal fence
Hvorfor hører vi ikke mer om muren som fortsatt bygges mellom USA og Mexico? Er det fordi Trump ikke langer er president?

Er vi imot murer/stengsler? Ja, i USA når Trump er president, ikke ellers. Ja, når folk vil flykte fra Russland, ikke når de flykter fra Irak.

Ønsker vi migranter fra Afrika over Middelhavet? Ja, de må vi ta vare på, men ikke de som kommer via Hviterussland. 

Er ulovlig migrasjon et problem? Ja, når det gjelder den hviterussiske grensen, ikke den engelske kanalen.

Prøver Hviterussland å destabilisere Polen? Ja. Prøver Frankrike å destabilisere England? Nei.

Listen av spørsmål og svar kan forlenges, men den forteller om et EU som har mistet vett og forstand, og om vestlige, og norske medier, som ikke langer klarer å argumentere prinsipielt, men skifter mening hele tiden alt etter hva som passer seg politisk.

Knut Lindtner

Redaktør.

Frankrike river ned stor migrant-leir.

Et stor leir med migranter i utkanten av Dunkirk i det nordlige Frankrike har blitt demontert. Man venter nemlig nok spenning overfor Storbritannia etter at et økende antall ulovlige migranter har greidd å krysse Den Engelske Kanal.

«Etter min instrukser var det sikkerhets-årsaker til at jeg beordret leiren i Grande-Synthe evakuert i morges», sa den franske innenriksministeren Gerald Darmanin til twitter på tirsdag. Han la til at de statlige tjenestene i regionen vil sørge for husly til gruppen.

Regjeringens talsmann Gabriel Attal sa at beslutningen om å rive leiren i første rekke var basert på å skaffe disse menneskene husly før vintersesongen satte inn. 

Rundt 1500 migranter ble evakuert fra stedet med busser, og teltene deres ble fjernet. 

Ifølge Utopia 56, en av de veldedige organisasjonene som sto for demontering av leiren, ble menneskene «tvunget inn på bussene uten å bli informert om hvor de skulle. Og noen av deres personlige eiendeler var blitt ødelagt».


«Tidene forandres seg for kanalkryssing?


Det franske politiet begynt å flytte rundt 1500 migranter fra en leir nær Dunkirk midt i samtaler mellom Priti Patel og hennes franske motpart . De var enige om å stanse 100 5 av kanalkrysningene etter at et rekordstort antall hadde nådd Storbritannia i 2021».

I forskjellig tweets annonserte Darmanin at 13 påståtte migrantsmugler hadde «bragt over 1308 personer siden januar».

«Disse smuglerne er kriminelle som utnytter menneskelig elendighet. De er ansvarlige for ulovlig immigrasjon», skrev ministeren.

De franske myndighetens aksjon på tirsdag kom etter en telefonsamtale mellom Darmanin og hans britiske motpart Priti Patel. Disse to diskuterte det økende antallet ulovlige immigranter som prøvde å krysse Den engelske Kanal. De gjentok betydningen av samarbeid for å gjøre denne ruten «ubrukelig» fortalte Patel etterpå.

«Ved Grande-Synthe nær Dunkirk, hadde rivningen av leiren aller begynt, Rundt 1500 personer, mange av dem kurdere, har blitt flyttet vekk fra stedet».

Storbritannia og Frankrike har en lang historie med beskyldninger mot hverandre når det gjelder ulovlig immigrasjon.

Britiske offisielle har påstått at franske myndigheter ikke gjør nok for å hindre migrantene i å legge ut på denne farlige turen.

Den franske regjeringen har sagt at Storbritannia må legge om arbeidsmarkedet slik at det blir mindre attraktivt for migranter.

Mer 23 000 migranter har krysset Den Engelske Kanal med båt i år, sammenliknet med 8 484 i 2020. Dette ifølge Press Associations tall.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/540448-france-clears-migrant-camp-dunkirk/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Denne artikkelen bekrefter min kommentar fra artikkelen EUs dobbelmoral tjukk…..
  Angående disse såkalte emigranter fra Hviterussland, hvem er de?
  Vi ser på bilder at det er flertall av relativ unge menn. Vi ser videre at de har feks vinterjakker merket HH. De har smartphones osv. Er dette set-up fra meget sterke krefter?
  For min del når bildet er uklart, så pirrer det min nysjerrighet!

  Svar
 • Wasan Totland
  21 november 2021 14:26

  Dere må være klar over at disse nyhetene bare er propaganda. Hvis England og Frankrike ville ha en slutt på den ulovlige kryssingen så var det bare å sende dem tilbake og det ville stoppet med en gang. Nigel Farage kan bekrefte at dette skjer med myndighetenes velsignelse.

  Svar
 • Det er et annet aspekt vedrørerende «krisen» mellom Hviterussland og Polen. Det er at Hviterussland har trosset WHO sine koronaplaner og holdt samfunnet åpent. Tanzania og Burundi var de to eneste andre landene som trosse WHO og de endte med døde presidenter. Nå forsøkes det med en fargerevolusjon i Hviterussland.

  https://off-guardian.org/2021/11/18/swedens-vaccine-passes-should-teach-us-an-important-lesson/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var ikke Hviterussland som drev krigene i Midt-Østen.

Det var det NATO og EU (Polen) som gjorde.

Forrige innlegg

Dette vil NRK garantert ikke fortelle deg:

I Storbritannia dør det nå langt flere fullvaksinerte enn uvaksinerte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.