POSTED IN Venezuela

Migrasjon:

Et våpen i krig?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det skulle ikke forbause oss, men det gjør det likevel gang på gang. Fra vi er små er vi programmert til å tro alt det som våre store og «troverdige» medier forteller oss. Skriker de «På plass!» reiser vi oss lydig og lystrer ordre. Sier de at de andre (de slemme og onde) jukser og bedrar tror vi dem herfra og til evigheten. 

Juan Guaidó er utnevnt av USAs regjering og støttet av mange vestlige land som Venezuelas lovlige president til tross for at han ikke er valgt. Det er mer nærliggende å kalle han en forræder for sin nære tilknytning og samarbeid med USA for å styrte landets valgte president. Likevel tror mange av oss USA og megafonen NRK når de antyder at valget av landets president ikke var lovlig og demokratisk og at han er en diktator.

Vi er alle oppdratt på denne måten i en tid hvor det faktisk var grunn til å tro det meste av det som ble fortalt.

Slik er det ikke lenger, men de innøvde refleksene sitter i oss som spikret. I dag er løgnen som politisk våpen svært utbredt og på en så finurlig måte at den er vanskeligere å avsløre. Det gjelder særlig løgnen om forhold og begivenheter i andre deler av verden som det er vanskelig for folk å kontrollere. Artikkelen under viser akkurat det.

Og i disse Korona-krisetider er det viktig å gi eksempler på hvordan de store mediene forvrenger det som skjer og fremstiller begivenheter på en skjev måte for å fremme en spesiell agenda. Denne artikkelen er et av mange eksempler på nettopp dette.

Knut Lindtner

Den venezuelanske desinformasjons-kampanjen. 

Fra Voltaire Network.

I august 2018 rapporterte den internasjonale pressen om en massiv utvandring av venezuelanere. De skrev at menneskene flyktet fra sult og det chavistiske diktaturet til Nicolas Maduro.

Bilder som ble vist i våre medier av store menneskemengder som forlot landet.

Det skulle være 18 000 som krysset grensen hver dag. FN spådde at det ville være 5,3 millioner venezuelanske migranter og flyktninger rundt omkring i Latin-Amerika ved slutten av 2019.

Dessverre! Disse tallene var ren propaganda: Kontoret til FNs høykommisær for flyktninger har nettopp publisert den offisielle statistikken fra 31. desember 2018.

  • 57 prosent av verdens flyktninger kommer fra Syria (6,7 millioner), Afghanistan (2,7 millioner) og Sør-Sudan (2,3 millioner).
  • Flyktninger fra Venezuela teller bare 341 800 personer (og mange av dem har siden vendt tilbake til landet).

Kampanjen i mediene rundt desinformasjon er kommet fra Pentagon. Den ble satt i gang rundt forberedelsene til operasjonen for å destabilisere staten Venezuela. Denne propagandaen var satt i gang i desember 2018. 

Meningen var å overbevise innbyggerne i Venezuela om at de ikke lenger hadde noen framtid hjemme, og at folk i andre land mente at president Maduro var en ulovlig president.

Dette er et klart bevis på teorien om at «migrasjon er et våpen i krig».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article207536.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bloggen derimot.no er fem år:

Hovedtema har vært kampen mot globalisme (imperialisme).

Forrige innlegg

Spartakus:

Er du klar for kinesiske tilstander?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.