POSTED IN Midt-Østen

Midt-Østen overrasker hele tiden:

Nye allianser underveis?

0
Print Friendly, PDF & Email

Det intrikate spillet i Midt-Østen har mange sider som ikke alltid formidles. Det er ikke et enkelt eventyr med klart definerte skurker og helter slik vi kan finne i barnebøkene. Tvert imot kan det være slik at våre helter blir skurkene rundt neste sving.

Skal en forstå dette intrikate spillet må en se hele det kompliserte globale sjakkbrettet hvor brikker flyttes hele tiden i ulike retninger og hvor en må ha enorme mengder informasjon for å finne et mønster.

I Midt-Østen er dette særlig vanskelig fordi det er ingen åpenbare helter, men mange offer og skurker. En blir dermed tvunget til å forholde seg til prinsipper mer enn til personer. Heltene våre kan vise seg ganske fort å være noe helt annet, noe historien under forteller.

Et av mine hovedprinsipper er at USA-imperialismen (de kreftene som i dag regjerer i USA) ikke tjener andre interesser enn sine egne økonomiske. Det betyr ikke at ikke også andre grupper og stater gjør noe lignende. Men USA er fortsatt den sterkeste makten og dermed den farligste.

En illustrasjon på dette er at de vedtar lover hvor de kan gripe inn overfor andre land enn USA når de ikke er fornøyd med deres politikk, i dette tilfellet overfor Hisbollah. 

Nå skal de altså løslate Hisbollah-folk som de har fått fengslet og da melder spørsmålet seg om motivene til denne kuvendingen. Kan de finnes, slik det antydes i artikkelen under, i rivalisering overfor Russland.

Hvem vet, men følg med for det er nesten umulig å spå om hva som skjer fremover i dag.

Knut Lindtner

Washington er klare til å løslate Hizbollah-gisler.

Fra Voltaire Network.

De Forente Stater funderer på å løslate 13 Hizbollah-gisler i juli. De har blitt holdt fanget under varierende påskudd.

For litt mer enn et år siden vedtok USA et komplekst arsenal av lover som gjorde dem i stand til å gripe eller få utlevert, og å fengsle, enhver som kunne være med på å finansiere, riktignok lovlig, Hizbollah, dersom støtten kom fra et tredje land.

Den mest kjente saken er den til den kongolesiske forretningsmannen Kassem Tajeddine som ble arrestert i Marokko, utlevert til USA, og anklaget for «å finansiere terrorisme». Han ble dømt til fem års fengsel.

Det beskjedne avviket mellom alvoret i anklagen og den milde straffen han fikk viser tydelig prosedyrens fantasifulle natur. 

Tajeddine-familien er en av de rikeste i Den Demokratiske Republikken Kongo. De har interesser i eiendommer, i mat-industri (Altlantic Trading co., Biscuiterie Congo Futur), i tømmer (Trans-M), i plastikk (Congo Futur Plastic) og i større deltaljhandel.

De finansierer Hizbollah av egen fri vilje, som mange andre av shiamuslimsk libanesisk opphav. 

Hassan Nasrallah er en libanesisk politiker og aktivist som siden 1992 har vært generalsekretær for Hizbollah. Hassan Nasrallah er født og oppvokst i en fattig bydel i det kristne Øst-Beirut, med åtte søsken og en far som hadde en liten grønnsakskiosk. Wikipedia

I årevis har Hizbollah prøvd å ble uavhengige av Iran. Deres generalsekretær Hassan Nasrallah, har utviklet forskjellige slags forretninger, spesielt i Afrika og Sør-Amerika. De stoler på at den libanesiske diaspora vil finansiere støtte til Libanesisk Motstand gjennom lovlige kanaler. 

Han ser derfor en mulighet til å bryte med Teheran.

Tvert imot populær oppfatning, så er det egentlige målet for USAs kampanje å vanskeliggjøre Hizbollahs finansielle uavhengighet. Det kan være å binde dem fast til Iran helt til dette forholdet blir helt uholdbart.

At USA nå løslater 13 gisler i denne forbindelsen er egentlig like absurd som det i sin tid var å fengsle dem.

Men det kan også være et svar på Hassan Nasrallahs henvendelse for å snu Libanon mot Russland.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210268.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge:

En bonde som kan ofres på det geopolitiske sjakkbrettet?

Forrige innlegg

Antirasismen

Overtas av globalistiske ensrettere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.