POSTED IN Midt-Østen

Midt-Østen:

Når alt en sier snur virkeligheten på hodet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Folkvords fortsatte fantasterier

Av Jan Hårstad

Om noen hadde sagt til meg for 15-20 år siden at Erling Folkvord skulle bli en av landets sentrale diktere om utviklingen i Kurdistan og de «Autonome» kurdiske områdene i Nord og ØstSyria, ville jeg benektet dette.

Nå har jeg imidlertid beskjeftiget meg med Folkvords versjon gjennom flere år og har kommet til den konklusjon at hans verdensbilde ikke kan isoleres fra utviklingen til den norske «venstresiden» helt fra SYRIZA-epokens tid.

Alexis Tsipras er en gresk politiker i valgforbundet SYRIZA. Han var Hellas’ statsminister fra 21. september 2015 til 8. juli 2019. I valget i juli 2019 mistet Syriza mye oppslutning og statsministeren.

Det var seg slik at greske Syriza med venstrefraser gjorde absolutt alt som var mulig for at bankene i Frankfurt og Israel-USA skulle overta styringen av landet, bygge baser, holde militærøvelser og utvikle olje og gass forekomster. Dette var veldig lærerikt sa talspersoner fra Rødt.

Men med talsmannen Folkvord har man faktisk flyttet Syriza-syndromet over til Midtøsten og framstiller det slik at Kurderføderasjonen som Folkvord kaller det, er en bastion mot verdensimperialismen. Når dette er mulig kommer av at flertallet i venstre i Norge har funnet seg en nisje under Nato og EU-imperialisme. 

Folkvord kan i KK 29 mars 21 skrive så mye tullball han bare ønsker for det finnes knapt folk i dette landet, som leser de kurdiske webbene. Bare en håndfull personer gjør dette.

Her kan vi lese i rudaw.net 1 april 21 at lønningene til 30 000 kurdiske fighters, Peshmergas, har blitt utsatt fordi USA syns det går for langsomt med byggingen av en forent Kurdisk hær. For «USA har levert militær og finansiell støtte til Peshmerga-styrklene helt siden 2014!!!»   Det dreide seg om 20 millioner dollar i måneden bare til Peshmergaene.

Hos Folkvord er det slik at USA fryktar demokratisk «smitteeffekt». Som skrevet på alle kurdiske webber:

Nato har besluttet å gjøre Peshmerga-soldatene om til en profesjonell samlet hær og offiserene skal utdannes i tyske Hommelburg. Dette vedtaket ble gjort i 2019 av Nederland, USA, England og Tyskland. Naturligvis for at Nato skulle bygge seg en ny strategisk militær base etter utjagingen fra Irak.

Peshmerga er en betegnelse på kurdiske irregulære militære enheter. Betegnelsen brukes idag også på regulært oppsatte militære styrker i det kurdiske Nord-Irak. (Fra Wikipedia)

Så påstår Folkvord at både Assad og kurderne unisont sier «vi er alle syrarar». Dette er det totale vrøvl da kurderlederne nå klager over at Tyrkia og Syria nå står sammen om å krigføre og økonomisk blokkere deres «demokratiske» enklaver i NordøstSyria. «Føderasjonen og Assads regjering har heile tida hatt økonomisk samkvem». Verre går det faktisk an å lyve da de syriske oljekildene er okkupert av kurderne med USA flystøtte og oljen til det lutfattige Syria kommer nå med tankskip fra Iran! Som israelske ubåter skyter på.

Nok en tåpelighet er at «Nato godtar» at Tyrkia fører krig mot SDF. Det er nettopp det de ikke gjør og dette er en av de største motsetningene med Nato og Tyrkia. For som alle terroreksperter er enige om: IS-folket i regionen har fått nye navn og er finansiert og støttet av den tyrkiske etterretningstjenesten MIT.

Absolutt alt Folkvord skriver er fullstendig og hundre prosent feilaktig. Men det passer inn i tidsånden for «venstresida». Det er den eneste forklaringen.

Forsidebilde: Randy Jacob

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Meget godt innlegg vil bare legge til at President Dwight D. Eisenvower allerede på 1950 tallet sa at han ønsket å bruke Islams hellige Jihadister mot gudløse kommunister og det har Pentagon gjort siden og nå rekrutteres kurdere. Pentagon får 1 million dollar i minuttet og er blitt et spøkelses tog som aldri stopper og ødelegger og forurenser alt det berører. Nå er det midtøsten men neste kan bli Europa.

  Svar
 • «Det var seg slik at greske Syriza med venstrefraser gjorde absolutt alt som var mulig for at bankene i Frankfurt og Israel-USA skulle overta styringen av landet, bygge baser, holde militærøvelser og utvikle olje og gassforekomster………………… Dette var veldig lærerikt sa talspersoner fra Rødt.»

  Når var det egentlig at v.siden kollapset FULLSTENDIG?
  – Og hvordan/hvorfor?
  Fordi de ble en sekt?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vårt Land:

En kristen dagsavis som vil forverre forholdet til Russland.

Forrige innlegg

USA vil støtte Ukraina sier Biden

Ikke minst hvis de angriper Krim (Russland)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.