POSTED IN Atomvåpen, Israel

Midt-Østen:

Det er bare et land med atomvåpen som ingen snakker om.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hva er den virkelige atomtrusselen i Midt-Østen?

av Manlio Dinucci

Uttalelsen fra Iran om tilbaketrekking fra atomavtalen 5 + 1 (Joint Comprehensive Action Plan) som svar på attentatet mot general Qassem Soleimani vil ikke bety noe siden USA allerede har kansellert sin deltakelse i den. Det er langt mer bekymringsfullt at Israel har sitt eget reelle atomarsenal, og kan fristes til å bruke det i tilfelle en tilbaketrekking av amerikanske tropper fra Midt-Østen

Italienske medier melder om: «Iran respekterer ikke atomavtalene» (Il Tempo), «Iran trekker seg fra atomavtalene – et skritt mot atombomben» (Corriere della Sera), «Iran forbereder atombomber – farvel til atomavtalen» (Libero ). Etter attentatet mot general Soleimani beordret av president Trump, er dette måten nesten alle mediene har lagt fram Irans beslutning om ikke lenger å godta begrensningene for berikelse av uran planlagt i 2015 av 5 + 1-gruppen (USA, Frankrike , Storbritannia, Russland, Kina, pluss Tyskland).

Så disse mediaorganene med deres «informasjon» er åpenbart ikke i tvil om kilden til atomtrusselen i Midt-Østen. De glemmer at det var president Trump som i 2018 trakk USA ut av avtalen, som Israel hadde beskrevet som «vestens overgivelse overfor Ondskapens Akse ledet av Iran». De sier ikke et ord om det faktum at det bare er en atommakt i Midt-Østen – Israel – som attpåtil ikke er underlagt noen form for kontroll fordi de ikke forholder seg til ikke-spredningstraktaten. En traktat som derimot er signert av Iran.

Israeis atomvåpenarsenal, skjermet av en tett tåke av hemmelighold og fortielser, er estimert til mellom 80 og 400 atomstridshoder, pluss tilstrekkelig plutonium til å bygge hundrevis av andre. Israel produserer påviselig også tritium, en radioaktiv gass som den bygger nye generasjoner atomvåpen med. Blant disse er mini-nukes og nøytronbomber som, siden de forårsaker minimal radioaktiv forurensning, vil være mer tilpasset mål nær Israel. Israels atomstridshoder er klare til utskytning på såkalte ballistiske missiler som med Jericho 3 har en rekkevidde på 8 til 9000 kilometer. Tyskland forsynte Israel (i form av en gave eller for dumpingpriser) med fire Dolphin-ubåter modifisert for utskyting av Popeye Turbo-atommissiler, med en rekkevidde på omtrent 1500 kilometer. Stille, og med kapasitet til å forbli under vann i en uke, cruiser delfinene i det østlige Middelhavet, Rødehavet og Persiabukta, klare på 24 timers varsel for et atomangrep.

USA, som allerede har forsynt Israel med mer enn 350 F-15 og F-16 jagerbombere, leverer for tiden minst 75 F-35 jagerfly, som har kapasitet for både konvensjonelle og kjernefysiske våpen. Den første skvadronen med F-35 i Israel ble operative i desember 2017. Israel Aerospace Industries produserer vingekomponenter som gjør F-35ene usynlige for radar. Med denne teknologien, som også skal brukes på italienske F-35-er, forsterker Israel angrepskapasiteten til sine atomvåpen.

Utdrag fra en e-post fra tidligere Joint Staff Chief, daværende amerikanske forsvarsminister, Colin Powell

Israel, med 200 atomvåpen permanent rettet mot Iran, som antydet av den tidligere amerikanske utenriksministeren Colin Powell i 2015, er fast bestemt på å opprettholde sitt monopol på bomben i Midtøsten. Derav forsøker de å hindre Iran i å utvikle et sivilt kjernefysisk program som kanskje en dag muliggjør bygging av atomvåpen, en kapasitet som i dag besettes av dusinvis av land over hele verden. I syklusen for utnyttelse av uran er det ingen klar linje mellom sivil og militær bruk av spaltbart materiale. For å blokkere det iranske atomprogrammet, er Israel fast bestemt på å bruke alle midler de kan. Attentatet mot fire iranske kjernefysiske forskere mellom 2010 og 2012 var mest sannsynlig en jobb utført av Mossad.

Israels kjernefysiske våpen er integrert i NATOs elektroniske system, innenfor rammen av «Individuelt samarbeidsprogram» med Israel, et land som ikke er medlem av Alliansen, men som har et fast tilhold ved Alliansens hovedkvarter i Brussel. I henhold til planen som ble testet under øvelsen USA-Israel Juniper Cobra 2018, ville amerikanske styrker ankomme via Europa (spesielt fra baser i Italia) for å støtte Israel i en krig mot Iran, en krig som kunne starte med et israelsk angrep på iranske områder med kjernefysisk materiell, som de som ble satt opp av iranerne ved Osiraq. Jerusalem Post bekrefter at Israel har ikke-nukleære antibunkerbomber, som spesielt kan brukes sammen med F-35, og som er i stand til å treffe det iranske kjernefysiske området ved Fordow. Men Iran, selv om det ikke har atomvåpen, har militær kapasitet til en hurtig respons, noe Jugoslavia, Irak og Libya ikke hadde i under angrepene fra USA og NATO. I dette tilfellet kan derfor Israel, om de bruker atomvåpen, utløse en kjedereaksjon med helt uforutsigbare resultater.

Oversatt av Bjørn Thorsønn

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.voltairenet.org/article208876.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  19 januar 2020 9:30

  Anniken Huitfeldt gikk lydig ut og beroet oss med at «det ikke er fare for krig», at vi ikke behøver være redde. Hun har ikke fått med seg at dommedagsklokken er flyttet enda nærmere 24:00 og at styrkeoppbyggingen spesielt mot grensen til Russland fører til at faren for teknisk feil (og dem er det mange av!) gir minimal reaksjonstid og stor fare for at noen trykker på den gærne knappen. Var det opprusteren og partikollegaen Jens Stoltenberg som ba henne si dette?

  Svar
 • Det er nesten helt uvirkelig at i absolutt alt som har å gjøre med Israel så finnes løgnen først og løgnen sist slik at om den første blir den siste så er alt fortsatt løgn.

  Svar
 • Interessant er det jo at Norge var sentral i å skaffe Israel atomvåpen. Norge eksporterte atom-teknologi til Israel allerede så tidlig som i 1960. De sentrale fra norsk side var Jens Chr. Hauge og sjefen for Institutt for Atomenergi, Gunnar Randers. At det eksisterte en avtale om eksport av atomteknologi til Israel ble først kjent i 1979, og endog i dag er selve avtalen hemmeligstemplet.

  https://www.nrk.no/dokumentar/norsk-utstyr-til-israels-atomvapen-1.908277

  Svar
  • Wasan Totland
   5 februar 2021 23:07

   Jeg mener å ha sett at tungtvannet som ble eksportert til Israel først var innom britene og egentlig skulle tilbake. At vi hadde levert plutonium var nytt for meg.

   Svar
 • John F Kennedy var sterkt imot at Israel skulle få atomvåpen. En meget seiglivet teori er at drapet på JFK ble utført av Mossad fordi JFK nektet Israel atomvåpen. Michael Collins Piper sier i ‘Final Judgment’: «Israel’s Mossad was a primary (and critical) behind the scenes player in the conspiracy that ended the life of JFK. Through its own vast resources and through its international contacts in the intelligence community and in organized crime, Israel had the means, it had the opportunity, and it had the motive to play a major frontline role in the crime of the century – and it did.»

  https://archive.org/details/FinalJudgment

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS-avtalen sikrer oss:

Fri flyt av billig (underbetalt) arbeidskraft.

Forrige innlegg

Afghanistan:

Trump ville avslutte krigen. Biden vil fortsette.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.