POSTED IN Media, Ytringsfrihet

Mexicos president:

Julian Assange er journalist. Vi vil gi han asyl.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Politisk asyl er blitt en misbrukt institusjon. Men vi har noen få som virkelig fortjener det. Og den listen er ikke god for oss og våre internasjonale politiske venner. Den forteller om hvordan verden er fullstendig snudd på hodet i løpet av noen få år. Noen av de viktigste som fortjener politisk asyl er disse tre:

Mordechai Vanunu

Mordechai Vanunu, israeleren som avslørte det israelske atombombeprogrammet hvor norsk tungtvann var en viktig del. Vi, dvs. Vår tidligere DNA-regjering, har et betydelig ansvar i denne saken. Vanunu ble satt i fullstendig isolasjon i en årrekke i israelsk fengsel (definert som tortur) uten jeg kan huske at noen norske regjeringer reagerte på det.

Han ble kidnappet av israelske agenter i Italia for å kunne straffes for den forbrytelsen han hadde gjort ved å gjøre verden oppmerksom på det israelske atomgbombeprogrammet. Jeg kan heller ikke huske at noen norsk regjering har protestert mot denne overtredelsen av internasjonal lov. 

For regelen er slik at vi ikke kritiserer våre venner for uhyrlige forbrytelser, bare våre fiender for påståtte forbrytelser (eks. Navaljny-saken). Denne typen moral er feigingenes moral og ingenting annet.

Edward Snowden

Edward Snowden, mannen (USA-borger) som avslørte USAs fullstendige overvåkning av all signaltrafikk på jorden. Til og med gode allierte ble overvåket viste det seg (f.eks. kansler Merkels  mobiltelefon). 

Snowden sitter nå i politisk asyl i Russland og har nettopp fått russisk statsborgerskap. Jeg kan heller ikke huske at noen norsk regjering har protestert mot den totale overvåkningen som USA bedriver. Men de har, som mange vestlige regjeringer, reagert på USAs påstander om at Huawei er en potensiell trussel.

Det er en politisk bløff for å fjerne en farlig konkurent og for forhindre Huawei-teknologi som vanskeliggjør USAs overvåkning.

Julian Assange

Julian Assange, den australske journalisten, som avslørte USAs løgner og krigsforbrytelser ikke minst i Irak. Han har forkommet først i 6 år i Equadors ambassade i London etter en falsk voldtektsanklage fra Sverige og utleveringskrav til Sverige. Etter han ble kastet ut av Equadors ambassade har han sittet isolert i et høyrisiko-fengsel i UK som om han var en farlig forbryter.

Hans forbrytelse er at han har avslørt de store forbryterne. Hans kolleger i de store mediehusene sin taushet og tildels forakt for han, forteller om et skremmende forfall innen journalistikken. Nå slipper han utlevering til USA fordi han er syk som følge av det han har vært utsatt for – ikke fordi han har gjort sin journalistiske jobb.

Og mange mediehus slipper et lettelsens sukk fordi de slipper å få sitt journalistiske svik brakt opp i lyset. Dette er derfor ingen seier for journalistikken og det frie ordet. Det er et nederlag for rettsstaten og ytringsfriheten.

Men vi går dystrere tider i møte for dette er bare tre eksempler på hvordan vestens moralske forfall kommer til uttrykk. Det vil kommer mer i den samme retningen fremover.

Det er en oppmuntring at det finnes statsledere som fortsatt har ryggrad og integritet. For i vår del av verden skal en leite før en finner noen med slike egenskaper. Her er alle drevet av markedet moralske krav. Det som er rett er det som lønner seg. Og den politiske feigheten regnes som et adelsmerke. Utrolig at Mexico tør det som skulle vært en selvsagthet for alle anstendig mennesker.

Den parodiske rettssaken mot Assange som typisk nok bare fullt ut ble dekket i Norge av derimot.no og steigan.no kan leses i vårt arkiv.

Knut Lindtner

Mexicos anti-lockdown-president tilbyr Assange asyl.

«Assange er en journalist. Vi vil gi han beskyttelse».

Av Arya Hodjat.

Etter at Storbritannias dommer søndag avgjorde at Julian Assange ikke kan bli utlevert til USA, så er det ett land som har stått fram og sagt at de er villige til å ta han inn – nemlig Mexico.

Andrés Manuel Lopes Obrador

På mandag sa den meksikanske presidenten Andrés Manuel Lopes Obrador at han går inn for å tilby Wikileaks-grunnleggeren politisk asyl.

«Assange er en journalist og fortjener en sjanse. Jeg vil gå inn for å benåde han», sa han ifølge Reuters.

«Vi vil gi han beskyttelse».

Assange var anklaget i USA etter Espionage Act for å ha publisert hemmelige dokumenter og videoer gjennom Wikileaks. Mest spesielt er videoen «Sikkerhetsmord (Collateral Murder» som viser at USA-tropper dreper irakiske sivile.

Han er også tiltalt for å ha publisert e-poster fra ansatte i Det Demokratiske partiet som handlet om presidentvalget i 2016.

I dommen i Storbritannia heter det at Assange ikke kan utleveres på grunn av fare for selvmord.

Lopez Obrador har også tidligere gitt asyl til politiske fiender av De Forente Stater. Mest berømt er vel den tidligere bolivianske presidenten Evo Morales, etter et USA-støttet kupp i Bolivia.

Den kommende presidenten i USA Joe Biden kalte i 2010 Assange en «høyteknologisk terrorist» ifølge New York Times.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Anton Murygin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Mordechai Vanunu:
  Han avslørte Khazarenes («Jødenes») spill i bakgrunnen om MØ. De som avslører kampen om makten er selvfølgelig ikke gode «Globalizter» og behandles deretter.
  Edward Snowden:
  Data-overvåkning er «måten» å finne ut hvem som er i mot deg – igjen Khazarene?
  Svært mye tyder på at de er utrolig redde for å bli avslørt i sitt NWO «prosjekt», flere kommentarer overflødig.
  Julian Assange:
  Avsløring av folkemord (Blod-offer?) som gir ekstra penger i kassen er ikke populært. USA’s «krigere» og «organisasjoner» og våpenprodusenter består for det meste av? Regner med at du har gjettet svaret?
  Så uten disse Khazarene («Jødene») hadde verden vært et bedre og fredeligere sted, garantert!
  Forøvrig er verdens farligste virus (i disse korona-tider) Khazarer, første gang kjent fra de tyrkiste stepper i år 694 AD da de konverterte til «jøde-dommen».

  Svar
 • […] Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no. […]

  Svar
  • «For regelen er slik at vi ikke kritiserer våre venner for uhyrlige forbrytelser, bare våre fiender for påståtte forbrytelser (eks. Navaljny-saken). Denne typen moral er feigingenes moral og ingenting annet.»

   Per:
   «Forøvrig er verdens farligste virus (i disse korona-tider) Khazarer, første gang kjent fra de tyrkiste stepper i år 694 AD da de konverterte til «jøde-dommen».»

   Før disse psykopatene, og deres håndlangere/trojanske hester, er borte ( fratatt ALL økonomisk og politisk makt ) vil det flyte mye (unødvendig) blod.
   Så får vi håpe at flere våkner opp. Vår mentalitet er vår skjebne.

   Svar
 • «Men vi går dystrere tider i møte for dette er bare tre eksempler på hvordan vestens moralske forfall kommer til uttrykk. Det vil kommer mer i den samme retningen fremover. »

  At/hvis ikke Assange, Snowden og Vanunu blir innvilget politisk asyl ( hvis de vil) i Norge , burde være syretesten på Norges uavhengighet fra globalistenes bakmenn-diktatur.
  Og burde også (eventuelt) føre til at folk stormer Stortinget, og sier nok er nok.
  Fri samtale uten overvåking ( og avsløring av overvåkerne ) er en forutsetning for et demokrati.
  Vil ikke våre politikere ha demokrati, så får vi ta den «demokratiske» makten fra dem, gjerne fysisk. Da er dette demokrati.
  Et fritt og selvstendig folk skal vi være , uten global diktatur, uten parti-diktatur, uten stats-diktatur, og/eller en trojansk-styrt presse.

  http://www.norgespartiet.no/dette-er-norgespartiet/

  Svar
 • ­R­­e­g­i­­s­t­­­r­­­e­r d­e­g o­­g k­l­­a­­­s­­­s­­­i­f­i­­­s­­­e­­r m­­i­­n u­n­­­g­­e s­­­e­­x­­­y f­­­i­t­­­t­­e ­-­­­ http://photo0981827.e17.club

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Opptøyene i USA:

— Uttrykk for avmakt og reelle konflikter

— Opptøyer som politikere og journalistene støtta i Jugoslavia, i Libya, Syria, Ukraina og Hong Kong

Forrige innlegg

Opposisjonsmedier er ikke noe nytt fenomen:

Selv den konservative Fædrelandsvennen startet i opposisjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.