POSTED IN Covid-19

Mexico nekter å kjøpe koronavaksiner for barn.

Fordelene må først bevises, sier presidenten.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mexico vil ikke være «et gissel» for Big Pharma, sier presidenten, etter at internett spår trøbbel når landet avslår Covid-vaksiner for barn.

Bruker av sosiale medier har spekulert på om president Andreas Manuel Lopez Obrador kan stå overfor alvorlige konsekvenser etter at han nekter å kjøpe inn Covid-vaksiner for barn.

Andrés Manuel López Obrador – Wikipedia
Mexicos presidentAndreas Manuel Lopez Obrador

De sier at Mexico ikke vil bøye seg for presset fra legemiddelfirmaene.

I en bemerkning tidligere denne uken sier den meksikanske lederen at hans regjering fortsatt venter på at forskernes verden kan vise til fordeler ved å vaksinere mindreårige.

Ikke før det er kommet avgjørende bevis vil Mexico kjøpe inn vaksiner for barn.

Dette har Obrador kunngjort. Han legger til at farmasøyt-selskapene bare ser ut til å fokusere på økende profitt, mer  enn på å sikre medisinsk sikkerhet. De håver jo inn fra rekordsalg av Covid-19-vaksiner.

Mexico vil ikke bli holdt som gissel av farmasøyt-selskapene som kun ønsker å gjøre forretninger, og som skremmer barn med den ideen at det er helt nødvendig å vaksinere seg mot Covid-19.

Samtidig er han kritisk til legemiddelselskapenes planer som vil introdusere både en tredje og en fjerde dose av vaksinene. Han mener at slike vaksiner vil være helt «overflødige».

Undersekretær for helse, Hugo Lopez-Gatell, påstår også at det ikke er noen «vitenskapelige bevis» for  at vaksiner er «nødvendig» for mindreårige når man tar i betraktning det høye antallet voksne som har blitt vaksinert. Dette rapporterer Excelsior, Mexicos nest-eldste avis.

Mexico har godkjent en rekke Covid-vaksiner til nødbruk. Dette inkluderer vaksiner utviklet av Pfizer, AstraZenica, Johnson&Johnson og Sinovac. Og også den russiske Sputnik V.

Landet helseministerium avslørte nylig at minst 48 % av mexicanerne har fått én vaksinedose.

I likhet med mange andre land rullet Mexico ut sitt vaksinasjonsprogram i faser. Høy-risiko-grupper fikk første prioritet.

I øyeblikket er de under 18 ikke inkludert i vaksine-programmet.

Obradors provoserende bemerkninger ble stort sett blitt ignorert av internasjonale medier, men ble mer kjent etter at en video med hans tale, og med engelske undertekster ble delt på sosiale medier.

Flere kommentarer hyller Mexicos president for hans «utspill» der han går til angrep på Big Pharmas grådighet.

yellow and white labeled bottle
Pfizer håver inn penger på vaksinene sine samtidig som de fraskriver seg et hvert ansvar for skader og dødsfall.

Pfizer, foe eksempel, har skrytt av rekord-profitt, og at de nylig at de nylig har tjent 45 milliarder dollar på salget det siste året.

Andre har kommet med mer konspiratoriske reaksjoner på Obradors kommentarer.

Tallrike observatører antyder at den meksikanske presidenten kun utsetter seg for mulig harme, eller «uhell», når han kritiserer Big Pharma-selskapene på en slik rett ut og direkte måte. 

Samtidig som Mexico ikke føler seg komfortable med vaksine til mindreårige, han mange andre land begynt å tilby vaksiner til mindreårige, både etter kliniske utprøvinger og som del av vaksinasjonsprogrammer. 

Ifølge Mayo-klinikken har rundt 14 % av amerikanere under 18  har fått minst én Covid-vaksine.

 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Filip Gielda

https://www.rt.com/news/530770-mexico-hostage-vaccines-pharmaceutical-companies/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ja tenk om våre politikere ikke var kjøpt og betalt av vaksinefirmaene, og tenk om de faktisk brydde seg om de menneskene de skulle styre for.. isteden for bryr de seg om makt, posisjon og penger.. og Tar ordre fra mennesker de håper vil hjelpe dem til grønnere beitemarker , uansett hvor store likhaugene blir før de kommer dit.

  Svar
 • «Våre» politikere er kanskje å ta i litt for mye? De er vel «sine egne» først og fremst. Men det innebærer også at når «dritten treffer vifta og blir spredd» vil mange av dem dingle i lyktestolpene, hengt opp der av en rasende befolkningsmobb. Vi ser i dag hvordan facisme/kommunisme diktaturet utbrer seg på nytt, snart hører vi jernhælenes hanemarsj i gatene igjen. Ingen «ansvarlige» ser ut til å lære av historien, og blir tvunget til å gjenta den. Og folket vil også denne gangen straffe «eliten» for deres forbrytelser mot menneskeheten. Håper bare at denne gangen blir de 300 også tatt med i oppgjøret, siden de står bak all djevelskapen, i sin grådige iver i å legge verden under seg i det 4 rike.

  Svar
  • Sveinung Handyman Vikene
   6 august 2021 22:27

   Virkelig foruroligende å se hva som ofres på profittens alter… og det fra våre TJENERE! For det er det de er … politikerne … våre tjenere … De er valgt til å forvalte folkets beste.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA fungerer ikke lenger:

Det nyeste hangarskipet er så langt ikke brukbart til krigsoppdrag.

Forrige innlegg

Det begynner å demre i Pentagon/Washington.

Vi er ikke lenger de som setter den militære dagsorden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.