POSTED IN Handelskrig

Mer ulydighet mot imperiet

USA vil føre økonomisk krig mot Mexico fordi de nekter å dyrke og importere GMO-mais

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff.

Globalistene som kontrollerer USA er rasende over at Mexico har besluttet å ikke lenger importere mer genetisk modifisert (GMO) mais fra USA eller noe annet sted.

Etter to og en halv måned med mislykkede forhandlinger, ber amerikanske overherrer om opprettelsen av en domstol for tvisteløsning under en nordamerikansk handelsavtale, for å prøve å tvinge Mexico til å akseptere den giftige maisen.

Den meksikanske presidenten Andrés Manuel López Obrador

vedtok tilbake i 2020 at all GMO-mais, så vel som glyfosat (Roundup) ugressmiddel, skal fases fullstendig ut av landet hans innen januar 2024.

Fordi den amerikanske økonomien er avhengig av GMO-mat, er dette et stort slag mot amerikansk landbruk. Det ble antatt at Obrador bare bløffet, men han mener alvor med å befri Mexico for giftig GMO-mais og giftig glyfosat-ugressmiddel, selv om USA protesterer kraftig.

Mexicos president, Lopez Obrador

Støttet av landbruks-, forbruker-, miljø-, folkehelse- og arbeidergrupper, er Obradors avgjørelse veldig populær blant befolkningen. Det er imidlertid ikke så populært blant amerikanske globalister, som rasende prøver å tvinge Mexico tilbake i rekkene med deres diktater.

USA truer Mexico på grunn av forbud mot GMO-mais; Mexico skyter tilbake med: Forsvinn USA!
Tilbake i juni ba Biden-administrasjonen om 75 dager med formelle forhandlinger for å prøve å overbevise Obrador om at GMO-mais er bra for Mexico – fordi det er bra for globalistenes lommebøker, og ingenting annet.

Disse samtalene ble offisielt avsluttet forrige onsdag da USAs handelsrepresentant (USTR) Katherine Tai bekreftet at, i samsvar med globalistiske krav, vil en ny domstol for løsning av tvister bli dannet under avtalen mellom USA – Mexico – Canada (USMCA).

«Gjennom USMCA-domstolen for tvister søker vi å løse våre bekymringer og bidra til å sikre at forbrukere kan fortsette å få tilgang til trygg og rimelig mat og landbruksprodukter», kunngjorde Tai.

«Det er avgjørende at Mexico eliminerer sine USMCA-inkonsekvente tiltak slik at amerikanske bønder kan fortsette å få tilgang til det meksikanske markedet og bruke innovative verktøy for å svare på klima- og matsikkerhetsutfordringer».

Med andre ord, gjør som USA sier, Mexico – ellers. Den imperialistiske karakteren til USAs krav mot Mexico er typisk, men blir stadig mer uvelkommen og uakseptabel for en voksende populistisk bevegelse i begge land ,som ikke lenger ønsker å spise giftig GMO-mat til frokost, lunsj og middag.

Det meksikanske økonomidepartementet ser ut til å være mer på linje med befolkningen sin enn våre egne representanter i Washington, etter å ha gitt svar tilbake på Tais erklæring med en avvisning av trusselen hennes.

«Mexico er ikke enig med USA», sa departementet tilbake, og la til at det «er forberedt på å forsvare den meksikanske posisjonen foran den internasjonale domstolen og demonstrere: 1) at den nasjonale reguleringen er i samsvar med forpliktelsene som er signert i traktaten; og 2) at de utfordrede tiltakene ikke har kommersielle virkninger».

Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP) forsvarer Mexico, og bekrefter at Mexico ikke er forpliktet til å etterkomme USAs trusler. «Amerikanske landbrukseksportører, GMO-bioteknologiindustrien og deres allierte i Kongressen står bak, med hensikt å tvinge Mexico til å akseptere amerikansk eksport uten diskusjon», sa Karen Hansen-Kuhn, IATPs direktør for handel og internasjonale strategier. «Det er et angrep på Mexicos matsuverenitet».

«Regler for handel skal beskytte og fremme rettigheter, ikke blokkere dem», fortsatte hun. USA er i økende grad alene om å mene at GMO er trygg mat.

Fra Natural News, publisert 23 august 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.

Orginalartikkel: U.S. to wage economic WAR on Mexico for refusing to grow, import any more GMO corn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • «.. for tvisteløsning under en nordamerikansk handelsavtale, for å prøve å tvinge Mexico til å akseptere den giftige maisen.»

    Giftig mais eller ikke; kan en stat dirigere en annen stat om hva det vil importere?

    Svar
  • GMO Trygg «mat»
    mRna Trygg «vaksine»

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Australia holder også på utafor Kinas kyst.

Hva gjør Australia krigsskip i Kinas nærområder?

Forrige innlegg

Når var det egentlig?

Det er veldig, veldig lenge siden Rødt var revolusjonært.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.