POSTED IN Sensur, Ytringsfrihet

Mer sensur:

Ingen må stille kritiske spørsmål om vaksineprogrammet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er en rekke betente saker som ikke kan diskuteres i mediene. Kritiske stemmer slipper rett og slett ikke til. Den ene og eldste av disse sakene er klima-spørsmålet hvor ensrettingen i mediene har vært massiv i en årrekke. Etter hvert har deler av opinionen forstått at det er noe som ikke stemmer. Særlig har vindmøllesaken vært en vekker for mange i Norge.

Den andre og tredje saken er koronaspørsmålet og vaksineprogrammet i kjølvannet av den. Covid-19 er ikke en farlig sykdom, bortsett fra for noen få mennesker, særlig for eldre og fra før alvorlig syke. Vaksinene er hasteutprøvet hvor en rekker sikkerhetsforskrifter ar brutt, bl.a utprøving i dyreforsøk.

USAs lovlig valgte president. Offisielt stemte 74 millioner USA-borgere på han høsten 2020. Hvis det var valgfusk var andelen enda større. Dette er realiteter. Det har ingenting med om vi liker han eller ikke.

Den tredje og nyeste saken er spørsmålet om valgfusk i USA. Her skal det ikke reises tvil fordi Donald Trump skulle tape. Han er så upålitelig og ufyselig at han kan ikke få lov å vinne. Problemet er at det er USAs befolkning som avgjør dette, ikke de store mediene som forsyner oss med informasjon. Det er mye som tyder på valgjuks i USA, men ikke en kritisk stemme i mediene slipper til.

Det forbausende er at folk som skjønner hvor massivt mediene lyger og som har sett det med egne øyne i saker de er kjent med er villig til å tro dem stort sett i alle andre saker. Men virkeligheten er ellers slik i alle normale relasjoner at når en har tatt folk å lyge stoler vi ikke lenger på dem. Men det gjelder ikke de store mediene.

Til tross for dette vokser likevel tvilen rundt om i verden om hva som faktisk foregår. Derfor starter nå også sensuren av lederne i andre land, ikke bare av USAs president slik meldingen under forteller.

Sensur er forløperen til diktatur.

Knut Lindtner

Twitter slår til igjen: Irans øverste leders tweet om Storbritannias og USAs «upålitelige» vaksiner ble fjernet.

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei har blitt offer for Twitters sensurkampanje mot høy-profilerte personer.

Twitter har fjernet hans budskap der han slår til mot koronavirus-vaksinene fra USA og Storbritannia og kaller dem «fullstendig upålitelige».

Khameneis budskap ble postet sent på fredag  på en av hans kontoer som går på flere forskjellige språk.

Ayatollah Seyyed Ali Hosseini Khamenei er en iransk politiker og åndelig leder som siden 1989 har vært den øverste lederen i Iran. Han var president fra 1981 til 1989. Wikipedia

Men Twitters «tankepoliti» var raske til å reagere. De fjernet budskapet som de bedømte som «vil-ledende».

«Importerte vaksiner produsert i USA eller Storbritannia er forbudt. De er fullstendig upålitelige. Det er ikke usannsynlig de vil prøve å smitte andre nasjoner», het det i Khameneis, nå fjernede budskap, på hans engelskspråklige konto. 

«Når vi ser på erfaringene med med de HIV-besmittede blodforsyningen fra Frankrike, så er ikke franske vaksiner til å stole på heller».

Hans påstander om at Storbritiannia og USA ønsker å «smitte andre nasjoner» har tilsynelatende fått Twitter til å reagere. 

Det persisk-språklige budskapet om emnet fra Khamenei  – som mangler slike bemerkninger – er blitt stående.

Fjerningen ser ut til å være i overensstemmelse med den nye politikken til Twitter, som de innførte i desember.  

Blant andre ting  forbyr de oppdaterte reglene at meldinger om at Covid-19-vaksiner inneholder påstander om at slike medisiner «blir brukt med hensikt for å skade eller kontrollere befolkninger, eller inkluderer uttalelser om at vaksinene inneholder en tilsiktet konspirasjon». 

Samtidig som plattformen fjerner «villedende» tweets blir brukene pålagt å fjerne slike budskaper for å kunne få adgang til kontoene sine igjen.

«Det verste med sensur er….» (står det over). Mange forstår ikke at ytringsfrihet er frihet til å offentliggjøre de meningene vi ikke liker.

Fjerningen av Khameneis budskap kommer midt i en kampanje der man sensurerer høy-profilerte personer.  Den har  også blitt brukt mot USAs president Donald Trump og hans støttespillere i etterkant av urolighetene på Capitol Hill.

Trumps konto har midlertidig blitt stengt «på grunn av risikoen for ytterligere voldshandlinger», mens også mot støttespillerne hans, inkludert advokaten Sidney Powell og Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn, og andre.

De er blitt utestengt uten noen nærmere forklaring.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Benjamin Lehman

https://www.rt.com/news/512002-iran-leader-twitter-covid/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ryktene florerer.

De store mediegigantene i USA sensurerer.

Forrige innlegg

Oljeprisen:

Nå sitter Russland i førersetet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.