POSTED IN Krig-fred, USA

Mer krig i vente:

Bidens nye forsvarminister med tette bånd til krigsindustrien.

0
Print Friendly, PDF & Email

Mange jublet da Biden (slik det så langt ser ut) vant valget i USA. Nå skulle det bli andre boller! Men vi ser nå at det er bare nye koster som skal gjøre det de gamle har holdt på med hele tiden.

At krigsindustrien rekrutterer forsvarsministeren er et tegn på alt for tette bånd mellom Pentagon og våpen-smiene. Men dette har vi visst helt siden gamle president Eisenhower i 1960 advarte mot nettopp denne utviklingen i sin fratredelses-tale som president.

John Kennedy ble skutt da han prøvde å rydde opp i fremveksten av uformelle maktsentra i USA. Disse har nå grodd sammen i en enhetlig blekksprut hvor alle de store kapitalene eier hverandre og besetter alle kommandopostene i USA sammen med etterretningstjenestene og de store mediegruppene.

Og det er bare få som reagerer på de tette båndene mellom krigsindustrien, krigsmaskinen, at generaler sitter på begge sider av bordet og også forvalter de enorme summene som USA befolkning betaler for å drive dette systemet med bomber, kriger og militær utpressing.

Men jeg kan ikke la være å påpeke dette fenomenet for en norsk venstreside som er fullstendig opphengt i det de tror er en avgående presidents avvikende personlighet. I virkeligheten er det en karikatur av han som er presentert i mediene i 4 år. For å få Trump vekk.

Vil utnevning av krigsminister i USA vekke en sovende venstreside? Selene and Endymion 1770 Ubaldo Gandolfi

Dette trikset har store deler av det som oppfatter seg som en kritisk opposisjon gått på. Hvem som er forblindet kan en virkelig spørre om, men utnevnelsen av ny forsvarsminister forteller om hvilken virkelighet som gjelder.

Det er krigsindustrien som setter dagsorden og jeg tipper at vi ikke hører fra noen av alle de i Norge som var glade da Biden vant. Vi får en ny administrasjon hvor evig krig er det som må til. Trump spede forsøk på å avvikle noen av slagmarkene ble sterkt fordømt og nå er det sannsynligvis slutt på det tullet.

Og her få vi samtidig demonstrert hvor lite kjønn og hudfarge betyr. Den nye ministeren blir en mørkhudet mann. Det kunne vært en krigersk kvinne. Men mer krig er i vente uansett utseende til den som sitter med taktstokken.

Knut Lindtner

Biden plukker ut styremedlem fra Raytheon til å styre Pentagon.

Tidligere general Lloyd Austen sitter i styret for Raytheon.

Av Dave DeCamp

Ifølge en rapport fra Politico så har Joe Biden plukket ut pensjonert general for hæren Lloyd Austen som sjef for den kommende administrasjonen i forsvarsdepartementet.

Lloyd Austen

Austen var sjef for USAs Central Command (CENTCOM) fra 2013 til 2016, de som overvåker USAs operasjoner i Midt-Østen. 

Etter at han trakk seg tilbake fra hæren i 2016 har han sittet i styret for Raytheon, en av de største  forsvars-entreprenørene i USA. 

Han sitter også i styret for Nucor Corporation, en stor stålprodusent i USA, og for Tenet Healthcare.

Siden Austen ennå ikke har vært ute av det militære i syv år, vi han trenge dispensasjon fra kongressen for å få stillingen.

President Trump måtte søke om dispensasjon for Jim Mattis i 2017, den nåværende administrasjonens første Pentagon-sjef. Han satt også i styret for en våpenprodusent i USA før han ble utnevnt. 

Bidens overgangsteam har havnet i skuddlinjen fra progressive om ryktene at Michele Flournoy skulle plukkes ut som sjef for Pentagon. En av innsigelsene de progressive hadde mot Flournoy var hennes tette bånd til våpenindustrien.

Michele A. Flournoy. Hun er særlig kjent for et uttalt ønske å sette «Kina på plass» i Sør-Kinahavet.

Flournoy sitter i styret for forsvarsfirmaet Booz Allen Hamilton, og er medstifter for Center for a New American Security (CNAS) en hauke-tenketank som mottar heftige tilskudd fra våpenprodusentene. 

I november skrev to progressive demokrater i Representantenes Hus et brev til Joe Biden, og bønnfalt han om ikke å utnevne en forsvarsminister som tidligere hadde arbeidet med våpenindustrien. 

Representene Barbara Lee og Mark Pocan henviste til utnevnelsen av Mattis og hans etterfølgere Patrick Shanahan og Mark Esper, som også hadde arbeidet med våpenindustrien.

Bidens overgangsteam var også under press fra Congressional Black Caucus for å utnevne en svart forsvarsminister.

Dersom Austin blir utnevnt, vil han bli den første svarte sjefen for Pentagon.

Rapporter melder at Biden også vurderte tidligere innenriksminister Jeh Johnson til stillingen. Han er også en svart mann, som sitter i styret for Lockheed Martin.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Portrait of Second Lieutenant Charles Legrand 1810 Antoine-Jean Gros

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kraftkablene til utlandet:

Sender strømprisene rett opp.

Forrige innlegg

Står vi overfor en mini-istid?

Det en ikke vil snakke om.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.