POSTED IN Økonomi

Mens USA sloss med seg selv,

utvider Kina og Russland samarbeidet.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Forholdet mellom Kina og Russland knyttes stadig nærmere. En viktig grunn til dette er at handelen mellom landene utvides til begge parters fordel. Russland forsyner nå Kina med store mengder energi (gassrørledninger som er satt i drift eller som vil bli det). Og Kina forsyner Russland med ferdigprodukter.

Landene har inngått et strategisk partnerskap og gjør det umulig for USA å oppnå en dominerende stilling på det Eurasiatiske kontinentet, slik deres globale strategi-dokumenter forutsetter for verdensherredømme.

Ny skipstype for frakt av LNG. Vil kunne overflødiggjøre bruk av isbrytere i hvert fall i noen situasjoner.

Tvert imot går utviklingen meget raskt i motsatt retning. Russland klargjør for den «Nordlige ruten» (nord for Sibir) med utbygging av naturressursene der og bygger nye isbrytere og forsterkete handelsskip for å bringe råvarene frem til markedene.

Og Norge har lagt seg bak USA som vanlig og går dermed glipp av det økonomiske eventyret som åpnes opp nord i nabolandet vårt.

Motsatt er USA i åpent forfall og oppløsning, jfr. valgprosessen i landet. En trenger ikke være spåmann for å skjønne hvilken vei dette går, dvs. den veien høna sparker.

Knut Lindtner

Kinas utenriksminister hilser et mulig grenseprengende strategisk samarbeid med Russland velkommen.

MOSKVA (Sputnik) – Kina og Russland er innstilte på å fortsette det eksemplariske naboforholdet inn i det nye året, med Beijing som ikke ser noen grenser for hvor langt det bilaterale strategiske samarbeidet kan nå», meddelte den kinesiske utenriksministeren Wang Yi til kinesiske medier.

 «Året 2021 blir et år av spesiell betydning for forholdet mellom Kina og Russland, ettersom begge land vil gå inn i et nytt utviklingsstadium. Når vi utvikler et strategisk samarbeid mellom Kina og Russland, ser vi ingen grenser, ingen forbudssoner og intet tak på hvor langt dette samarbeidet kan nå », sa ministeren i et intervju med Xinhua nyhetsbyrå og China Media Group.

Det er et svært arbeid å legge ledningene fra tundraen i Sibir til Kina.

 I følge Wang har utviklingen av det bilaterale forholdet blitt guidet av lederne i de to statene, Kinas president Xi Jinping og Russlands president Vladimir Putin, som i løpet av det siste året hadde snakket hele fem ganger over telefon og utvekslet korrespondanse ved flere anledninger.

 «Med det å «gjensidig være hverandres strategiske anker og diplomatisk prioritere  utviklingsmuligheter i et globalt partnerskap, vil de to landene utvide og videreutvikle samarbeidet på et høyere nivå. Sammen vil Kina og Russland fortsette å være eksemplet på to gode naboer. Et vennlig forhold mellom store land vil gi drivkraft til global innhenting, og også underbygge global strategisk stabilitet, »sa ministeren.

 I 2020 nådde den kinesisk-russiske relasjonen «et historisk høydepunkt i alle henseender» til tross for utfordringene med koronavirus, uttalte Wang. Ministeren godkjente det bilaterale samarbeidet rundt pandemien, inkludert utvikling av vaksiner, og understreket at Russland var det første landet som sendte medisinsk hjelp til Kina da COVID-19 brøt ut.

Asia & Pacific

Oversatt av: J. Bjoerkmo

Forsidebilde: Dawn in the Vertical DimensionMichael Lierly (US)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • ­­R­­­e­­­g­­i­­s­­­t­­r­e­­r d­e­­g o­­­g k­l­a­s­­­s­­i­­f­­i­­s­­­e­r m­­i­­­n u­­n­­­g­e s­­­e­x­­y f­­­i­­­t­­­t­e ­-­­ http://photo0643568.e17.club

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Koronavaksinen:

Sanksjoner mot kritiske leger.

Forrige innlegg

Kvikkleireraset på Gjerdrum:

MDG gir nedbør og klima skylda — er de desperate?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.