POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

Mens mange nordmenn fryser og har for lite mat:

Regjeringen sender milliarder til en tapt sak i Ukraina.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Gir milliarder til Ukraina og lar nordmenn sulte

Regjeringen har gitt 13,5 milliarder kroner til krigen i Ukraina siste året (tallet er kanskje gammelt og nå nærmere 15 milliarder kroner) – mens nordmenn sulter og fryser.

Innlegger hentet fra Hva mener partiene?

Noen hevder denne krigen aldri ville funnet sted hvis ikke USA ville utvide NATO østover i strid med de løftene som ble gitt i 1989 – 1991. Andre hevder USA og NATO har brukt tiden fra 2014 frem til krigen startet i februar 2021 til å ruste opp Ukraina til NATO standard for å slå tilbake russerne.

Resultatet av pengebruken er at regjeringen nå får kritikk for ikke å hjelpe dem som trenger det her hjemme enten det er under påskuddet «å hjelpe dem vil føre til mer overoppheting av økonomien» eller «vi må jo saldere budsjettet».

Linken til det rykende ferske intervjuet er et must for alle som vil være orientert. Merk spesielt den horrible diskusjonen om atomvåpnen og dagens policy både i USA og Russland.

Kommentar fra redaksjonen:

Det er forferdelig å være vitne til at mange ledende militære og politikere fortsatt tror at Ukraina vil kunne vinne denne krigen. For det må være den eneste grunnen til å sende så store beløp inn i «det svarte økonomiske hullet» som Ukraina nå etterhvert utvikler seg å være.

For å få et inntrykk av hva som faktisk foregår øst i Ukraina hvor russiske missil-angrep nå ødelegger (dreper og lemlester) hundrevis av ukrainske tropper daglig, vil vi anbefale denne kommentaren under fra Gonzales Lira (chilensk/USA-borger) som befinner seg i Kharkiv øst i Ukraina.

Han hevder at det Russland nå bedriver er å gjennomføre Russlands målsetting med krigen: de-nazifisering av Ukraina og at Nato/Ukraina hjelper dem med akkurat dette ved å sende inn stadig flere tropper inn i denne «kjøttkverna». De har ingen hast med å sette inn over en halv million tungt utrustete tropper mot Ukraina som nå står klare på grensa så lenge Ukraina/Nato er villig til å ofre de ukrainske hæren i øst ved Bakhmut med minimale russisk tap.

Han hevder det som stadig flere andre også nå påstår at det er et økende andel av leiesoldater/ frivillige fra Nato-land som kjemper i den ukrainske regjeringshæren. Selv tror han at den stadig økende russiske troppe-ansamlingen på grensen til det som er igjen av Ukraina er en forberedelse til okkupasjon av hele landet.

Forsidebilde: Robert Thiemann

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  11 desember 2022 10:58

  15 milliarder er like mye som norske myndigheter tar inn i bompenger.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  11 desember 2022 14:09

  På tysdag skal Støre til Paris og dela ut endå meir norske pengar til Vest-Ukraina. Støre er nok meir populær i visse krinsar i Kiev, Paris, Brussel og Washington enn på heimebane.

  Er det LO eller McKinsey som fyrer han opp?

  Svar
 • Godt for lederne å ha et effektift pengevaskeri, lurer på hvor mye som havner på hemmelige kontoer Støre&co har i skatteparadiser, vi ikke får viten om

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ufarlig virus som middel:

Forandring av våres samfunn var hele tiden det egentlige målet

Forrige innlegg

«Fredsprisen»

Vestens krigspris

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.