POSTED IN Krig-fred, Libya, Norsk politikk

Mens en norsk fredsavtale i krigen mot Libya var i ferd med å ferdigstilles:

Vedtok den norske regjeringen å delta i bombekrigen mot Libya.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hendrik og Bjørn diskuterer de nye opplysningene som forteller om et gigantisk dobbeltspill i opptakten Libyakrigen i 2011. Det er dessuten påfallende at ingen medier har grepet fatt i dette og heller ingen opposisjonspolitkere – ikke minst i SV hvor mange må føle seg lurt.

Hvorfor bombet vi Libya til tross for fredsavtalen?

Norge deltok i bombingen av Libya til tross for at en fredsavtale var blitt fremforhandlet med medvirkning fra norsk UD. Stoltenberg og Støre fortiet fredsavtalen og førte regjering og Storting bak lyset, slik vi i dag vet.
Hvorfor tier massemedia, og hvor er opposisjonen?
Er det Putin og den kinesiske ledelsen som mangler moral og etikk, slik VG hevder?
Se video-kommentar her.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Det betyr at Jonas og Jens skal stilles for krigsrett tiltalt for forbrytelse mot menneskeheten. Det vet vi kanskje nå at ikke kommer til å skje? Loven hva er det? Den er fraværende fordi hele lovverket er fullstendig «kjøpt og betalt» og styres av hallikkene.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   14 januar 2024 17:14

   100 % sant, ikke 99 % sant men 100. Folkemord i ordets rette betydning. Når de nå skal dømme Israel for folkemord må de også ta med Jonas og Jens + den kriminelle gjengen som sitter på stortinget og som har vært med på folkemord også når det gjelder mer eller mindre tvangs-vaksinering av 85 % av befolkningen. Det er så forferdelig at det nesten ikke er til å fatte.

   Svar
  • Loven, som Piet Hein så treffende sier det, er et nett med så sære masker i at de svære slipper fri og de små henger ved …

   Boken av Henrik Thune: Strengt fortrolig, hadde vært greit å fått analysert her. (Norges hemmelige forsøk på å stanse krigen i Libya) ?

   Svar
  • åse K. Larsen@gmail.com
   17 januar 2024 21:23

   Trasig at vi fremdeles må slite med krigshisseren Jens Stoltenberg.

   Svar
 • Hvis russerne hadde gjort noe slikt som vi gjorde i Libya, ville det ført til all verdens reaksjoner fortere enn du kan si «forbrytelse». Umoralske statsledere hever seg over lov og rett, og slipper fra det. Det oser av USA lang vei.

  Svar
 • Nei hør nå her. Om Jens Stoltenberg skal ha den ringeste sjanse til å bli FN’s neste generalsekretær må han jo hoppe når gutta boys sier hopp.

  Svar
  • Hvis de setter en våpen-lobbyist og krigsforkjemper inn som generalsekretær i FN er det på høy tid å pakke sammen hele FN.

   Svar
   • Det tror jeg ikke du trenger å vente lenge på. FN skal nemlig konverteres til sitt egentlige formål. Nemlig som skalkeskjul for oligarkenes «nye verdensorden» . Ala «dyret» fra bibelens forestillingsverden der det heter at «ingen får kjøpe eller selge noe uten å ha dyrets merke på sin panne eller hånd». Ikke et fysisk merke, men symbolsk for at tanker og gjerninger er i samsvar med «dyrets» vilje, eksponert via «dyrets bilde» – FN, slik min religiøse nabo fremstilte det.

 • Hvorfor Norge bombet Libya tross i fredsavtalen? Vel, daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre var først helt imot å bombe Libya før han bare to dager etter likevel ble helt for å bombe. På spørsmål fra VG om hvorfor så raskt et meningsskifte så svarte vår utenriksminister, tydeligvis ennå en smule omtumlet, at: «Jeg ble veldig overrasket over hvilke mennesker det er som egentlig bestemmer» (sitert fra VGs artikkel etter hukommelsen). Ellers så synes jeg vel illustrasjonsbildet med Stoltenberg og libyske ruiner bare er så godt illustrerende for kjernen i Vestens dobbeltmoralske krigspolitikk at noen burde få mangfoldiggjort det som plakater for oppslag på offentlig plass.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   14 januar 2024 11:36

   Ja, takk! Slike plakatar kjøper eg på flekken, til bruk på Voss. Men då må teksten vera på nynorsk.

   Me har stusselege domstolar. Dei er handlekraftige og påpasselege med å bøteleggja og påleggja sakskostnader til gode folk som vil berga Førdefjorden og andre fjordar. Men norske samfunns-toppar torer dei ikkje ta i.

   Svar
  • DERFOR!

   Det er bare en eneste grunn for at Vesten lot Kahdaffi elimineres. Han advarte hele tiden Vesten om at han var sisteskansen som holdt tilbake en flom av afrikanske migranter som ville ødelegge hele Europa. Han forstod ikke med all sin tenkeevne at det var og er nettopp dette globaleliten ville og vil. DERFOR måtte både han og Libya ødelegges.

   Svar
  • Øyvind Aarsnes
   1 april 2024 12:18

   Han fikk kontrabeskjed fra Frimurerlosjen Salamons Tempel i Nedre slottsgate nr 19 om å forandre mening eller å få oppleve samme skuespillet på Stortinget som på Utøya..slik jobber Illuminati.

   Svar
 • NATOs angrepskrig på Libya i 2011 er en av mine verste opplevelser. På 1980-tallet møte jeg LO-lederen i Libya på en ILO-konferanse i Paris, om Sosiale og politiske følger av nedrustning. Konferansen var boikottet av faglige organisasjoner tilknyttet ITUC, så ingen fra norsk LO var med. Min libyske faglige kollega og jeg hadde mye å snakke om, så han inviterte meg til sitt hjemland. To ganger dro jeg til Libya, den ene gangen til et solidaritetsmøte med den palestinske frigjørings-kjempen George Habash. Vi holdt kontakten med e-post i en rekke år, senere med hans sønn. LO-lederens barnebarn på 5 år ble drept av terrorbombingen av Tripolis sentrum. Norske fly?
  Jeg er godt orientert om situasjonen i Libya og kunne avvise NATO-propaganda i tiden før, under og etter NATOs terrorbombing. Det misbrukte FN-vedtaket var basert på løgner, og USA egen terrororganisasjon CIA var sentrale i kampen mot Gaddafi og hans folk. Kampen sto mellom de klanene i øst som hadde levd godt under den tidligere kongemakta og Gaddafi og hans offisers-kamerater, som ville dele de økende oljeinntektene til hele folket. Gaddafi hadde visjoner om et samarbeid mellom de arabiske landene i Vest-Asia og på den annen side et anti-imperialistisk samarbeid med andre afrikanske stater. Libya under Gaddafis styre var en velferdsstat, både for libyerne og de mange innvandrere fra afrikanske land. For USA-NATO-EU var Libya en trussel mot deres imperialistiske kamp for olje- og mineraler i Vest-Asia og Afrika. Gaddafi måtte fjernes.
  Norges rolle i USA-NATO-EUs angrepskriger på en rekke land som ikke følger opp vestens krav, er godt kjent og tydeligvis akseptert av det store flertall i vårt land. Jeg anbefaler lesning av boka: Strengt fortrolig, som viser Jens og Jonas spill i deres kamp for NATOs rolle i ødeleggelsen av Libya. De behøver ikke bekymre seg for å stå til ansvar for sine krigsforbrytelser. Pilotene som slapp mer enn 800 bomber over uskyldige i Libya har fått sine medaljer og ifølge Jens Stoltenberg fikk de god trening av terrorbombingen av Libyas folk. Det foreligger flere bøker om krigen mot Libya på norsk og engelsk. Jeg anbefaler spesielt de to bøkene av Ola Tunander: Libyakrigen og Libyenkrigets geopolitik.

  Svar
  • Jeg takker for opplysende og selvopplevd kommentar Olav Boye-jeg må si at det var for meg og en fryktelig opplevelse og oppleve at vi bombet Libya. Jeg husker tilbake at jeg møtte en vesterlending på en av mine seilaser som jobbet for Gadaffi. Jeg visste lite om landet og Gadaffi. Han kunne berette at Gadaffi ville nasjonalisere oljen, kaste ut oljekartellene og bruke pengene på eget folk. I den forbindelse ble alle vestlige oljearbeidere innformert og fikk tilbud om å jobbe for Gadaffi. Han valgte å bli. Han berretet at bland de utenlandske oljefolka så valgte ca halvparten det samme. Resten dro. Etter dette kom Lockerbie «ulykken», som da Libya og Gadaffi fikk skylden for. (om jeg husker rett) Og
   demoniseringskampanjen mot Gadaffi fikk skikkelig momentum. For til slutt og ende så uendelig tragisk.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 januar 2024 14:35

  Det er ikkje rart at Nato-aviser og etablerte politikarar held kommentarfelt for å vera ein styggedom.

  Takk til Olav Boye for grundig kommentar!

  Svar
  • MSM politikerne og mediene avviser kommentarfelt i mangel på motargumenter til kritikken de får servert. Hvor enkelt hadde det ikke vært å knuse kritikken eller i det minste nøytralisere den med argumenter -hvis de hadde hatt ett fnugg av dem, altså saksargumentene?! At de ikke brukes, men erstattes med taleforbud har kun den ene forklaringen at de ikke eksisterer og det er noe som man skal legge nøye merke til, for når argumentene for det en holder på med ikke lenger eksisterer og en likevel fortsetter å ture fram som en gjør, da kan det umulig ende bra, selv ikke for en selv. Jeg tror det skal bli noe nær umulig å finne ett eneste eksempel på at noen har foretatt seg noe uten å ha en rasjonellt forsvarbar tanke for hvorfor det ble gjort, for deretter å kunne registrere at det gikk jo bra likevel.

   Svar
 • Øyvind Aarsnes
  15 januar 2024 5:45

  Den som har forstått hva som egentlig skjedde på Utøya den 22 juli 2011 har forstått hvorfor Libya måtte bombes. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre styres av makten bak makten. Les boken Makten bak makten av Per Aslak Ertesvåg. Hvem opphevet straffelovens paragraf 83 i grunnloven den 14 juni 2014 ? Det var det Stortinget som gjorde , europabevegelsens lakeier med Erna Solberg i spissen. Disse superkriminelle personene blir beskyttet av pengemafian. Eva Joly sa det som sant var, Norge er et av de mest korrumperte / korrupte land i hele verden. Alt de produserer er løgn løgn og atter løgn og bedrag. De arbeider for han som er løgnens far og hans navn er Satan. Takk for «oppmerksomheten»».

  Svar
  • Flott, Øyvind, at Ertresvåg gis ære som han fortjener, og angående UTØYA har Ole Dammegård vært grundig:
   https://www.youtube.com/watch?v=97a7RxUu-yM
   Fra 20.00 blir det spennende etter en lang innledning.
   Foredraget holdt Dammegård for mange år siden; på tide å våkne. Pussig at videoen fortsatt finnes på youtube.
   Stoltenberg smilte og hygget seg med overlevende Eskil Pedersen etterpå, men forsnakket seg og sa: «… før DE begynte skytingen», som sms straks fikset til: «… før skytingen begynte»…..
   Og folket sang «kringsatt av fiender»! Innfiltrert og kuppet av fiender er mer presis.
   Avdekning av dette, å få det brettet ut at UTØYA var falsk flagg, kalkulert og planlagt. og MYE mer, som norske pedo i toppsjiktet, er gjerne det beste som kan skje det norske folk, noe riktig opprivende, men sant, en vekker selv de døsigste ikke kan overse som fjerner tilliten Erna liker å skryte av.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når en føler seg overlegen

Storhetsfølelse går alltid utover noen.

Forrige innlegg

De aller rikeste får aldri nok.

De har plassert sine politikere i de styrende organene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.