POSTED IN Iran, USA

Meningsmåling i USA:

Snikmordet i Iran er upopulært.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Den oversatte delen som følger nedenfor et et utdrag av en noe lengre artikkel. Vi har utelatt en del tekniske ting om hvordan meningsmålingen er utført.

Artikkelen fortelle at snikmordet som USA utførte på Soleimani ikke gir gevinst innad i USA for presidenten. Et flertall oppfatter at dette har ført USA på randen til storkrig i Midt-Østen. Det som skjedde vil derfor svekke presidentens muligheter for gjenvalg.

Slike resultater og bilder fører til valgtap for Trump.

 Vi tror at USA ville tape en slik krig, men befolkningen i USA er nok mer opptatt av konsekvensene for en slik utvikling i form av unge gutter og jenter hjem i likposer, økte utgifter, mindre velferd og faren for en altomfattende global konflikt (som bekymrer naturligvis alle med litt sans for realiteter).

På nettstedet «The Duran» diskuteres ( Alex Christoforou og Alexander Mercouris) dette. Deres perspektiv er at presidenten ble lurt av såkalte «hardliners» for å utløse en større konflikt. Trump skjønte raskt hvor det hele bar hen og tok meget fort en direkte kontakt med den iranske ledelsen gjennom den sveitsiske ambassaden i Teheran for å dempe konflikten. De sammenligner dette med en tilsvarende aksjon av J.F.Kennedy under Cubakrisen i 1962 for å hindre at den kom ut av kontroll.

Utviklingen seinere bekrefter detter og det bekreftes også av en melding fra journalisten Pepe Escobar som referer en kilde i «The Deep State». Det betyr, om denne versjonen er riktig, at Trump er lurt inn i en situasjon og at det fortsatt er store konflikter innad i USAs ledelse (ingen bombe akkurat).

De konkluderer med at dette vil føre til noen diskrete avskjeder innad i Trump-administrasjonen og at utenriksminister Pompeo har mistet presidentens tillit og står for fall. Det er i alle fall et perspektiv som er i overensstemmelse med det vi har sett så langt i ettertid.

Og demokratene har kanskje endelig skjønt at de må felle Trump på hans politikk (Iran) og ikke på oppkonstruerte anklager hinsides realiteter (russiagate).

Skal Trump vinne valget til høsten kan han ikke starte noen Iran-krig nå viser denne meningsmålingen.

Knut Lindtner

Meningsmålinger: Amerikanerne mener drapet på general Suleimani har gjort USA mer utrygt.

Fra ABC News.

Washington DC 12. januar 2020:

Utdrag fra artikkel på ABC News: 


En ny spørreundersøkelse fra ABC News og Ipsos viser at det amerikanske folket fortsatt misliker måten Donald Trump behandler situasjonen med Iran på. De føler at han har gjort landet mindre trygt, selv om begge sider ser ut til å ha nedskalert konflikten.

Qassen Soleimani var uhyre populær i Iran. Drapet av han har dessuten ikke vært populært i USA.

I denne meningsmålingen som ble gjennomført den 10. og 11. januar, viser at 56 prosent av amerikanerne misliker måten Trump takler situasjonen med Iran på og 52 prosent tror at USAs droneangrep som drepte den iranske generalen Qassen Soleimani har gjort De Forente Stater mindre trygt.

Disse tallene skiller seg ikke mye ut fra funnene Reuters/Ipsos oversikt som ble foretatt 6. og 7. januar. Den viser at 53 prosent av amerikanerne misliker president Trumps håndtering av Iran. En annen oversikt fra USA Today/Ipsos, gjennomført på mandag og tirsdag 6. og 7. januar  viser at de tror at dette drapet har gjort USA mindre trygt. 

Dette antyder at til tross for at Iran ser ut til å å ha redusert sine svar etter rakettangrepene mot USA-baser i Irak og dette ikke førte til noen dødsfall, så har ikke dette vært noen «vinnersak» for presidenten. Heller ikke har det amerikanske folkets syn på krisen blitt blitt endret..

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Julius Cæsars død (1806) av Vincenzo Camuccini

https://www.ipsos.com/en-us/news-polls/abc-news-iran-poll-2020

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Interessant artikkel i Zerohedge nå.

    Ifølge artikkelen, så ønsker israel-lobbyen krig med Iran, men Trump stritter imot. Israel-lobbyen har derfor bestemt å fjerne Trump ved riksrett. Det har tidligere vært ansett for utenkelig at Trump ville bli fjernet ved riksrett, fordi republikanerne har flertall i senatet, men det er visstnok nå ca 6 republikanske senatorer som er villige til å stemme for riksrett, og det er ikke utenkelig at man kan få 20, som er det nødvendige antallet for riksrett, for , som Pat Buchanan sa, så er kongressen «israelsk okkupert territorium». Det er også rart at Nancy Pelosi kjører saken til senatet, hvis hun ikke hadde hatt noen kort i bakhånden. Riksrett-saken mot Trump dreier seg om at Trump vegrer seg for å bombe Iran, ikke om Ukraina eller Biden.

    https://www.zerohedge.com/political/flying-monkeys-have-taken-over-asylum-impeachment-soleimani-pull-swamp

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Politikus:

Enig og tro til å underkaste oss EU!

Forrige innlegg

Vil ikke ut av Irak:

USA stritter imot med triks og krumspring.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.