POSTED IN Sensur

Meningsmåling i Tyskland:

Flertallet mener at ytringsfriheten er truet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meningsmålingen er ganske interessant. De som demoniseres mest i våre medier er i dag de som oppfatter virkeligheten mest korrekt, etter min mening. Sensur starter med sjølsensur. Når den ikke lenger virker begynner den virkelige sensuren, f.eks på sosiale medier. Noe jeg har merket meg. Enkelte av våre artikler jeg har villet fremme på Facebook er stoppet av deres sensur: «Den er ikke i samsvar med det Facebook mener er en korrekt virkelighetsfremstilling.» I Tyskland skjønner stadig flere dette.

Det er ikke for ingenting at derimot.no som meningsytrer nå har en kraftig økning i antallet lesere og i åpnete artikler. Jeg tror det henger sammen med nettopp dette. Stadig flere forstår av ulike grunner at den fremstillingen av virkeligheten som de store mediene fremmer ikke er korrekt. Det betyr ikke av vi her på derimot.no alltid klarer å gripe og formidle virkeligheten bedre, men vi formidler sider ved den som ikke de andre store mediene gjør. Dette setter stadig flere pris på og derfor oppsøker de vårt nettsted. På den måten får de alternativ informasjon og en utvidet forståelse av det som skjer i verden.

white and black graffiti on wall
Mange oppfatter at det kommer mye bla-bla fra de store mediene og at alle egentlig sier det samme.

Det er ikke vanskelig å forstå at makteliten oppfatter dette som en fundamental trussel mot deres meningsmonopol, men når avstanden mellom det som formidles og det som faktisk skjer øker oppstår det et sug etter alternativ informasjon. Svært mange som ønsker å holde seg orientert skjønner det og oppsøker av den grunn alternativ informasjon. Denne meningsmålingen fra Tyskland bekrefter dette.

Knut Lindtner (red. Derimot)

De fleste tyskere sier at ytringsfriheten er i fare. Mange nevner islam og patriotisme blant emner de ikke kan snakke fritt om. 

Et flertall av Tysklands innbyggere tror at ytringsfriheten er i fare, det viser en nylig meningsmåling.

Patriotisme og islam blir nevnt blant emnene man skal være spesielt forsiktige med. Bare 45 prosent av tyskerne tror fremdeles at de kan komme med sitt politiske syn fritt. Det viser en oversikt fra Allensbach Insittute for Demoscopy – et av Tysklands eldste og mest respektable meningsmålingsbyråer.

Dette er det laveste tallet siden 1953, da instituttet begynte med slike meningsmålinger.

For bare få år siden trodde to tredeler av tyskerne at ingen kunne stoppe dem fra å si sin mening fritt. De fleste tror nå at deres ytringsfriheten er i fare. 44 prosent føler at man bør være heller forsiktig med hva man sier, ifølge en oversikt publisert i Tysklands FAZ-avis på onsdag. Nesten 60 prosent av de som svarte nevnte islam som en sak man skal være spesielt forsiktig med.

«Patriotisme» blir nevnt som et annet slikt kontroversielt emne av 28 prosent av tyskerne. Et annet emne mange av de som svarte rapporterte at de var engstelige for var kvinners rettigheter. 19 prosent av de som svarte nevnte det som et tabu-emne.

white Anonymous mask
Det er også blitt slik at folk ikke lenger tør å stå frem med navn fordi det får yrkes-konsekvenser. Mange skjuler ansiktet sitt under demonstrasjoner.

Noen andre emner,  som kjønnsnøytrale ord eller språk ble betraktet som politisk uriktig og ble også oppfattet som følsomt, skriver avisen Tagesspiegel.

Støttespillerne til forskjellige politiske partier vurderte også situasjonen om ytringsfrihet i Tyskland forskjellig. De som støtter venstrepartiet De Grønne beskrev det som ganske positivt. Det samme gjorde støttespillerne til kansler Angela Merkels Kristeligdemokratiske Union (CDU).

Støttespillere fra alle de andre partiene, inkludert Merkels koalisjons-partner sosialdemokratene, sa at de må være ganske forsiktige når de skal komme med sin mening. Sympatisører med Alternativ for Tyskland (AfD), som ligger langt til høyre, var minst fornøyde med den nåværende situasjonen, siden bare 12 prosent av dem sa at de fritt kan forsvare sine meninger offentlig.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Annie Spratt

https://www.rt.com/news/526767-germans-freedom-speech-jeopardy-survey/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Derimot.no er en helt nødvendig plattform for frie ytringer og jeg er meget glad for at flere og flere oppdager dette.

  I fjor skrev jeg en epost til en tysk bekjent, hvor jeg bl.a. hadde mine synspunkter på corona politikken etc. i korthet på at den var presset fram av politiske og ikke helsemessige grunner.
  Eposten ble sendt via @web.de, og den kom i retur:
  Reject due to policy restrictions.

  Så foruten altenative plattformer, og da også med begrensninger hva man kan uttrykke, slik som tvil om dette og hint under Hitler Tyskland, er det ingen reell ytringsfrihet i det zionist okkuperte Tyskland.

  Svar
  • «…er det ingen reell ytringsfrihet i det zionist okkuperte Tyskland.»

   I, nasjonale, Tyskland var det lite sensur, og det var fritt for å holde våpen, man stolte på folk. ( Bortsett fra de trojanske hestene som styrte bankene/rentene.)
   I Norge, nå 80 år etter, er det sensur på de fleste områder.
   Man merker det ikke før man utfordrer.
   Prøv å stille spørsmål om zionistenes propaganda om Holocaust.
   ( Nei, det er sant, et finnes jo sjelden kommentarspalter i media lengre, selv om propagandaen fortsetter!)

   Et unisont media som tier stille, enten det gjelder Norges drapsorgier i andre land ( som ikke har angrepet oss eller noen), eller denne «pandemien» som har tatt livet av knapt halvparten av tidligere års influensabølger !
   Bare dette burde burde få oss til å stille spørsmål om medias hensikt, bakmenn og mål.- Og hvem det er som styrer våre myndigheter.

   Jeg tror folk vil våkne. Hoder vil falle.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De klarer ikke å telle.

CO2 utslippene er de samme som for 30 år siden.

Forrige innlegg

De som har hodet i sanden tenker:

Det finnes ingen hemmelige avtaler eller planer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.