POSTED IN Helse

Global matsikkerhet er truet

Mengden av giftstoffer i våres samfunn kan være et angrep på menneskeheten

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

Mengden av giftstoffer, kreftfremkallende stoffer som tungmetaller i ferdigmat, kroppspleie-produkter, kosmetikk, deodoranter, såper, babytalkum, barnemat og morsmelkerstatninger er samlet sett så høy at en må stille spørsmålet om det er et angrep på menneskeheten.

Det er vanskelig å tro at disse stoffene ikke er tilsatt maten og produktene. Det er ikke mulig at så mange farlige stoffer i så store mengder som finnes i mat og produkter er et resultat av dyrkingsmetoder, gjødsel, og produksjonsprosesser. Det skulle uansett ikke kunne finne veien til butikkhyllene, for næringsmiddel- og legemiddel-tilsyn skal vel stoppe mat og produkter med giftige stoffer før de når forbrukerne?

Listen over søksmål mot den farmasøytiske industrien, som også produserer mye av kroppspleie-produktene, matvareindustrien og sprøytemiddelindustrien, er så lang at en kan skrive bøker i flere bind om det. Vi vet at Big Pharma finansierer 75% av mat og legemiddeltilsynet FDA i USA, og at i mange vestlige land kommer mange folk i tilsynene fra industriene. Big Pharma og Big Food godkjenner langt på vei sine egne produkter.

Når en undersøker nærmere, har alle disse store selskapene, Big Pharma, Big Food og sprøytemiddel-selskapene de samme finansielle eierne, de mektige kapitalforvaltningsselskapene. Det er umulig at disse ikke vet at et stort antall mennesker blir syke og mange dør hver dag av mat og medisiner på grunn av giftige stoffer i ingrediensene.

En får det inntrykk at finansfolket ikke bare går til angrep på menneskeheten, men også på flora og fauna. FN, partner med World Economic Forum, sier at det er du og jeg som forurenser, med det er flere tusen selskaper med WEF som partner som ødelegger planeten. Skulle ikke forurensingen av jord, luft og vann fra for eksempel krigsvåpen-industrien og Big Pharma heller bli prioritert av Greta Thunberg? Det burde få hennes fulle oppmerksomhet.

For Greta har vært en hyppig brukt foredragsholder hos WEF i Davos, og søker etter henne på WEFs nettsted får en over 1500 treff. Vet ikke frøken Thunberg at WEF er partner med og representerer tusener av de største multinasjonale selskapene som forurenser og ødelegger flora og fauna over hele verden? Det er mer alvorlig enn enn neglisjerbar temperaturøkning, og med hennes tilgang til massemediene burde det heller fått høyeste prioritet av Greta.

Giftig plantevernmiddel dreper bier og truer global matsikkerhet

Av Courtney Lindwall
Oversatt av Northern Light

Forskere sier at neonicotinoider (neonics), en svært giftige og mye brukt som plantevernmiddel, de dreper bier og andre pollinatorer. Rundt om i verden dør bier og andre pollinatorer i et enormt antall, med langsiktige konsekvenser for økosystemets helse og matsikkerheten.

Neonics er syntetiske, nevrotoksiske insektmidler som brukes i landbruket, på plener, i hager, på golfbaner og i behandling av kjæledyr med lopper og flått. Neonics ble utviklet på midten av 1990-tallet og er det mest brukte insektmiddelet i USA. Det virker ved å permanent å binde seg til nervecellene til insekter, overstimulere og ødelegger dem. Insekter utsatt for neonics viser ofte ukontrollerbare risting og rykninger fulgt av lammelser før de til slutt dør. Selv ved ikke-dødelige doser kan giften svekke kritiske funksjoner, som for eksempel et insekts immunsystem, navigasjonsevne, utholdenhet, hukommelse og forplantningsevne.

Neonics er farlige for insekter, det er de noen av de mest dødelige plantevernmidlene som noen gang er laget. Problemet er at de utrydder ikke bare «skadedyr»-insekter, men også utallige sommerfugler, bier og annet dyreliv. Neonics har gjort landbruket nesten 50 ganger mer skadelig for insektlivet. Neonics regnes som «systemiske» plantevernmidler. Dette betyr at de påføres direkte på jorda rundt plantens røtter eller som et belegg på plantefrø, som planten bokstavelig talt suger opp mens den vokser.

Det gjør hele planten opptar giften med nektar, pollen, blader, stilker og frukt. Verre er det at bare en liten del av neonics kommer inn i mål-planten, omtrent 2 til 5 % for de fleste, og etterlater omtrent 95 % i jorda. Når de først er i jorda, forblir neonics aktive i årevis, og regn eller vanning kan lett frakte dem over lange avstander for å forurense jord, planteliv og vann andre steder. Med giftens utbredte bruk, har resultatet vært stor forurensning av økosystemet, som vi mest finner i vann.

En studie fra 2015 av U.S. Geological Survey fant forurensing av neonics i mer enn halvparten av bekkene over hele landet. Giften skader også mye av dyrelivet. Studier har knyttet neonics til nedgang i fugl- og fiskebestand, og fødselsskader hos hvithalehjort for å nevne noe. Til tross for trusselen mot miljøet, har ingenting bremset bruken av disse insektmidlene, giften brukes uansett.

Så mange av neonics bruksområder, på hundrevis av millioner dekar, angriper skadedyrproblemer som ikke eksisterer. Når det brukes kan neonics faktisk gjøre disse skadedyrproblemene verre for bøndene ved å drepe nyttige insekter og jordmikrober som forbedrer avlingenes motstandskraft og produksjon.

Hundrevis av studier, flere omfattende akademiske vurderinger, omfattende Cornell University-forskning og til og med en større plantevernmiddelindustri-finansiert feltstudie peker alle på neonics som en hovedårsak til stor bie og pollinator-død over hele kloden. Birøktere mistet mer enn 45 % av honningbie-koloniene mellom April 2020 og 2021, det nest høyeste tapet som er registrert.

Og honningbier er «kanarifuglene i kullgruven» for de over 4000 artene av bier over hele landet, som den rødflekkete humlen. I 2017 kom den første bien i USA på listen over truede arter. Dette bør ha betydning for alle, fordi ville bier er avgjørende for å opprettholde den globale matforsyningen så vel som sunnheten til hele økosystemet.

Disse plantevernmidlene forurenser også maten vår, rester av neonics finnes i 86 % av amerikansk honning, i epler, kirsebær og jordbær. Og fordi giften er i selve frukten og grønnsakene, kan de ikke skylles eller skrelles av. For det meste er bruken av neonics helt unødvendig. Studie etter studie viser at det gir nesten ingen økonomiske fordeler for bøndene. Enda verre, de reduserer avlingene og skader helsen til matjorden.

Ytterligere forskning viser at eple-, blåbær- og kirsebæravlinger er redusert over hele landet, hoved-årsaken er tap av pollinerende insekter. Selv der skadedyr er et problem, er effektive og mindre skadelige erstatninger som økologisk dyrkingsmetoder eller plantevernmidler med minimumsrisiko bedre. Til tross for dette vedtok U.S. Environmental Protection Agency (EPA) i 2020 forslag som vil fortsatt tillate neonics i bruk over hele landet.


Fra Principa Scientific; The Toxic Pesticid That’s Killing Bees And Threatening Global Food Security

Publisert 14. juni 2022. Oversatt fra engelsk, redigert og forkortet. Linker i orginalartikkelen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Joda det har pågått lenge. Bruken av kvikksølv i medisinsk sammenheng er en lang skandale, siden Rothschildene fikk lisensen for gruvene i Spania i 1820-40 og ingen har klart å påvise noen skader eller skyld. Man må virkelig studere maktstrukturer for å finne ut av hvorfor alle samfunn er så lammet i henhold til å beskytte seg mot giftene.
  Bruken av gift i drikkevannet har også vært en lang global hendelse. Dysset ned. Chemtrails ? Fins ikke.
  Det daglige drypp av gift man får inn ved mat, såpe, klær etc, blir en blandingscoctail av gifter og den utvikler på sikt diffuse sykdommer, som fastlegen sier ikke finnes fordi de er så diffuse.
  Ja, på samme måte som cellegift.
  Hva kan man gjøre med slikt? Avgiftning skjer ved badstu og svette. HIIT trening.
  Men i dag er det mange som driver med el-medisin. I alternativ bransjen er det mange med maskiner som er i stand til å måle de forskjellige tungmetaller o. l. som vi har fått ved dette moderne liv og som også kan trigge avgiftning. Jeg vet av erfaring at det virker – sterkt. Det kalles kvantemedisin, Bioresonans eller el-medisin. Anbefales. De vil helst forby det men det tør de ikke ennå, de bare driver kampanjer mot det.

  Svar
  • Jeg har kjempegod erfaring med bioresonans. Jeg ble akutt syk med el allergi når vi flyttet inn i en leilighet med smart strømmåler. Hele min verden raste sammen. Heldigvis ble jeg tipset om en dame som drev med bioresonans. Hun helbredet meg. Takk Gud.

   Svar
 • I en kjøkkenhage vi selv dyrker har vi en viss kontroll på å holde maten rein, ikke helt, for jordsmonn og vann er toksisk, men «as good as it gets». Og de verste co2-forsøplerne hyler om global oppvarming, som er en del av klodens kretsløp.

  Svar
 • Angrepet på menneskeligheten er massivt. Kunstig mot organisk, ekte menneskelighet versus det mekaniske, tinglig-gjøring, «internet of things, du er bare en ting, iverksatt ved hovedfienden AI, kunstig intelligens, det

  er vår undergang. Kunstig. Ikke menneskelig. Det handler om vår menneskelighet.

  Svar
 • Henning Nielsen
  20 juni 2022 19:01

  Lille Greta har passert sin «best før» dato og er ikke lenger til nytte for globalistene. Lille Greta er nå voksen dame, og voksne damer ser ikke ut som en 10-åring eller skriker som en 6-åring. Så hun er ut, seilbåt inkludert.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingenting har gått slik som ønsket:

Ukraina-krigen har ført til krise i vesten.

Forrige innlegg

Hastemøtet i Kiev?

Tvinger krisen i EU frem møtet i Kiev?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.