POSTED IN Klima, Virkelighetsforståelse

Men det var før kuldesjokket.

Texas skrøt av økonomien sin: den er større enn Russlands!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Kun for tre år siden skrøt denne Tredje Verden Guvernøren (i Texas) at hans statsøkonomi var større enn Russlands.

Men i Russland skal de ikke tilbake til en pre-elektrisk tidsalder fordi det har blitt kaldt.

Marko Marjanovic

Russerne er for høflige for å henvise til dette, så noen må gjøre det for dem. 

Greg Abbot i 2018:

Guvernør Greg Abbott skrøt av Texas‘ økonomi ved å sammenligne den til Russland og tullet at den gjorde ham „mektigere“ enn den russiske presidenten Vladimir Putin. „I Texas sammenligner vi ikke økonomien vår med andre delstater,“ sa Abbott til et jublende publikum. „Vi sammenligner økonomien vår med andre land!“ Texas, med sin årlig BNP av $1,7 millarder, blir gradert den tiende største økonomien i verden.

„Til sammenligning er Texas‘ økonomi er større enn Canadas, den er større enn Australias,“ sa Abbott. „Og forstå dette. Texas‘ økonomi er enda større enn Russlands økonomi. Dette gjør meg mektigere enn Putin!“

Det er nesten sikkert at han fikk denne informasjonen fra media, spesielt Forbes‘ Frank Holmes som hadde laget sammenligningen en måned før Abbott: Hvem har størst økonomi? Texas eller Russland?

Selv om den er på engelsk er den lett å forstå. Her skryter han av den fantastiske Texas-økonomien, men det var før den nylige kuldekrisen.

Informasjonen er sann hvis du holder deg til den overspent idealistiske forestillingen at du bidrar tre ganger så mye til økonomien hvis du registrerer deg for en $60 internettabonnement i Texas som du ville gjort hvis du hadde registrert deg for akkurat den samme netthastigheten i Russland for ekvivalenten i Rubel $20. 

Det finnes flere forskjeller.

Her kommer det frossent vann fra himmelen, eller snø som det også heter.

For eksempel begynner folk i Russland ikke å fryse hjemme fordi frossent vann falt fra himmelen. De har noe som heter elektrisitet for å holde seg varme. Det ble oppdaget for mer enn hundre år siden. Tilsynelatende er texsanere også noenlunde kjent med den (mindre i disse dagene), men ikke i det omfang at de vet hvordan de får den til å fungere når det blir kalt (det vil si når du trenger den). 

Dette fungerer på på de mest avsides og kaldeste stedene i Russland. De kan bare le av Texas‘ elendig unnskyldning om en «kaldfront». 

Hei, det skjer. Noen ganger blir du overrasket. Men litt mindre skryting og litt bedre vinterforberedelse av det elektriske nettverket ville ikke gjort vondt. Hvis du ville skryte over hvor mye mer utviklet du er, så vær sikker at du ikke ser ut som Den Tredje Verden mindre enn tusen dager etter det. 

Omtrentlig 2,8 million husholdninger i hele Texas forblir uten strøm fra og med kl 9:00 på onsdag, ifølge ERCOT, bedriften som samordner og kontrollerer statens strømnettverk. Dette er noe forbedring i forhold til de 3,7 million strømbrudd som ble rapportert dagen før. 

Til orientering, Texas har kun 20% av Russlands befolkning, men pumper 50% så mye olje. Med all den energien og så de kan de ikke ha lys eller varme på. Hvem er Nigeria-med-snø nå? Jeg skal ikke en gang si „bensinstasjon forkledd som stat“ fordi bensinstasjonene jeg kjenner fryser ikke til is.

Oversatt av Christiane Mößner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hva er konklusjonen på dette? Er det at en markedsbasert strømforsyning ikke fungerer i praksis og at en markedsbasert strømforsyning rett og slett kan være livsfarlig?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norske politikere like sløve i dag som i 1940:

Diskuterte smøret i margarinen da landet ble angrepet.

Forrige innlegg

Respekter nasjonale symboler:

Ikke trakasser flagget

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.