POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Medieovervåkerne:

«Vil vi overleve må vi fri oss fra USAs militære okkupasjon av Norden».

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russlands angrep på Ukraina har vært et politisk jordskjelv, som har endret det sikkerhetspolitiske bildet i Norden radikalt. Sverige og Finland har blitt NATO-medlemmer. Dramatisk nytt er det også at de nordiske regjeringene lar USA etablerer seg med 47 baser i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

I praksis betyr dette at Norden som blokk frasier seg nasjonal styring over forsvarspolitikken og legger sin skjebne i USAs hender.

På toppen av det hele skal forsvarsbudsjettene i alle de nordiske landene økes kraftig. Bare i Norge skal forsvarsbudsjettet nær dobles. Planen er å bruke 1.624 milliarder på Forsvaret de neste 12 årene. Knapt en motstemme høres i mediene. Tvert imot; redaksjonene støtter opp om både virkelighetsbeskrivelsen og opprustningspolitikken som de nordiske regjeringene fremmer.

Militariseringen av Norden henger sammen med den geopolitiske situasjonen, der USAs hegemoni står for fall, noe Jan Oberg utdyper i denne samtalen.

Som Fredrik S. Heffermehl skrev: «Vi lever med en sikkerhetspolitikk som kan bli vår død. Den garanterer evig usikkerhet og økende fare for utslettelse. Vil vi overleve må vi fri oss fra den militære okkupasjon av verden, ikke la verden styres av interesser som ønsker alt annet enn fred.»

————————
Saker/artikler det refereres til i samtalen:

Atlanterhavspakten: Traktat for det nordatlantiske området

Edward Luttwak: It’s time to send NATO troops to Ukraine

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 april 2024 10:12

  Fyrst var det feltrasjonar, hjelmar og vestar. No er Noreg kome til F-16 og lovnad om å byggja opp marinen til Kiev-styret. Kor mange norske Nato-krigarar som er i Ukraina, får me sjølvsagt ikkje vita, men i denne episoden av Medieovevåkerne får me eit tips om kva «the nordic countries» pønskar på i desse dagar.

  Høyr, høyr!

  Svar
 • Det vi mest av alt må fri oss fra, er USAs mangel på moral og prinsipiell tenkning. De amerikanske «verdiene» har ødelagt og ødelegger alt det vi en gang mente var rett og riktig. Washington er blitt verdens mest korrupte rottereir, og pesten sprer seg utover i alle retninger derfra.

  Svar
 • Norvald Aasen
  13 april 2024 17:02

  Eg har sett dette fantastiske intervjuet. Men må gjerne nemne også kva Støre sa for ikkje lenge sidan som er ei regelrettløgn: «NATO er ein forsvarsallianse og har ingen andre ambisjonar». Etter eit kvart århundre med angrepskrigar i og utanfor Europa kan denne mannen stå fram for folket å framføre ei slik løgn! Og så er det ein annan ting å nevne, og det er at opinionen får fortalt det som eliten vil vi skal få vite, og opinionen er såre fornøgd med det. Og her er både politikarar og media like skuldige, ingen andre enn opinionen er dei som tapar her. Velgjort jobb, Birkelund og Alnes. Og takk til Jan O.

  Svar
 • Northern Light.
  13 april 2024 17:35

  «På toppen av det hele skal forsvarsbudsjettene i alle de nordiske landene økes kraftig. Bare i Norge skal forsvarsbudsjettet nær dobles. Planen er å bruke 1 624 milliarder på Forsvaret de neste 12 årene».

  Det kunne like gjerne ha stått: «Planen er å gi 1624 milliarder til den privateide amerikanske «forsvars»-industriens eiere, og BlackRock, StateStreet og Vanguard kapitalforvaltningsselskapene som er de finansielle eierne, og som også er finansielle eiere av krigsvåpen-fabrikker i Norden».

  Produksjon av krigsvåpen gir enorm fortjeneste, spesielt i USA, hvor industrien bestemmer fortjenesten selv. Overfaktureringen har vært og er systematisk, hundrevis av milliarder kan ikke gjøres rede for, og intet amerikansk militærbudsjett hittil har tålt en revisjon, men uten konsekvenser for eierne. Så er også industriens finansiering av kongressmedlemmers valg åpenlyst. De har gjort som de har villet siden de fant opp og brukte atombomben, og opprettet det militær-industrielle komplekset. Ingen president i USA som går i mot deres «monolittiske» makt overlever. De statuerte et eksempel med Kennedy, alle presidenter sitter på deres nåde.

  Det militær-industrielle komplekset USAs bestemmer USAs utenrikspolitikk, for pågående kriger, nye kriger og høye militære spenninger over hele verden gir et evig svært lukrativt våpensalg til Wall Streets fordel. Med det bestemmer de også sine vasallstaters utenrikspolitikk. Som Norges, som stiller landet og sine militære ressurser til USAs disposisjon når USA ber om det.

  Som Thorvald Stoltenberg sa: «Å være utenriksminister var lett. Vi hadde et godt forhold og tette forbindelser til USA. Og vi hadde en stor fordel, og den benyttet vi oss av. USA hadde nemlig en visepresident som het Walter Mondale, og han var nesten norsk. Han kom fra Mundal i Sogn og Fjordane. Så når vi lurte på en sak, så ringte vi bare til Walter Mondale og fikk rede på hva vi skulle mene».. Norges utenrikspolitikk har alltid vært underlagt USA.

  Dagens amerikanske forsvars(angreps)-minister Lloyd Austin satt i styret i Raython, verdens største produsent av militære missiler og raketter. Den forrige forsvars(angreps)-ministereren kom fra også fra Raython, I sin første tale som forsvarsminister, sa han at USA måtte satse mer på missiler og raketter i forsvaret. Hans forgjenger kom fra Boeing, en av de største kontraktørene i den amerikanske forsvarsindustrien.

  De har hatt sine folk høyt oppe i forsvarsministeriet siden den andre verdenskrig. Det er altså den privateide krigsvåpen-industrien som bestemmer trusselbildet mot USA, og dermed hvor mye av USAs statsbudsjett som skal brukes til forsvar. Siden norske stortingspolitikere tjener Wall Street storkapitalen, bestemmer de også hvor mye Norge skal bruke til forsvar, les, gi til dem.

  Ikke bare mange gir de mange milliarder til USAs forsvarsindustri, men stiller også store landområder i Norge til deres disposisjon, for materiell deres politikere her i Norge har kjøpt fra dem, som F-35 flyene, som ikke er annet enn deres forhåndslagrede våpen betalt av norske skattebetalere, men som skal disponeres av Pentagon i deres angrepskrig mot Russland. Frem til det, gir flyene store inntekter til Lockheed-Martin, for kontinuerlige enormt kostbare service og oppgraderings-programmer.

  En fordel for USA å starte en angrepskrig mot Russland fra blant annet Norge, da vil det russiske gjengjeldelsesangrepet ramme Norge, og ikke USA hvor billionær-eliten som starter krigen bor. For elitens sikkerhet, mens deres hovedstrømpresse og politikere her i Norge får den Norske befolkningen til å tro at den enorme militære oppbyggingen i Norge og Norden er for deres sikkerhet. Som Henry Kissinger sa: «Det er farlig å ha USA som fiende, men fatalt å ha USA som venn».

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  13 april 2024 21:20

  Alt som normalt i Dagsreyen 13.4.: Dagens Nato-reklame er forma som ein rekrutterings-snutt for Sjøkrigsskulen, med tiltalande innpakning og fint samordna med innseglinga av Statsraad Lemkuhl. Kva har seglskuta med Nato å gjera anna enn å vera propagandistisk pynt?

  Di meir vanlege folk skal ruinerast og blø for eksplosiv opprusting, di meir snakkar Nato om kor mykje velstand (prosperity) Nato skapar. Ordet ‘prosperity’ gjev 1 000 treff på Nato sine heimesider.

  Men for våpenfabrikantar er det gyldne tider i sikte.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ungarn kritiske til ny NATO-støtte til Ukraina

Ungarn vil forhindre NATOs foreslåtte 5-års fond for Ukraina på 100 milliarder dollar

Forrige innlegg

WHO anbefalte aldri det som virket mot Corona.

Dermed sviktet også de norske helsemyndigheter fundamentalt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.