POSTED IN Media

Medienes nye samfunnsoppdrag:

Å tildekke sannheten!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Naturligvis er historien under en sensasjon, men ikke i våre medier. 

Her er det egentlig to sensasjoner. Den første dreier seg om svindelen som gjorde det mulig for USA, Storbritannia og Frankrike å bombe inne i Syria på grunnlag av en forfalsket rapport fra organisasjonen for forbud av kjemiske våpen (OPCW). Lekkasjer fra interne e-poster i organisasjonen viser at de smidde til rapporten om det angivelige Douma-angrepet for det skulle gi inntrykk av at det var den syriske myndigheter som stod bak gassangrepet.

Nato-bombingen i Syria var i virkeligheten en krigsforbrytelse, men våre store medier tar ikke i saken.

Dermed fikk Nato-landene det påskuddet de trengte til bombing.

Den andre sensasjonen er at mediene ikke rapporterer om svindelen. Tvert imot prøver de så godt de kan å legge lokk på den, slik artikkelen under meget klart demonstrerer. Det at sentrale medier ikke vil presenter sensasjonelle nyheter reiser naturligvis spørsmål om hvem som kontrollerer dem og hvilket samfunnsoppdrag de faktisk har.

Men det bli naturligvis heller ikke gjenstand for journalistisk granskning. For på samme måte som ubehagelige, men sensasjonelle opplysninger om Syriakrigen ikke skal granskes, så skal det heller ikke granskes hvorfor mediene ikke rapporterer om dette.

De som skal avsløre sannheten tildekker den. Det er blitt de store medienes nye samfunnsoppdrag.

Knut Lindtner
Redaktør

«Journalismen er døende»: USAs regjering «har sine fangarmer» i alle medier. En reporter som slutter på grunn av «blokkert» historie om kjemiske våpen advarer.

Historier som utfordrer autoritetene slipper ikke gjennom fordi mediene er i lomma på USAs regjering. En tidligere Newsweek-reporter påstår dette, etter at hans redaktører blokkerte historien hans da han skulle skrive om nylige lekkasjer om Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW).

Tareq Haddad

Tareq Haddad gjorde kjent sin avskjed fra Newsweek forrige uke. Han påstår at hans redaktører hadde stengt ute hans forsøk på å rapportere fra en lekket e-post som kastet tvil om OPCWs funn når det gjelder et påstått kjemisk angrep i Douma i Syria i april 2018. 

I en lengre artikkel sendt til hans personlige nettside, avslørte Haddad interne e-poster og meldinger, der han presset sine overordnede om saken. Han skrev også at Reuters hadde bekreftet autensiteten i den fordømmende lekkasjen.

Redaktørene hadde tilsynelatende oversett verdien av historien. De svarte med å beskylde Haddad for å ha rapportert feil i tidligere historier han hadde arbeidet med. 

Haddad reflekterte over  sin erfaring som journalist. Han har tidligere arbeidet for Hull Daily Mail og International Business Times. Den ex-Newsweek-ansatte kom med en bitende og sterk kritikk av vestlige medier.

«USA-regjeringen er i en stygg allianse med de som tjener mest på krigene. Den har fangarmer inn i alle sider av mediene – de er bedragere, med bånd til USAs utenriksdepartement. De sitter i nyhetsredaksjonene over hele verden… historier som passer dårlig blir fullstendig blokkert. Som et resultat er journalistikk raskt døende som fag. Det går bare nedover med Amerika fordi de ikke får vite sannheten».

I et svar til Haddads avskjed sier Newsweek i en uttalelse at han hadde «plukket opp en konspirasjons-teori framfor ideen om objektiv rapportering. Newsweekas redaktører avviser denne konspirasjonen».

En ny bunke med lekkede dokumenter frigjort av Wikileaks på lørdag har  bekreftet påstandene om at OPCW hadde undertrykket og forandret på sine viktigste funn i sluttrapporten om Douma-hendelsen.  

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde av Jonathan Fallas M

https://www.rt.com/news/475940-media-controlled-us-govt-newsweek/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Endelig en politiker med ryggrad:

Tidligere SPD-formann hudfletter Koronapolitikken i Tyskland.

Previous Post

Haiti: Slaverepublikken som plyndres av USA.

En liten historie som godt kan gjøres kjent på ny.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.