POSTED IN Media

Mediene pusher angst:

Frykt som sammfunnsproblem.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Jan Herdal

Sakte ser det ut til å demre for oss at koronaviruset stort sett oppfører seg som andre influensavirus, muligens en tanke mer hissig. Hittil er det panikktiltakene som har skadet samfunnet, ikke selve viruset.

_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra oljekrisa.no
_____________________________________________________________________________

Fra Italia kommer tallene som egentlig ikke burde overraske oss. Heller ikke de utsatte gruppene dør av korona, de dør med korona. 99 prosent av de som har dødd, var syke fra før. De ville neppe ha overlevd det ordinære influensaviruset heller. Også friske eldre overlever stort sett.

Bare 0,8 prosent av de døde hadde ingen andre sykdommer. Nesten halvparten av de som døde, hadde 3 eller flere sykdommer i tillegg. I Norge er gjennomsnittsalderen på de få som er døde med koronavirus i kroppen 89 år.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen er blitt en illustrasjon på realitetene. Mannen trodde han hadde fått en vanlig, lett vårforkjølelse, inntil han ble testet. Dette vil være den opplevelse de aller fleste som rammes vil ha av viruset. De blir ikke syke. De kan jobbe videre.

Dr. med. Hans Husum, distriktslege i Finnmark i 40 år, skriver nøkternt om influensa i et leserinnlegg i avisa Sagat. Normalt dør årlig omlag 1000 mennesker av influensa i Norge. En hissigere variant førte til 1400 dødsfall i sesongen 2017-2018.

150 000 får diagnosen «influensa» årlig. Det gir en dødsrate på under 1 prosent.

Men svært mange har influensa uten å gå til legen og bli registrert. Det beste, vitenskapelige estimat over dødsraten i Vesten er satt til 0,1 prosent. Overfør dette regnestykket til covid-19, skriver Husum. I tillegg kommer altså at svært mange av de som dør, dør med influensa, ikke av influensa.

(Creative Commons, Kat Jayne)

Coronakampanjen som nå kjøres i Europa er effektfull: Kongen holdt ingen tale til folket under forrige influensa-pandemi. Folk blir stressa og redde. Det farmasøytiske rotteracet er i gang. Vaksineprisene blir gode, skriver Husum.

Fra klimakrise til influensakrise. Er det katastrofescenarier, panikkmodi og dommedagsprofeter som skal guide oss for framtida? Hva blir det neste? Har føleriet helt fratatt oss evnen til rasjonell, helhetlig og faktabasert samfunnsstyring?

Dette er noen av de grunnleggende spørsmål vi bør ta fatt i når de aller fleste av oss har overlevd også årets influensarunde. Dagens tilstand er svært skadelig.

I løpet av en knapp uke ble det innlevert over 100 000 ekstraordinære søknader om dagpenger. Arbeidsledigheten er i prinsippet doblet over natta. Ikke som følge av viruset, men som følge av tiltakene mot det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Dr. Medici
  20 mars 2020 6:42

  Spørs om dette går for hatprat eller hets mot folkegrupper, nå engstelige men ansvarsfulle voksne mennesker. Det er forfriskende å lese noe om dette fra en annen synsvinkel enn den alle de andre rapporterer fra. Husk C-vitamin mot vårforkjølelsen og andre infeksjoner som kan komme snikende.

  Svar
 • Globalistene er utålmodige etter å innføre verdensregjeringen og klimaskremslene var ikke tilstrekkelig effektive til å skremme livskiten ut av folk, derfor sørget de for å spre ryktene om corona-viruset og hausse opp frykten, noe som virkelig gjorde susen og brøytet vei i vellinga… og endelig klarer de å tvinge nasjonalstatene i kne!

  Svar
  • Og i den verste krisen Norge opplever i fredstid går alle i regjeringspartiene rundt og stråler med sine bærekrafts- og Agenda 21/2030- pins som om det er noe de feirer…

   Svar
  • Tor Larsen
   21 mars 2020 8:06

   Så absolutt, Eva; det er en allerede utbrukt og ferdig kjørt økonomi som destrueres under dekke av et virusangrep. Det er et falsk flagg terrorangrep; den dype indre staten i staten, kabalen som beviser sin makt og at demokratiet er fullstendig innhult, til bruk ved festlige anledninger -som en bunad. Min umiddelbare bekymring er at Corona ikke kan være nok. De må «myrde» påskuddet som ikke vil holde som den eneste begrunnelsen og stående alene på sikt vil utsette dem for stor kritikk. De trenger et overdekkende terrorangrep. Hvor stort vil det bli; til eksempel mord på Donald Trump, invasjoner, krigspåskudd og krig?

   Svar
   • Det kan tenkes at om vi nå ikke bøyer oss for FN/WEFs stormannsgalskap kan vi forvente enda verre «katastofer» som «noen» ynder å skremme oss med! Ondskapen lusker i kulissene!

 • Ny kriselov var ute på høring i desember i fjor og ga folk følelse av at noe var i kjømda, og mens corona-viruset ble lansert og hausset opp ble folk bekymret mens myndighetene var tilbakelente… inntil panikken grep folket som krevde handling og myndighetene la frem løsningen, nemlig kriseloven.

  Svar
 • EU ba Norge i oktober i fjor om å lede et prosjekt som går ut på å styrke helseberedskapen i Europa ved eventuelle terrorangrep med kjemiske eller biologiske våpen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Erik Plahte:

Noen tanker om korona og beredskap.

Previous Post

Når vi snakker om smitte:

US-Saudi blokaden forårsaker 750 000 tilfeller årlig av Kolera (!) i Jemen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.