POSTED IN Syria

Media skaper opinonen

Var de terrorister eller frihetskjempere?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Språket en bruker når en skal formidle noe er avgjørende for hvordan mottaker oppfatter det en sier. Det er forskjell på en kunde og en venn. Det er forskjell på å fortelle en historie og å selge en fortelling.

I Afghanistan da Sovjetunionen støttet regjeringen der militært var motstanderne frihetskjempere. I virkeligheten var mange av dem ekstreme jihadister. I dag omtales de  som sloss mot USA i Afghanistan som terrorister. En slik omskriving og endring av språkbruken endrer ikke virkeligheten, men den endrer folks forståelse av den. Og det er poenget – folk skal få et bestemt inntrykk av det som skjer slik at de reagerer på en ønsket måte.

I Syria er denne språkbruken gjennomført. Den syriske regjeringen kalles regime. Krigen kalle borgerkrig selv om nesten alle som nå kjemper mot regjeringen er utlendinger, utstyrt og trent og betalt av en rekke fremmede stater. Jihadistene (et moderat uttrykk) kalles opprørere enda de er utlendinger. USAs og Frankrikes ulovlige baser i landet omtales ikke som ulovlig. Israels bombing av landet nevnes nesten ikke – og aldri som en uhyrlig og ulovlig krigshandling.

President Trump: Assad er et dyr

Men den syriske regjeringen som har stor oppslutning i befolkningen demoniseres: Assad er et dyr!

Slik kan vi fortsette.

I meldingen under er et skremmende bilde. Dette er de «Moderate opprørerne» slik de fremstilles i våre medier og som nå evakueres fra Øst-Ghouta. Dette skjer fordi «det blodige regimet til Assad» vil spare sivilbefolkningen for mer russisk bombing. Disse menneskene som skulle vært stilt for retten busses i stedet til Idlib eller dit de vil, for å få slutt på lidelsene til de titusener sivile de har holdt som gisler i Øst-Ghouta.

Knut Lindtner

 

Dei «moderate rebellane» evakuerte frå Ghouta

Sjå nøye på dette bildet og observer dei to mennene ytst til høgre på bildet, den eine med ein kalasjnikov og den andre med utstyret på hovudet.

Korleis kan du skilje ein «moderat rebell» (sic) i Ghouta frå ein av dei som vanlegvis bur der? Alt du treng gjere er å samanlikne den gode helsa og dei gode kleda til den førsnemnde med den avmagra kroppen og fillene til sistnemnde.

Den syriske arabiske armeen har nett oppdaga at Irbin, eit område i det frigjorte Ghouta, har matlager og eit sjukehus som er velutstyrt. Men FN og dei frivillige humanitære organisasjonane har forsikra om at det var «regimet» som svelta folk til daude og nekta dei helsestell.

Den syriske arabiske armeen har entra område av Ghouta som framleis er under kontrollen til NATO sine «moderate rebellar». Entreen deira har gjort det muleg å stadfeste at der eksisterer eit svært nettverk av tunnelar i Ghouta-området. Dette inneheld ein diger korridor som lar 4×4 og lastebilar sirkulere med forsyningar til krigarane, medan dei held som slavar folk som vanlegvis bur der.

Den vestlege pressa forsikrar om at familiane som har blitt evakuerte til Emiratane frå Idlib verkeleg er «moderate rebellar». Men det er eit faktum at dei fleste av dei evakuerte kombattantane var maskerte då dei klauv om bord på bussane som var stilte til rådvelde for dei. Då nokre av dei dukka opp utan maskene sine, vart dei igjenkjende.

På dette bildet: 2 menn i framgrunnen var også på det første bildet, der dei viser fram hovuda på offera sine.

Omsett av Monica Sortland

http://www.voltairenet.org/article200572.html

Innlegget her tidligere vært publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Ola Henriksen
  13 april 2018 21:35

  «USAs og Frankrikes ulovlige baser i landet omtales ikke som ulovlig. Israels bombing av landet nevnes nesten ikke – og aldri som en uhyrlig og ulovlig krigshandling.»

  Nei, hvem er rebeller og hvem er frihetskjempere og arbeider for demokrati w.w.
  Det er faktisk folk som fortsatt mener at (bakmennene i ) USA er et verdig «verdenspoliti». Og at NATO er en forsvars-organisasjon !
  Goebbels hadde vært misunnelig over all denne propagandaen som blir spist som fakta. ( Goebbels var i det minste ærlig nok til å kalle det propaganda.)

  Denne videosnutten fra «Midtifleisen» burde mange få midt i fleisen.
  Egentlig burde den fått en stor plass med artikkel her på derimot.no Men aller helst på vår statskanal midt i beste sendetid :

  Godt video-foredrag om USA /Israel sin imperialisme og krigspolitikk.

  https://midtifleisen.wordpress.com/2018/04/13/nytt-foredrag-av-daniele-ganser/

  Svar
  • Syria har vært i krig med Israel siden 1948, og Israel bare besvarer angrep fra Syria.

   «Godt video-foredrag om USA /Israel sin imperialisme og krigspolitikk.»
   Hvilken imperialisme har Israel, Israel er innenfor det området som ble avtalt på San Remo konferansene og LoNs the mandate for Palestine/Israel.

   Kommentaren er skrevet av en rødnisse som alltid skylder på USA og Israel. Ja det mandate var for Jødene/Israel ikke fantasi palestine og jordanerne som i dag kaller seg palestinere til tross for at arabisk ikke har bokstaven eller lyden P

   Svar
   • Ola Henriksen
    10 januar 2019 16:26

    ««Godt video-foredrag om USA /Israel sin imperialisme og krigspolitikk.» »

    Jeg så videoforedraget en gang til. Det var ENDA bedre enn jeg husket.
    Den burde være pensum i skolen, og sendes jevnlig i Stortinget.

    Hilsen en blårødgrønn nisse.

   • ser du ola henriksen fantaser at Israel bedriver imerialisme, men det er kun en rødnisse fantasi. Israel er innfor det området som LoN tildelte i 192o/1 The Mandate for Palestine/Israel opprinnelig skulle dagens Jordan være en del av Israel.

 • «Israels bombing av landet nevnes nesten ikke – og aldri som en uhyrlig og ulovlig krigshandling.»

  Tottalt feil fordi krigstilstanden mellom Syria har eksistert siden 1948 da Syria gikk til angrep på Israel.
  Israels gjengjeldeser er fullstendig lovlig.

  Svar
 • »Kommentaren er skrevet av en rødnisse som alltid skylder på USA og Israel.» . . . . . .

  Det er ikke hver dag kommentarene så klart reflekterer om det er »oss» eller »terroristene» som støttes.

  Som Busken sa: ‘Either you’re with us… or, you’re with the terrorists.’ . . . . . .

  Svar
 • Likvidister med talent for » silent killing » for ikke å bli oppdaget og tatt på oppdrag for mafiaen eller nasjoner eller på eget initiativ går rundt oss daglig og har har gjort det så lenge jeg har levd og mest sannsynlig i tusenvis av år. Det kan være en omvendt paranoia som driver dem. Her er det ikke jeg som skal ha frykt men de andre bør være utrygge og ha frykt.

  Svar
 • Blir ikke overrasket om KRF kommer med forslaget. Innvandring og Islam redder oss fra naivitetens forbannelse og kristendommens konspirasjonsteorier.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Erik Plahte:

Noen tanker om korona og beredskap.

Forrige innlegg

Når vi snakker om smitte:

US-Saudi blokaden forårsaker 750 000 tilfeller årlig av Kolera (!) i Jemen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.