POSTED IN Russland, Ukraina

Russisk media:

Den 20. mai er ikke Zelensky lenger president i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Dmitriy Bavyrin

Russisk media mener Zelensky ikke kan forhandle for Ukraina etter 20. mai ettersom hans femårsperiode som president er over. Alle avtaler kan erklæres ugyldige av nye myndigheter.

Russland har dramatisk endret sin holdning til Zelensky

Årsaken til et slikt skritt er ikke i noen spesifikk episode: Zelensky gir Russland grunner til å dømme seg selv på daglig basis, siden Belgorod-regionen og andre regioner i Russland blir beskutt daglig.

Dessuten forventer ingen at Ukrainas president vil bli arrestert på noen internasjonal flyplass på forespørsel av Moskva, selv om vi snakker om havnene til vennlige land: topptjenestemenn kan bli stilt for retten etter at de mister reell makt, og ikke før og ikke i stedet for det. Derfor er ideen en annen.

Det faktum at Russlands innenriksdepartement har satt Ukrainas president Volodymyr Zelensky på ettersøkt-listen under en ikke navngitt kriminell artikkel, er, som politiske analytikere liker å si, et signal. Det er til og med tre signaler – til Vesten, til Ukraina, og bare sist til Zelensky selv.

President Zelensky blir til et gresskar 20. mai, fem år etter dagen han tiltrådte. Etter denne datoen skulle vinneren av det nye presidentvalget lede Ukraina, men Zelensky unngikk valget.

Ifølge lovgivningen i Ukraina kan ikke valg holdes under unntakstilstand.

Grunnloven sier imidlertid ikke at krigsrett automatisk utvider makten til den sittende presidenten, grensen er tydelig satt for dem – fem år.

Denne juridiske saken kan tolkes på to måter, men Russland har allerede uttrykt sin dom i etterlysningskortet til innenriksdepartementet.

Etter 20. mai er Zelensky ikke lenger leder av en uavhengig stat, men en maktraner, mistenkt for krigsforbrytelser mot befolkningen i Russland og Ukraina.

Hvis Zelensky som president i Ukraina har fått noen personlige garantier, mister de sin styrke. Ved å nekte å bli gjenvalgt, ga han Russland frie hender til å håndtere ham på en måte som ikke kan gjøres med de legitime myndighetene i uavhengige stater i henhold til folkeretten.

Zelensky’s semi-legalitet betyr også at han ikke lenger er en mulig part for Russland til å forhandle om Ukrainas fremtid. Dette betyr imidlertid ikke at Russland nekter å forhandle i det hele tatt og ikke lenger holder døren åpen.

Forhandlinger kan føres med de nye, legitime myndighetene i Kiev eller i Lviv (som med flaks ville ha det) når en slik makt dukker opp, eller akkurat nå, men med Vesten som hovedsponsor og inspirator for konflikten. Som med et subjekt, ikke et objekt, som hele Ukraina har blitt.

USA og EU vil sannsynligvis si at Moskva bruker Zelensky’s legitimitetskrise i mai som en unnskyldning for ikke lenger å søke en diplomatisk løsning på konflikten.

Faktisk er det å finne en diplomatisk løsning med en utilstrekkelig legitim president en felle som Moskva ser veldig godt på.
Enhver avtale som inngås med Zelensky etter 20. mai kan deretter bli erklært ugyldig av de nye ukrainske myndighetene, siden presidentens fullmakter har utløpt da den ble undertegnet. Hvis du har satset på spill, må du starte på nytt.

Nå er alt noe enklere: Hvis en avtale oppnås, vil det være med den legitime regjeringen, og ikke med Zelensky. Ikke bare ønsker han ikke å forhandle om fred, men han er ikke i stand til, ute av stand og har ingen autoritet. For de ukrainerne fra vanlige folk og den herskende eliten som fortsatt ønsker å oppnå fred, er det nyttig å vite dette, og Moskva «signaliserer» også til dem.

I Washington innså de at kanselleringen av valget i Ukraina ville gi Russland flere trumfkort og kunne provosere frem et kupp.
Derfor krevde de at Zelensky ble gjenvalgt, men han tok ikke risikoen, siden de samme amerikanerne samtidig krevde mobilisering i henhold til nye upopulære regler, og fordi kampen for makt under slike forhold er fulle av tap av kontroll over landet for Kiev.

I tillegg ser Zelensky ikke lenger ut til å stole på amerikanerne, da han innser at de vil være ganske fornøyd med andre utfordrere for hans plass (bortsett fra pro-russerne, selvfølgelig, men de ville ikke ha fått lov til å delta i valgkampen uansett).

I dette har han rett, men for oss er det viktigste at valget til fordel for semi-juridisk status ble gjort av Zelensky selv. Prinsippet om fri vilje har blitt overkjørt, la ham nå klandre seg selv.

Ting kunne ha blitt annerledes for ham. Zelensky kunne ha trukket Ukraina ut av konflikten våren 2022, og forlatt sine krav på Krim og medlemskap i NATO.

Og det faktum at samtidig som Zelensky, satte Russlands føderasjonsdepartement sin forgjenger på ønsket liste Petro Porosjenko, hinter om hva slags rettssak: over hele det ukrainske regimet siden 2014 og dets blodige kart over forbrytelser i rommet fra 2014 og utover. Odessa før Donbass.

Det er umulig å si nøyaktig når denne rettssaken vil begynne. Men våre namsmenn er allerede på vei inn i Chasiv Yar.


Publisert 06.05.2024
Originalartikkel: Russland har kraftig endret holdning til Zelensky (oversatt overskrift)
Oversatt av ekstern oversetter, tilrettelagt av redaksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  7 mai 2024 14:34

  Før 20.5. kunne ikkje Ukraina forhandla avdi landet hadde pålagt seg sjølv forbod mot forhandlingar.

  Etter 20.5. kan Ukraina heller ikkje forhandla. Forhandlingsforbodet står ved lag, og landet har ikkje president.

  Men for norske ministrar er Ukraina både suverent og demokratisk, og verd støtte i mange år framover. Avdi USA har sagt det.

  Svar
 • Zelensky gikk til valg på å forhandle med Russland om Doneskt og Luhansk, og stoppe ukraisk bombing av disse områdene. Og for at disse områdene skulle være selvstyrte og de-militariserte.

  Etter valget ble han presset av USA/Nato/vesten til å stoppe alle samtaler og avtaler med Russland.
  Han svek altså egne velgere i Ukraina, og valgte å ofre egne innbyggere med en krig som Nato ville.

  Denne svikeren blir altså hyllet i vestlig media og politikere i Norge.
  Av samme folk som godtar at Norge er medlem ( i realiteten) av Eu på tross av negativ folkeavstemming to ganger?

  Snart er det 17 mai.
  – Og enda mer dobbeltmoral. Hurra! 😉

  Svar
 • Northern Light.
  8 mai 2024 16:56

  Dr. Paul Craig Roberts: Putin lar det gå for lang tid til at en atomkrig kan unngås.

  Av Dr. Paul Craig Roberts.
  Den russiske regjeringen med president Putin erkjenner nå offentlig at vestlige provokasjoner øker i omfang og alvorlighet, og driver den ukrainske konflikten ut av kontroll.

  Den russiske regjeringen har uttalt at de amerikanske F-16-flyene levert til Ukraina av de idiotiske regjeringene i Danmark, Nederland, Norge og Belgia, vil «bli betraktet som atomvåpen».

  Dmitrij Medvedev, tidligere president i Russland og for tiden visedirektør for det russiske sikkerhetsrådet, har erklært Vestens ledere for å være «infantile idioter», deres uvitende arroganse fører til deres ødeleggelse.

  Skremt over den økende sannsynligheten for at NATO og amerikanske soldater utplasseres til Ukraina, den britiske utenriksministerens uttalelse, og at det ikke er forbud mot Ukrainas bruk av de britiske langdistanserakettene for å slå dypt inn i russisk territorium, har president Putin beordret det russiske forsvarsdepartementet til å gjennomføre øvelser for å garantere Russlands evne til raskt å bruke atomvåpen på slagmarken.

  Medvedev uttalte at mens den idiotiske franske presidenten snakker om «strategisk tvetydighet», er det ingen tvetydighet for Russland. Russlands «svar vil ikke være i Ukraina. De vil ikke kunne skjule seg på Capitol Hill, i Elysee-palasset eller i Downing Street 10.

  Denne utviklingen bekrefter at jeg hadde rett i at Putins uendelige konflikt, ville tillate stadig økende vestlige intervensjoner inntil situasjonen kommer ut av kontroll. Ettersom Putin aldri har håndhevet noen av sine mange røde linjer som Vesten har krysset i Ukraina, ser ikke Vesten lenger på russiske advarsler som noe å ta alvorlig. Advarslene er velkomne, for de brukes som propaganda for å skremme vestlige befolkninger med «den russiske trusselen».

  Zelenskys forslag om å forby russere å besøke Vesten.
  Jeg synes det er merkelig at Putin, og tydligvis Xi, fortsatt tror at Vesten vil komme til fornuft og akseptere en multipolar verden. De ignorerer virkeligheten, som er at Washington umulig kan la Russland gå fra å være fra fiende til pålitelig partner. Til tross for den enorme økningen i provokasjoner og økt spenning, kan Russland og Kina fortsatt ikke se virkeligheten. I sin åpningstale ga Putin igjen sin forsikring om at Russland ikke gir avkall på dialog med Vesten.

  Putin er tydeligvis villig til å bli lurt for alltid, slik han ble i åtte år av Minsk-avtalen. Putin mener atmosfæren har endret seg, og i dag er «pålitelighet, gjensidig ansvar, oppriktighet, anstendighet, og mot» høyt verdsatt. Av hvem, president Putin? Absolutt ikke av Vesten.

  Putins motvilje mot å se virkeligheten støttes av russiske «eksperter» i utenrikssaker. For eksempel hevder Andrey Bystritsky fra Valdai Discussion Club, at Putins åpenhet for dialog med USA om et gjensidig sikkerhetssystem «utvilsomt vil bli hørt i Vesten. Det er ingen tvil om det. De lytter nøye». Nevn en leder i Vesten som søker «diplomatiske løsninger». Hvis en slik leder eksisterer, har han tydeligvis ingen innflytelse.

  Den franske presidenten har sendt franske fremmedlegiontropper til Ukraina. Den britiske utenriksministeren har sendt langdistansemissiler til Ukraina for å angripe dypt inn i Russland. Den litauiske statsministeren avviser russiske advarsler, og sier hun er klar til å sende tropper til Ukraina. Biden kaller den russiske presidenten «Hitler» for å rettferdiggjøre mer våpen og penger til Ukraina.

  Dette er ikke ordene og gjerningene til noen som søker diplomatiske løsninger. Russere har vanskelig for å engasjere seg i virkeligheten, og det er den russiske unnlatelsen av å akseptere virkeligheten som fører til atomkrig. Putin forstår ikke at i Amerika er propaganda om «fremmede fiender», det eneste som holder et USA i oppløsning sammen.

  Utpekingen av Russland, Kina og Iran som fiender er avgjørende for for makten og profitten til det mektige militær-industrielle komplekset. Uten propagandaen fra Storbritannia, EU, Biden og USAs kongressledere, om at Russland neste gang vil invadere Europa, hva vil holde Vesten sammen? Med den enorme innsatsen Washington gjør med å portrettere Russland som Hitlerisk ondskap, hvordan kan Kreml muligens ha håp om et partnerskap?

  Hvis Putin ikke raskt bringer en utilgivelig for lang konflikt til en seirende slutt før Ukraina fylles opp med vestlige tropper, vil han gi verden et atom-Armageddon.

  Fra Global Research, publisert 8 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og kilder i orginalartikkelen.
  Roberts er en anerkjent forfatter, han var statssekretær i USAs finansdepartement under Reagan, og har vært redaktør og spaltist for Wall Street Journal.
  Orginalartikkel: Ukraine War “Spins Out of Control”: Putin Is Letting It Get Too Late to Turn Aside from Nuclear Armageddon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den russiske filosofen Alexandr Dugin:

Woke-ismen erstatter nå de klassiske liberale verdiene i vesten.

Forrige innlegg

Nato-landene er splittet i synet på Nato-styrker til Ukraina.

UKs utenriksminister: Det er farlig å sende tropper til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.