POSTED IN Atomvåpen, Ukraina

Med nederlaget kommer desperasjonen:

Ukrainas statsminister: «Vi må få atomvåpen».

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland forbereder en våroffensiv som kan starte opp når som helst. Dette merker vi i NRKs reportasjer fra Ukraina som plutselig blir mer realistiske og hvor en uten å si det direkte erkjenner at Ukraina nå taper krigen. Også lederne i vest (EU), virrer rundt som hodeløse høns. Ikke bare raser hele krigen deres i Ukraina sammen (en forferdelig tragedie som kunne vært unngått), men på toppen av alt risikerer de å få Trump som president i USA. Og han er truende til å trekke USA ut av Nato.

Økonomien i Vest-Europa går det stadig dårligere med (Storbritannia og Tyskland i resesjon), mens den russiske blomstrer. Løftene om mer våpen er tomme ord for de mangler den industrielle kapasiteten som må til for å oppfylle dem. Russland øker sin våpenproduksjon hele tiden.

Ønsketenkningens tid er forbi. Putin er ikke dødssyk og Russland mangler hverken cips til missilene sine eller missiler, slik våre medier i lang tid påstod. En kan fortelle eventyr til befolkningen ganske lenge, men nå er det slutt. Realiteten på slagmarken forteller det som gjelder og som er sant – og det blir fortalt på den harde måten.

Vær forsiktig! Virkeligheten er der fremme!

I Ukraina sitter en administrasjon som er i ferd med å gå opp i limingen. Konfliktene vokser naturligvis nå når nederlaget nærmer seg slik det alltid gjør. I denne situasjonen får vi desperate utspill slik vi kan lese under. Bare vi får atomvåpen fra vest kan vi vinne.

Det er nå tid for å komme seg ut av den håpløse posisjonen vestlige ledere har satt seg selv i, men da må en snakke med motparten og det er Russland. Bare slik kan en stanse krigen. Men det vil en altså ikke. Demoniseringen fortsetter og det forteller at våre ledere ikke er situasjonen voksen – de tror fortsatt at en kan unngå det uunngåelige. Og disse folkene skal være de som leder oss. De er alle fornektere av virkeligheten med hodet under armen.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina trenger «atomraketter», sier statsministeren.

Landet må kreve å få tilbake sin atom-status for å konfrontere Russland, har statsministeren i Kiev sagt.

Om ikke Ukraina får fullt NATO-medlemskap, har vi ingen andre valg enn å utvikle, eller på annen måte, få tak i et arsenal av atomvåpen, ifølge statsminister Aleksej Goncharenko. Den ukrainske politikeren presset USAs utenriksminister Antony Blinken om denne saken på lørdag under sikkerhetskonferansen i München.

Han spurte hvilke andre alternativer har Ukraina overfor Russland. Enten blir vi medlemmer av NATO, altså en atom-makt, eller «vi må restaurere vårt atom-potensiale». Men Blinken unngikk å svare på spørsmålet.

Oleksiy Goncharenko

«Jeg sier det en gang til, direkte og åpent. Jeg støtter en retur av atomvåpen til Ukraina. Jeg tror at dette er vårt eneste alternativ for å overleve», skrev Goncharenko i en post på Telegram lørdag kveld. Men han har merket seg at Blinken ikke har svart på spørsmålet.

Han fortsatte å si:»Dersom NATO ikke vil akseptere oss», så «må vi få lage atomvåpen»». Han la til at Kiev med glede vil tåle enhver politisk sanksjon for å kunne bryte ikke-sprednings.avtalen. «Vi trenger ikke tusen. Vi trenger 20 atomraketter», sier han, uten å utdype hvordan han kan skaffe seg disse atomvåpnene.

Ukraina har ingen sjanse til å kunne produsere atomvåpen på egen hånd, det innrømmet landets leder for National Security and Defense Council i fjor. Men han antydet at Kiev eventuelt kan være vertskap for et slikt vestlig produsert arsenal. Etter kollapsen av Sovjet-Unionen i 1991, arvet Ukraina rundt en tredel av landets atomstridshoder, med den infrastrukturen det innebar.

I 1994 ga de frivillig opp disse våpen, i bytte mot sikkerhetsgarantier fra USA, Storbritannia og Russland, ifølge Budapest-memorandumet. Men russiske myndigheter sier at vestlig innblanding i Ukrainas indre affærer har underminert denne avtalen.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky signaliserte at Kiev kunne prøve å få gjenopprettet sin atom-status kort tid før Moskva startet sin militæroperasjon i 2022. Ifølge den russiske presidenten Vladimir Putin har Ukraina vært i samtaler om å skaffe atomvåpen, før begynnelsen på konflikten 

Mens den tidligere russiske lederen Dmitry Medvedev har sagt at da Kiev truet med å starte opp sitt atomprogram var det blant de viktigste faktorene som fikk Russland til å sette  i gang den militære operasjonen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/russia/592654-ukraine-goncharenko-nuclear-rockets/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Litt av en ide, å gi de nazi-kriminelle i rest-Ukraina atomvåpen! Det blir som å sette en apekatt i en tettpakket teatersal utstyrt med håndgranater å avsikret maskinpistol med megamagasin med 200 skudd…

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 februar 2024 9:33

  Dette har Noreg bestemt seg for å støtta i minst fem år framover.

  Lindtner og staben gjer ein formidabel jobb!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 februar 2024 10:39

  Ei avsporing og eit tips til «Forsvaret»:

  Kripos melder at kriminelle gjengar frå vår gode allierte Litauen er eit av dei store problema for det norske samfunnet og for norsk politi.

  Noreg har hatt soldatar i Litauen frå 2017. Kan dei gjera noko nyttig til ei avveksling?

  Svar
 • Kyrre Sørensen
  23 februar 2024 11:36

  Oversatt ønsketenkning av ukrainsk tap, hentet fra russisk tv-kanal…

  Svar
  • Til KS. Les den forrige artiklen til Derimot, «Er det narsissister som leder de vestlige samfunn?» å se om du føler deg hjemme der.

   Svar
 • «Økonomien i Vest-Europa går det stadig dårligere med …, mens den russiske blomstrer.»

  Og Norges media, våre politikere og ‘økonomer’ og våre ‘eksperter’, rabler fortsatt i/med sin hybris:

  ‘ USA vil tvinge Putin sin krigs­økonomi i kne
  Fredag lanserer USA sanksjonar mot hundrevis av russiske mål. – Russland har vore kreative med å finne smotthol, seier krigsekspert. ‘
  nrk.no/urix/usa-vil-tvinge-putin-sin-krigsokonomi-i-kne-1.16775064

  ( Altså Ystebø; ‘eksperten’ med bart & egen stylist. )

  Dette kalles å STJELE. Ikke et Orwelsk ’tiltak’. :

  ‘Et kraftfullt tiltak fra Vestens side var å fryse valutareserver for godt over 3.000 milliarder kroner, tilhørende den russiske sentralbanken. ‘
  nrk.no/ytring/den-russiske-krigsokonomien-gar-for-fullt-1.16768591

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 februar 2024 16:31

  Artig oppleving med Bergens Tidende i dag. Ein arg lesar reagerte slik på lenkje til ein Steigan-artikkel:

  «Kilden din er Kremls mikrofonstativ i Norge. 87% av artiklene der har opphav i Russland i følge Faktisk.»

  Tre gonger har eg prøvd å svara, om lag slik:

  Artikkelen inneheld to lenkjer; den eine til eit tidsskrift i Sveits, den andre til YouTube med hovudkontor i California.
  Artikkelen fortel kva ein tysk general og tidlegare sjef for militærkomiteen i Nato meiner om Ukraina.
  På Faktisk sine heimesider finn du kven som betalar. (NRK, TV2 m.fl.)

  Dette vil ikkje moderatoren sleppa gjennom ser det ut til. Es muss Grenzen sein.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   23 februar 2024 17:51

   PS 4. forsøk har sleppt gjennom!

   Svar
  • Bare å si «ifølge faktisk», da er det ikke håp, ikke noen en kan annet enn slite seg ut på å prøve å overbevise.
   En eks-venn kom med stjernereplikken: «Merkel har sagt at islam er kommet for å bli», jeg tenkte: bytt ut «Merkel» med «mamma’n min». Eller da jeg forsøkte å forhindre et familiemedlem fra å forgifte seg med «det sikre og effektive», så kom svaret uten et sekunds tenkepause: «jeg tror på systemet». Bortkastede krefter.
   Å se Jens S. på pressekonferanse for få dager siden viser det samme som en ser ved alle WEFs statsledere, stadig mindre overbevisende, skjelvende, shifty-eyed/unnvikende;
   Jensemann vagger fra side til side, veiver med armene og sier mer Øh-Øh enn ord når han gir svar på pressekonferanse, og i et tilfelle sier han, for å slippe unna: min oversettelse «mer vil jeg ikke si om det nå.»
   SPANIAS SANCHEZ ser og høres også stadig mer panisk, og med god grunn; han ligger syltynt an.
   Plutselig, fra den ene dagen til den neste, drar han til Marokko, vel vitende om bondeoppstanden, selvfølgelig, for å investere 45 millioner Euro skattepenger i Marokko, og hvis jeg har skjønt rett, til hva?: For å styrke marokkansk økonomi og så handle billig der, og spanske bønder og annet får ENDA dårligere kår. Tør ikke si om jeg hat helt taket på galskapen.
   Anyway: Europa og vesten generelt er helt på trynet.
   Å gi atomvåpen til coke-head Zelensky og hans AZOV-nazis er som å gi fyrstikker til et barn i sandkassa. Ellevilt.

   Svar
 • ‘ I Norge vil dagen vil bli markert utenfor Stortinget, og gjennom 50 andre arrangementer over hele landet. ‘
  nrk.no/norge/to-ar-siden-innvasjonen-av-ukraina-1.16776892

  Jøss, hvorfor ikke en markering av Libyakrigen til Stoltenberg, var den FOR brutal?
  Eller USA- invasjonen av et i Irak som fortsatt har ødelagt landet.
  Eller…

  Enda mer ‘morsomt’ :
  Russland har gitt Nord-Korea en sikkerhets/representasjonsbil :

  ‘ – FN-resolusjoner i sikkerhetsrådet krever at alle FNs medlemsland forbyr forsyninger av både kjøretøy og luksusbiler til Nord-Korea. Dersom dette er sant, ser det ut til at Russland nok en gang bryter med resolusjonen til FNs sikkerhetsråd, ‘

  Svar
 • Som et alternativ til atombomber kunne Ukraina ha utviklet såkalte skitne bomber som kunne spre radioaktivt nedfall når de eksploderer. Slikt radioaktivt materiale må man regne med at det finnes på Tsjernobyl.

  Det høres ut som USA ikke ønsker at Ukraina skal skaffe seg atomvåpen. USA ønsker å ha kontroll med hvem som på vestlige side kan starte en atomkrig. Dessuten er USAs mål trolig først og fremst å skade Russland mest mulig, Ukrainas interesser er et mye mer underordnet anliggende for USA, om USA i det hele tatt bryr seg om Ukrainas mål og interesser, Ukrainas funksjon er trolig å være kanonføde for USA i dagens krig mot Russland. Men faren er at krigen med Russland ender opp med å utvikle seg til å bli en atomkrig (når Russland ikke bryter sammen fra innsiden, noe som kan ha vært målet til USA).

  Det blir spennende å se hva Trump vil gjøre. Vil han feks overlate til europeiske NATO-land å overta hele styringen med krigen i Ukraina uten USAs innblanding?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alt de tar i går galt.

Er det narsissister som leder de vestlige samfunn?

Forrige innlegg

Kan vaksinerte videreføre covid?

Pfizers egne dokumenter beviser at covid kan overføres med pust og berøring

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.