POSTED IN Kina, Krig-fred, USA

Med mindre konflikter som kan eskalere?

Starter krigen mot Kina nå?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

SENSUR IVERKSATT

Av oberstløytnant ute av tjeneste, Einar Magnus Ødegård.

I går 29. september morgen stod på Facebook et oppslag fra en mystisk kilde som kalte seg ‘UKjd’. Meldingen lød oversatt:

«Det amerikanske hangarskip Ronald Reagan har seilt inn i Sør-Kinahavet eskortert av en missilbevæpnet destroyer. I havområdet skal det øves sjøkrig og helikopteroperasjoner.» 

Kommentar og tolkning: 

Hangarskipsgruppen kan ha seilt inn i Sør-Kinahavet fra Celebessjøen i sør eller gjennom Luzonstredet mellom Filipinene og Taiwan i nordøst.

Piracy and Kidnapping in Sulu & Celebes Sea - Aries Marine Insurance Brokers

‘Helikopteroperasjoner’? De helikoptre som finnes i en hangarskipsgruppe er for forsynings,- rednings- og sanitetstransporter skipene i mellom. 

Egentlige ‘helikopteroperasjoner’ drives fra store landgangsskip som kan være en del av skipsgruppen. Hvorvidt et landgangsskip følger nevnte hangarskipsgruppe er ukjent.

Henimot midnatt lokal tid 29. september dukket det på skjermen opp en melding fra Microsoft News og et fotografi. Meldingen lød: 

«150 kinesiske sivile skip er sett i ‘Sør-Kinahavet».

Nyheten ble fulgt av et foto som viser mange skip oppankret uten stedsanvisning. Reling ved reling kunne 42 skip telles, mindre skipsgrupper og ett og ett skip lå for anker omkring. Sted ble ikke opplyst.

Det andre avsnitt av meldingen lød: 240 sivile kinesiske skip er sett ved Kalayaan.

Philippines says 220 Chinese boats have encroached in South China Sea -  Times of India

Kommentar og tolking: 

Den relativt store øya Kalayaan ligger 400 km vest for Palawan. Der har i mange år vært en fast bosetning på omlag 150 sjeler, og øya regnes som en del av den filippinske regionen Palawan.

I lengre tid er enkelte sivile kinesiske skip, fiskerioppsynsskip og kystvaktfartøyer blitt meldt i havområdet omkring Kalayaan uten at konflikt med filippinske skip er blitt meldt.

Med 240 sivile kinesiske skip i området er situasjonen dramatisk endret.

Morgenen 30. september lokal tid er meldingen fjernet fra Microsoft nyhetsside.

Situasjonen er lik de to ganger i april da et landgangsskip i hangarskipsgruppen Theodore Roosevelt forberedte landganger i Spratly på vegne av hhv Malaysia og Filipinene uten at de ble iverksatt av åpenbare politiske årsaker.

Nå er situasjonen vesentlig forandret med Filippinene som plutselig ‘alliert’ med USA. Alliansen ligner mest det kjente ‘Stockholmssyndromet’, men åpner for at USMC uhindret kan helikopterlandsette lett bevæpnede mannskaper på de allerede filippinsk besatte atoller i Spratly.

New American ship-killer missile makes opponents afraid - Defence View
Skal Kongsberg-gruppens nye missil mot sjømål brukes i Sør-Kina-havet i en konflikt m/China

Den nye taktikk til USMC er å dominere kystområder med langtrekkende sjømålsmissiler, der Kongsberggruppens ‘Nye sjømålsmissil’ er ett av to. 

Det er bare EN hindring for å sette slike på land i Sør-Kinahavet: De norske missilene skytes ut fra et lastebilunderstell og må flyttes sjøvegen til lands, helikopterløftes kan de ikke.

Her kommer de store grupper kinesiske sivile fartøyer inn: De kan ved sitt blotte nærvær sperre de sjøtransporterte lastebilene med norske sjømålsmissiler fra å komme til atollene.   

Mon tro leser kinesisk etterretningstjeneste planer i USMC som i en åpen bok?

Det skjer i Asia.

Forsidebilde: Markus Winkler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Kina solgte det første atomvåpenet til Saudi-Arabia på begynnelsen av 1980 tallet. Saudi-Arabia har et større militærbudsjett enn Russland. Også Pakistan har senere solgt atomvåpen og bæreraketter som er istand til å treffe hele Europa til Saudi Arabia.. Pakistan trengte penger for å kaste ut USA og Nato av Afghanistan og til sin islamske imperialisme. Mange forstår at kinesisk og islamsk imperialisme er vestens største trussel i dag. Og de samarbeider. Det ser en på antall muslimer i Europa. Den viktige 5. kolonnen og de trojanske hestene er også her.
    22. september 1979 sprengte Sør-Afrika og Israel en atombombe på en lekter ca 80 mil sør for Cape Town men det er ikke av betydning her. Den voldsomme opprustning i Kina og i muslimske land sammen med befolknings overskudd og imperialisme er vår trussel.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Drapsplaner og tortur mot varsleren Julian Assange.

Hedring av og ære til løgnere og de ansvarlige for millioner drepte.

Forrige innlegg

Årsaken til at den økonomiske oppgangen ikke kommer i USA:

De uvaksinerte. (det er godt å ha syndebukker).

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.