POSTED IN Globalisering, Økonomi

Mange tunge søkerland:

Vesten isolerer seg. BRICS blir den nye store verdensorganisasjonen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen forteller om det drastiske som er i ferde med å skje globalt når det gjelder økonomisk samarbeid. Vesten som har basert sin egen verdensorden på økonomisk utplyndring av land i Afrika (en rest etter kolonisystemet) Latin-Amerika og Asia, møter seg selv nå døren.

Det nye etablerte BRICS-samarbeidet åpner opp for helt nye og langt mere likeverdige samarbeidsformer. Relasjoner som er til fordel for alle parter. Det enorme kinesiske silkeveiprosjektet (BRI) føyer seg inn som et kommunikasjons- og handelssystem for å fremme denne prosessen.

Hvorfor vil alle verdens største og mest folkerike land slutte seg til BRICS? Svaret gir seg selv. De har fordeler av det i motsetning til det systemet de hadde vært henvist til av Verdensbanken, det internasjonale pengefondet (IMF) og f.eks. USAs dollardominans.

Ser en på listen over land som vil slutte seg til BRICS er den imponerende: Etter folketall vil dette være et stort flertall av verdens befolkning. Av alle verdens 10 mest folkerike land er det nå bare USA som vil stå utafor.

Vesten (Nato-området) er i ferd med å isolere seg og går nå inn i økonomisk resesjon. Ingenting blir som før.

Knut Lindtner
Redaktør

Ny multipolar verdensorden tar form: Nesten 20 land har søkt om å bli med i BRICS

Nesten 20 land har søkt om å bli med i BRICS, sa Russlands viseutenriksminister. Søkerlisten inkluderer: Saudi-Arabia, UAE, Egypt, Algerie, Bahrain, Indonesia, Argentina, Mexico, Nigeria, Bangladesh, Venezuela, Iran, Kasakhstan, Tyrkia, Syria, Nicaragua etc.

Den nye BRICS-valutaen som diskuteres vil angivelig bli støttet av gull, sjeldne jordmetaller og de andre naturressursene til BRICS-medlemmene, med ekspansjon som bringer inn den enorme naturressursrikdommen til nye medlemmer. Mens den amerikanske dollaren uten tvil støttes av ingenting annet enn USAs militære dominans og avtagende hegemonisk mobbing, vil ankomsten av BRICS-valutaen være et raskt og fatalt slag for dollarens posisjon som verdens mest dominerende valuta?

Listen over nye søkerland

BRICS tiltrekker seg interesse fra en rekke land: Pandor Naledi Pandor, Sør-Afrikas utenriksminister talte til det sørafrikanske linjedepartementet om «Styrking av partnerskap for et rettferdig og mer rettferdig globalt system».

Hun bemerket at en måte å fremme konteksten for globalt samarbeid er å skape innflytelsesrike formasjoner som vil samarbeide med FN for å fremme en inkluderende fremtidsrettet internasjonal utviklingsagenda. BRICS kan spille en slik transformativ rolle.

«BRICS tiltrekker seg stor interesse fra en rekke land, og våre medarbeidere jobber med tenke på hvordan gruppen skal reagere på denne interessen. Vi håper at våre ledere vil presentere endelige retningslinjer ved avslutningen av BRICS-toppmøtet, sa Pandor.

Sør-Afrikas utenriksminister, Pandor Naledi Pandor

«Den økende interessen for alliansen viser at mange land ser etter et multipolart forum som er moderne, inkluderende og fokusert på det felles beste,» la hun til.

Den sørafrikanske utenriksministeren nevnte at BRICS er et partnerskap mellom fremvoksende økonomier og utviklingsland som ønsker å spille en rolle på verdensscenen, og gi et godt for det globale sør.

«Vi er oppmuntret av veksten og bærekraften til New BRICS Development Bank og ønsker nye medlemmer velkommen. Banken har hjulpet medlemmene med å skaffe finansiering til infrastrukturbehov, støtte til å åpne opp for regionale verdikjeder og lokalisering av produktiv kapasitet, understreket hun.

«Vårt partnerskap med BRICS har resultert i konkrete fordeler for landet vårt på tvers av en rekke sektorer. Total handel med BRICS-land økte fra 25 milliarder USD i 2017 til 36 milliarder USD i 2021. Vi har sikret mer enn 5 milliarder USD i finansiering fra NDB for sentrale infrastrukturprosjekter innen fornybar energi, vann og andre sektorer.

Pandor sa at årets prioriteringer for BRICS er å utvikle partnerskap mot en rettferdig overgang; modernisere utdanning og utvikle ferdigheter for fremtiden; åpne for nye muligheter gjennom AfCFTA; styrking av økonomisk oppgang etter pandemien; og styrking av multilateralisme.

«BRICS-landene støtter et sterkt multilateralt system og reformen av FNs sikkerhetsråd. Målet vårt i år er å sikre styrkingen av BRICS og suksessen til toppmøtet i august», oppsummerte hun.

Kilde: www.telesurenglish.net

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det er vel snart bare WEF-dopede «politikere» som ikke greier å lese skriften på veggen.
  Kolonier og monopoler er ut, nasjonalstater og universell handel til beste for begge (alle) parter er på veg inn i rasende fart, det går vel nå så «unna i svingene» at selv de som er med på toget nesten blir svimle?
  Og som vanlig, de fleste europeiske «ledere» har bundet seg til WEF/USA-masten, stikker fingrene i ørene og laller «hører ikke hva du sier», mens de også stikker hodet i sanden for å unngå å se fakta.
  GUD BEDRE!
  Hvordan kan et menneske greie å havne så langt nede i søppelbøtta som f.eks. Judas Gahl Røre og Arne-Erna Solberg?

  Svar
 • Man må ikke tro kineserne gir ved dørene når de gir lån til fattige land.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter måneder med tenkning:

Det var ikke Russland som sprengte sin egen rørledning.

Forrige innlegg

Dødsfall i søvne.

Har med vaksinene å gjøre, sier dr. Peter McCullough.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.