POSTED IN FN, Helse

Mange tror det:

Er WHO en nøytral internasjonal organisasjon?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Pål Steigan -21. april 2021

Siden WHO er opprettet gjennom FN-systemet er det nok mange som forestiller seg at dette er en nøytral internasjonal organisasjon med en avbalansert og transparent styringsmekanisme. Det er en illusjon. På italiensk sier man Chi paga il pasta decide il menu, altså den som betaler, bestemmer menyen.
_____________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_____________________________________________________________________________________

Og hvem finansierer WHO? Svaret på det får du på WHOs hjemmesider der det går fram at de bidragsyterne som ga mer enn 100 millioner dollar i 2018/2019 var:

ContributorFunding received US$ million
United States of America853
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland464
Bill & Melinda Gates Foundation455
GAVI Alliance389
Germany359
UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs286
Japan234
European Commission213
Rotary International 168
National Philanthropic Trust116
UN Central Emergency Response100

WHO er altså totalt økonomisk avhengig av de økonomiske bidragene fra en håndfull imperialistiske stater, EU-kommisjonen og Bill Gates. Bill & Melinda Gates Foundation står også for 17% av finansieringa av GAVI (Norge 9%). Kilde: GAVIUN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs har Sverige, Danmark, Norge, Tyskland og Nederland som sine viktigste donorer, alle sammen land som støtter omtrent alle imperialistiske initiativer som finnes.

Verdens helseorganisasjon – Wikipedia

WHO er med andre ord en organisasjon som er økonomisk underlangt en håndfull vestlige imperialistiske makter – og Bill Gates.

30. mars 2021 undertegnet mer enn 20 stats- og regjeringssjefer et opprop for å etablere en internasjonal avtale for «pandemiberedskap» som de hevder vil «beskytte framtidige generasjoner». Oppropet er presentert på nettsidene til WHO.

Blant disse lederne er Mario Draghi, Italia, Boris Johnson, Storbritannia, Paul Kagame, Rwanda, Emmanuel Macron, Frankrike, Angela Merkel, Tyskland, Charles Michel, president i EU, Volodymyr Zelensky, Ukraina og Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalsekretær i WHO.

I oppropet heter det:

“Spørsmålet er ikke om, men når. Sammen må vi være bedre forberedt på å forutsi, forebygge, oppdage, vurdere og effektivt reagere på pandemier på en svært koordinert måte. COVID-19-pandemien har vært en sterk og smertefull påminnelse om at ingen er trygge før alle er trygge.” (vår uth. red.)

Kort sagt: Hvis du liker å bli styrt fra Brussel gjennom EØS, vil du elske å bli styrt av WHO.

Og hvem er Tedros Adhanom Ghebreyesus? Han er den første lederen i WHO som ikke har en høyere medisinsk utdannelse. Han kommer fra Tigray Peoples Liberation Front (TPLF) (en gang søsterparti av AKP). Han er beskyldt for å ha begått folkemord mot folket i Ogaden-provinsen i Etiopia. Han var ansvarlig for å kaste ut Røde kors og Leger uten grenser fra Ogaden under koleraepidemien der. Han hadde aldri kommet dit han er uten støtte fra mektige folk.

Og ganske riktig. I 2006 ble han hjulpet fram av Bill Clinton. I 2009 ble han utnevnt til styreleder for Global Fund, som er ledet av Bill and Melinda Gates Foundation. Vi får anta at det var en godt betalt jobb og fordelaktig for hans videre karriære. Ghebreyesus er like lite nøytral som WHO. Han sitter der han sitter fordi Bill Clinorn og Bill Gates ønsket det. Han er et redskap for imperialistiske interesser, og alt han sier og gjør bør oppfattes i lys av det.

Så kort sagt: Svaret på det spørsmålet vi stilte i overskriften er at WHO er så langt fra en nøytral verdensorganisasjon som det går an å komme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  21 april 2021 17:43

  Det er vel ikke lenger noen internasjonal organisasjon som er «nøytral». USA har aktivt søkt deltakelse (les: korrumpert), tildels fordekt, ikke bare i kjente internasjonale organisasjoner, men også nasjonale organisasjoner som fagorganiseringer og politiske partier. Dessverre ser PST ingen problemer med dette og det hele får fortsette upåaktet.

  Av og til krever USA noe tilbake, som da Amnesty bekreftet at de kunne bevise historien til Nayirah, den unge jenten som fortalte hvordan irakske soldater tok små bebisser ut av kuvøsene i Kuwait og la dem på kalde golvet for å dø. ”Nayirah” var i virkeligheten datteren til Kuwait sin ambassadør i Washington, og hun var drillet i hva hun skulle si på TV av PR-firmaet Hill and Knowlton. Det hun fortalte, og som Amnesty bekreftet, var løgn.

  Svar
 • sunhunter61
  22 april 2021 14:45

  Ganske interessant å følge massemedia og venstresiden inkludert artikkelforfatteren når USA under noen av presidentene bare ønsker å trekke seg ut av hele FN-suppa.

  Det blir ramaskrik.

  Damned if you do, damned if you don’t.

  Artikkelforfatteren etterlyser en nøytral verdensorganisasjon. Omtrent som de kristne når de ber om en ny Jesus.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lær deg koden:

Når Nato sier «menneskerettigheter» betyr det at bombene kommer!

Forrige innlegg

De hevder den var delvis israelsk:

Irakisk milits angrep base i Nord-Irak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.