POSTED IN Ukraina, USA

Seymour Hersh:

Mange av Vestens våpenforsendelser til Ukraina havner i hendene på kriminelle våpenhandlere

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Jan Sundstedt

Pulitzerprisvinner Seymour Hersh gjør oss nå oppmerksom på en omfattende våpenhandel på det svarte markedet med våpen sendt til Ukraina, noe han mener Vesten er svært godt klar over.

– Polen, Romania og andre land flommer over av militære våpen beregnet til Kiev, sier den erfarne journalisten.

Rapporter om manglende våpenforsendelser har til og med dukket opp sporadisk også i amerikanske medier. For eksempel, reklamen for dokumentaren Arming Ukraine, som CBS sendte i august i fjor, inneholdt en påstand fra grunnleggeren av den pro-ukrainske NGO’en Blue-Yellow, om at bare 30 prosent av de militære våpnene faktisk når frontlinjene. Innslaget ble imidlertid senere fjernet fra selve dokumentaren.

Seymour Hersh har sett nærmere på smuglingen, og mener i en uttalelse i Going Underground YouTube kanalen, at smuglingen blant annet skjer via Polen og Romania.

– Vestlige våpen selges av ukrainske befal til smuglere i Polen, Romania og andre stater. I mange tilfeller er det ikke generaler, men oberster og andre lavere befal, som mottok leveranser av visse våpen, og som personlig solgte dem videre til det svarte markedet, forklarer han.

Journalisten påpekte at det i fjor tross alt var bekymring i Vesten for at noen av våpnene som ble sendt til Ukraina, som Stinger-missiler, kan brukes til å «skyte ned et fly i stor høyde».

Russiske diplomater har ved mange anledninger advart om at våpen fra Vesten blir smuglet ut av Ukraina og dermed alvorlig forverret sikkerhetssituasjonen andre steder i verden.

– NATOs militære forsyninger beregnet på Kiev-regimet havner i hendene på terrorister, ekstremister og kriminelle grupper i Midtøsten, Sentral-Afrika og Sørøst-Asia, kommenterte talskvinne for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova i oktober i fjor. Hun estimerte da omsetningen på det svarte markedet til 1 milliard dollar per måned.


Fra Nya Dagbladet, publisert 24.04.2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og link til YouTube videointervju i originalartikkelen.
Originalartikkel: Seymour Hersh: ”Västs vapenstöd hamnar i händerna på kriminella”.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • For syns skyld måtte Zelensky ta affære og rydde opp litt, lissom, så han sparket noen få av de mest påfallende korrupte med svindyre, nye biler mens kanonføden dør på slagmarken og mangler ammunisjon, og Zelensky selv smiler helt henført og myk i blikket når Jens kommer på koselig overraskelsesvisitt for å gjøre alt verre. For et tåpelig show! Og hele det politiske spekteret i Norge sender mer, for Jens har sagt at å gjøre det er det eneste moralsk riktige. Enten er de stokk dumme eller simpelthen onde med varig svekkede sjelsevner. At Stoltenberg er et ondt umenneske er opplagt. Han får sikkert fredsprisen, så blir Tybring-Gjedde glad.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Illusjonen om USAs makt møter virkeligheten i Ukraina.

Verden ser hvordan den vestlige propagandaen går i oppløsning.

Forrige innlegg

Gjennom andre briller.

Nyheter fra hele verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.