POSTED IN USA, Valg

Maktkampen i det demokratiske partiet er i gang.

Biden skal vekk og noen pusser fjærene sine.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Maktkampen om presidentvervet er i gang i det demokratiske partiet. Alle skjønner nå at Biden ikke kan klare en ny presidentperiode selv om han pakkes inn og beskyttes mot seg selv på alle tenkelige måter. Hillary Clinton sier at presidenten ikke kan avvise bekymringene rundt hans mentale helse. Hun gjør det legitimt å tvile på om han klarer jobben. Er dette en ny søknad fra hennes side om en ny runde som presidentkandidat?

Og visepresidenten, Kamila Harris, gjør det samme enda mer åpenlyst, som vi ser av artikkelen under.

I Norge er det de som tror at Trump vil kunne snu den skakkjørte og havarerte USA-skuta. Jeg tror ikke de forstår hvor dypt problemene går.

For å sammenligne med Russland som har verdens høyest utdannete befolkning så har USA gjort høyere utdanning avhengig av foreldrenes økonomi. Dette er en politikk som på lang sikt gir store utslag og som krever lang tid å endre. Det krever tiår med et nytt utdanningssystem hvis en velger å legge om.

For mer enn 50 år siden tok den russisk-amerikanske pedagogen Urie Bronfenbrenner opp nettopp spørsmålet om utdanningssystemer og langsiktige effekter.

USA har flyttet industriproduksjonen ut av landet. Konsekvensene er ikke bare at det ikke lenger kan produsere de varene de trenger, men selv om velger å snu denne politikken tar det lang til å skaffe seg f.eks. de fagarbeiderne de må ha til en ny industriell satsing.

Trump kan starte en slik prosess, men jeg tror ikke det vil skje. Store deler av kongressen er kjøpt og betalt av krigsindustrien, legemiddelindustrien osv. og de vil ha disse sponsorens interesser som sin prioritet og ikke befolkningens og landets interesser.

Jeg tror Putin har helt rett når han sier i intervjuet med Tucker Carlson at de som tar beslutningene i dag i USA er ikke presidenten, men noen vi aldri ser, som ikke er til valg og som sitter i kulissene og styrer. Vi kaller dem gjerne for «The deep state» eller dypstaten. Det er den sumpen som Trump ville drenere, men hvor han kom til kort som president.

Maktkampen etter Biden er begynt. Clinton og Harris vil føre USA nåværende politikk videre. Trump vil ha endringer, men jeg tror ikke han klarer det. Med den nåværende politikken føres USA lukt i avgrunnen.

Knut Lindtner
Redaktør

Kamala Harris: Jeg er klar til å lede Amerika.


Visepresidenten er ivrig etter å tre inn dersom USAs president Joe Biden ender opp som uegnet til vervet.


USAs visepresident Kamala Harris er klar til å erstatte president Joe Biden om nødvendig, sa hun til Wall Street Journal, midt i økende bekymring for hans høye alder og tilsynelatende hukommelsesproblemer.

Kamala Devi Harris er USAs visepresident fra 20. januar 2021. Hun var senator fra California fra 3. januar 2017 til 18. januar 2021. Harris tilhører det demokratiske partiet. (Fra Wikipedia)

Bemerkningene fra Harris ble først rapportert av WSJ mandag, en uke etter at visepresidenten hadde fremført dem under en flytur på Air Force Two. Harris ble spurt om bekymringer over Bidens hukommelse betød at hun måtte overbevise publikum om at hun var klar for jobben.

«Jeg er klar. Det er ingen tvil om det,» uttalte Harris dristig, og avviste forslaget hun faktisk trenger for å overbevise velgerne.

Til tross for at hun har vist tillit til sine egne lederegenskaper, kan det hende Harris fortsatt trenger å overbevise noen velgere, hvis en tar i betraktning hennes fallende godkjenningsvurderinger i opinionen).

I følge en fersk meningsmåling fra NBC nådde Harris rangering et nytt lavmål, med til sammen 53 % av de registrerte velgerne som så negativt på henne. Et stort flertall av de som har en slik oppfatning av henne – rundt 42 % av alle respondentene som ble intervjuet under avstemningen – de sa at de faktisk var «veldig negative» til henne. Samtidig hadde bare til sammen 28 % av dem et positivt syn på Harris.
Uttalelsene fra Harris, til tross for at de først ble publisert nå, kom i forkant av en bombe av en rapport utarbeidet av den amerikanske spesialadvokaten Robert Hur om Bidens håndtering av klassifiserte dokumenter, som bare forsterket bekymringen over presidentens helse. Hur-rapporten beskrev Biden som en «eldre mann med dårlig hukommelse» og bemerket at presidenten demonstrerte offentlig sine reduserte evner».

Vurderingen førte til sterk fornektelse fra den amerikanske administrasjonen, og Biden arrangerte en ekstraordinær pressekonferanse for å forsikre publikum om at hukommelsen hans var helt fin. Under arrangementet klarte imidlertid presidenten feilaktig å kalle sin egyptiske kollega Abdel Fattah el-Sisi lederen av Mexico mens han diskuterte situasjonen i Gaza.

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/news/592331-kamala-harris-replace-biden/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  14 februar 2024 11:06

  Eit to-timars Biden-intervju med Tucker Carlson kunne nok bli opplysande.

  Svar
  • Hvem sovner først, Biden eller vi? Kamala, Hillary, Big Mike, en Kennedy, «for president»? Okay, USA, vi får se hvordan dette går.
   Jeg vil reinkarneres i Russland eller Afrika. Vesten er ferdig.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oslo kommune påfører innbyggerne ekstra utgifter på grunn av «menneskerettsbrudd» i Kina.

Å spenne kjerra foran hesten.

Forrige innlegg

Ifølge våre ledere og medier:

Å intervjue Putin er forræderi!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.