POSTED IN Faktasjekkere, Overvåkning, Wikileaks, Ytringsfrihet

Makta ter seg,
«1984» i 2023:

Fra journalist til politiovervåker

0
Print Friendly, PDF & Email

Henta fra politikus.no
Av Ove Bengt Berg

Det blir strammere tider. Journalistene blir politiovervåkere. For mengden av det de styrende mener er upassende og forbudte ord og meninger, øker på. Kanskje må samfunnet snart igjen stenges ned for en ny influensa — og da må diskusjonen om tiltak hindres. Det trengs bedre kontroll på hva folk «blir fortalt», sa en tidligere statsminister som de politiske journalistene krøyp for nærmest i fryd. PST, Politiets sikkerhetstjeneste, bommer på terrorister fordi PST har overtatt de intellektuelles syn på hvem som er Europas terrorister. Men upassende meninger skal nå PST fange i stedet for å spore opp terrorister.

Det er Kristoffer Egeberg, av annet journalist i Dagbladet i 15 år, inntil 22.06.2023 sjef i faktisk.no, som nå skal skal drive «research i åpne nettkilder» for Politiets sikkerhetstjeneste, PST. Fra journalist til politiovervåker. Det er vel egentlig helt naturlig?

«De eneste rette meningene»

 Fra ei forside i Dagsavisen fra 2018.

Egeberg var leder i en organisasjon som har jobba intenst med å forsvare «de eneste rette meningene». Faktisk.no er også kjent som medredaktør blant Meta/Facebooks mange hemmelige redaktører, og sørger for at innlegg på Facebook som ikke er korrekte nok får en innledende korreks og advarsel foran innlegget. En del av de rette meningene Egeberg har sloss for, er om framtidig klima. Det som er interessant med det, er at spådommene om framtidig vær — for faktisk.no og Kristoffer Egeberg — er faktum! Men spådommer om hva som resultatet blir, enten det er fotball- eller valgresultater, eller hvordan været blir i år 2046, er og blir spådommer. Det er ikke fakta! Akkurat som de titusenårige religiøse spådommene om katastrofer og guders første gangs oppståen og/eller tilbakekomst. Men sånt skjønner ikke faktisk.no.

De utstøtte foraktes
Faktisk.no under sin leder Kristoffer Egeberg skal altså lede PST med et sånt forkvakla syn på hva som er faktum. Og ikke bare et forkvakla syn om framtida og faktum, men også om muslimsk terror i Norge og Europa. Å nevne en analyse som Wolfgang Streecks om de fortrengtes tilbakekomst og begynnelsen på slutten til den nyliberale kapitalismen vil nok den nyutnevnte politimannen Egeberg bli så opprørt over at han vil neppe kan motstå å rope etter plaststripsa. Sikkert mer tilfredsstillende enn en rød rettepenn.

PST – et utenlandsk organ
Et organ som PST er et nødvendig organ for en sjølstendig stat. Nå er ikke Norge en sjølstendig stat, det ledende regimet i Norge, uansett valgresulatet, ser det som sin hovedoppgave å tjene USAs og EUs interesser, jf måten vi gir fra oss styringsretten over vannkrafta. Det er USAs CIA og Israels Mossad som kontrollerer PST. For uten info fra særlig Mossad, Vestens og kanskje verdens beste overvåkings- og etteretningsorganisjon, er PST null verdt. Særlig nivå på PSTs folk generelt kan det umulig være, med sånne enspora tunnelsyn PST baserer seg på. Har egentlig PST utvikla seg fra Overvåkingspolitiets tidligere leder Asbjørn Bryhn på 1960-tallet som så det som politiets viktigste oppgave å motarbeide motstandere av norsk EU-medlemskap?

PST er vel bare bortkasta skattemillioner på en politisk lett funksjonshemma baktropp. Holder det ikke med CIA og Mossad? Men ok, CIA og Mossad trenger kanskje Egebergs hjelp til litt oversetting for noen slanter?

Været i 2046 er meldt uten noen tvil
Jeg forutsetter at Egeberg ikke glemmer å melde fra til CIA og Mossad om hvordan været blir i 2046 både sommer og vinter. Spådommer er jo fakta for Egeberg.

Økt overvåking i førkrigstid
Har noen vært i tvil om utviklinga, så bør de ikke lenger være i tvil om at vi lever i ei førkrigstid. Utviklinga i verdensøkonomien med den imperialistiske rivaliseringa, der til og med den norske sjokoladen Kvikk Lunsj blir et sentralt krigstema, er det reelle økonomiske bakteppet for den samfunnsmessige kontrollen. Av hensyn til de frie demokratiske mediene må motforestillinger hindres. Med tidligere journalist Kristoffer Egeberg som ledende overvåkende politimann, den nye yrkesveien for journalister nå, kommer han til å sørge for at etterspørselen etter plasstrips og fengselsplasser/interneringsplasser vil få en kraftig øking.

Med plaststrips produsert i Kina?

Framheva bilde. Foto: Politikus.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vestens brutte løfter og avtaler gjør forhandlinger umulig.

Det er Russland som nå styrer det som skal skje med Ukraina.

Forrige innlegg

Veien til toppen:

Klatring i partihierarkiet istedenfor ekte kompetanse!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.