POSTED IN Endring av politikken, Kina, USA

Lovforslag i USA:

USA anerkjenner Tibet som et eget land.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det pågår en økende propagandakrig fra USAs side mot Kina. Årsaken er naturligvis at Kina nå for alvor truer USAs hegemoni som verdens ledende makt, først og fremst økonomisk. Dette har vært en realitet en stund, men USA har fortsatt muskler. Men USAs makt er basert i økende grad på låneopptak og på tilliten til USAs valuta (dvs. USAs økonomi).

Dette er ingen lur virksomhet, men minner om det USA nå driver med overfor sin største kreditor Kina.

Nå svekkes USA nesten dag for dag, men kampen mot Kina blir stadig mer intens som en krig om virkelighetsforståelsen, altså som en propagandakrig. Vi har sett det i fremstillingen fra USAs politikere og medier av utviklingen i Hong Kong og vedrørende Covid-19 viruset. (Kina har sluppet det løs).

Men i saken som refereres under vil en gå et skritt videre på denne kursen hvis det som foreslåes blir realiteter

Innblanding i andre lands indre affærer er ikke noe nytt fra USAs side, det er slikt de driver med hele tiden. Men hvis en anerkjenner en svær region i Kina som et uavhengig land og en religiøs leder som landets statsoverhode, da er det en åpen krigserklæring.

Forslaget er ikke overlevert, men at noen tenker i slike baner er urovekkende i seg selv. Det er dessuten litt spesielt at dette skjer i et land som selv truses med oppløsning som følge av den situasjonen de selv har brakt seg i.

Men i dagens verden ser det ut til at det bare er fantasien som setter grenser for hva som er mulig.

Knut Lindtner

USAs lovmakere truer med å anerkjenne et uavhengig Tibet.

Fra Voltaire Network.

Gedhun Choekyi Nyima

Scott Perry (republikaner fra California) presenterte et lovforslag 19. mai 2020. Forslaget vil «autorisere presidenten til å anerkjenne Tibets autonome region i Folkerepublikken Kina som et separat, uavhengig land, og til andre formål».

Selv om teksten ennå ikke er blitt overlevert på grunn av Covid-19-pandemien, så er det kjent at lovforslaget har som mål  å få den 11. Panchen Lama anerkjent av den nåværende 14. Dalai Lama for å  kunne ta del i utnevnelsen av den neste, 15. Dalai Lama.

Den nåværende 14. Dalai Lama, Tenzing Gyatso, ble oppdratt i Koumintangs idelologi av Heinrich Harrer, en nazi-offoser rekruttert av NATOs stay-behind nettverk.

Gyancain Norbu.

I 1995 brøt det ut en disputt mellom buddhistiske religiøse autoriteter i Tibet og kinesiske politiske autoriteter når det gjaldt utnevnelse av den 11. Panchen Lama. De første valgte et seks år gammelt barn, Gedhun Choekyi Nyama, mens kineserne, etter streng tradisjon etablert i det 18. århundre av Qing-dynastiet, utnevnte en rival – nok et barn på samme alder, ved navn Gyancain Norbu.

Beijing fikk han raskt sendt til et hemmelig sted, og ga han en kommunist-oppdragelse.

Dalai Lama og Panchen Lama kan bare bli godkjent dersom de anerkjenner hverandre.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210018.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

I Nord-Syria:

Forfølgelsen av kristne pågår.

Previous Post

JP Morgan:

Analyse viser at lockdown ikke endret utviklinga av pandemien.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.