POSTED IN Midt-Østen

Libya-konflikten eskalerer:

Tyrkia flytter nå mange jihadister fra Idlib til Libya.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Sjakkbrettet i Midt-Østen endrer seg nærmest daglig nå. USA har nettopp avlivet lederen for den iranske revolusjonsgarden, et sjakktrekk som sannsynligvis ikke bare er uklokt politisk men også er en kriminell handling. Resultatet av dette vil vi helt sikkert få merke i dagene som kommer. Vi kan alle tenke oss resultatet hvis Iran hadde drept en ledende militær fra USA som besøkte et annet land.

Resultat kan være en farlig eskalering av konfliktene i regionen.

Men USA reagerer nå som en såret tiger som er klemt opp i et hjørne. Det forteller om en politisk svakhet som prøver dekkes over med tilsynelatende dristige handlinger. Men dette er en konflikt de ikke kan vinne.

Fra den ene krigssonen til den andre

Etter at Nato-landene med Norge på slep ødela den libyske staten har landet vært et fristed for jihadister og et transittland for trafficking av afrikanere inn i EU. Nå skjer det også en omdreining av denne konflikten ved at Tyrkia flytter større grupper jihadister ut av Idlib-provinsen – som den syriske hæren er i ferd med å vinne tilbake – og tilbake til Libya. De har allerede gjort en avtale med den tunisiske regjeringen og den FN-godkjente regjeringen i Tripolis som bare kontrollerer en liten del av landet.

Tyrkia håper at denne regjeringen vil overleve med deres hjelp slik at de seinere kan gjøre lukrative avtaler med den bl.a. når det gjelder oljeutvinning i Middelhavet.

Men ingen ting varer evig – særlig ikke i Midt-Østen. Det positive oppe i alt dette at det blir lettere for den syriske regjeringen å få kontroll over Idlib. Ellers er det lurest å vente å se for her er det politiske piruetter daglig.

Knut Lindtner

Jihad-utvandringen fra Syria til Libya er i gang.

Fra Voltaire Network

I følge en avtale som er inngått første juledag mellom den tunisiske og den tyrkiske presidenten, Kaïs Saïed og Recep Tayyip Erdogan, har flytting av jihadister fra Syria via Tunis til Libya begynt. 

Så har pendelen altså svingt tilbake. Den Frie Syriske Hær ble skapt av jihadister fra Libyan Islamic Fighting Group (LIFG). De sluttet seg til al Qaida i Irak og tjente også som NATOs fotsoldater i Libya. 

Ifølge Middle East Eye er Sultan Murad Division, Suqour al-Sham brigadene (Levantens hauker) og spesielt Faylaq al-Sham (Levantens legioner) allerede på flyttefot. 

SOHR, et britisk kontor forbundet med Det Muslimske Brorskap, bekrefter at de første 300 krigerne allerede har ankommet Tripoli.

Resirkulerte frihetskjempere – fra Syria til Libya.

Sultan Murad-divisjonen består av syriske turkmenere. Levantens Hauker består av tallrike franske krigere og Levantens Legioner er en imponerende hær på minst 4000 mann.

Den siste gruppen er direkte tilknyttet de egyptiske Muslimske brødrene.

Tyrkia har oppfordret flere andre jihadist-grupper til å følge etter og flykte før Den Syrisk-Arabiske Hæren frigjør hele Idlib-distriktet.

Jihadister som blir sendt til Libya ventes å skape balanse mellom styrkene i landet. De skal støtte regjeringen som er innsatt av FN, mens elementene fra Sudans Rapid Support Forces og de russiske leiesoldatene står sammen med den Bengazi-baserte regjeringen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article208738.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  4 januar 2020 14:35

  Mange av disse grupperingene er regulære leiesoldater sendt inn i Syria fra omliggende land, utrustet, finansiert og trent av USA eller via USA’s venner (inklusive Norge), mange av dem med tidligere kamperfaring fra Irak og Libya.

  Å kalle dem jihadister eller IS blir søkt, selv om flere av grupperingene er ekstreme islamister som vil kjempe for USA for penger. Dette er hovedgrunnen til at de nå ikke blir nedkjempet og utslettet, men flyttet vekk fra området til oppdrag andre steder. Minner om White Helmets som ble evakuert, omtalt i The Telegraph:
  «A total of 98 White Helmets and 324 of their relatives were evacuated out of southern Syria through Israel to Jordan in July, in an unprecedented rescue mission conceived by Britain, Germany and Canada, and supported by Israel, Jordan, the US and the United Nations.»

  Krigen i Syria er en krig via proxy, og på ingen måte en borgerkrig slik snart bare NRK forsøker å bille oss inn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tortur-rapporten:

Den skulle forbigåes i stillhet av «humanistene»

Forrige innlegg

Nå mister de taket:

Brøler og truer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.