POSTED IN Ukraina, USA

Lekkete dokumenter: En rekke Nato-land deltar i Ukrainakrigen.

Er også Norge i krig mot Russland?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er greit å få fastslått det som nå begynner å bli åpenbart for de fleste som følger litt med. De lekkete dokumentene viser at dette er en krig mellom Nato/USA og Russland i Ukraina, med ukrainske ungdommer, unge gutter og jenter, som kanonføde. Når dette begynner å gå opp for vanlige ukrainere vil stemningen og holdningene raskt kunne dreie 180 grader.

Mer og mer tyder på at de lekkete Pentagon-dokumentene er ekte og det store spørsmålet for mange er hvem som står bak lekkasjen og med hvilken hensikt. Vi vet ikke mer enn andre så vi overlates til dette som et tros-spørsmål. Jeg tror denne lekkasjen betyr at det er en stor konflikt innad i maktens senter i USA hvor skjulte krefter er meget misfornøyd med den utviklingen vi kan se i verden.

USA taper i Ukraina, i Midt-Østen, i økonomien (de-dollarisering) i Afrika osv. Og denne politikken må endres ellers ender det hele med fullstendig katastrofe for makteliten i vest.

Men vi vet ikke mer enn andre. Som sagt er det spekulasjoner fra min side og de er like mye verdt som alle andre så lenge en ikke vet noe mer.

Et mer følsomt spørsmål er om Norge også deltar her, selv om ikke det fremgår av de lekkete dokumentene. Hva gjør eventuelt det med vårt forhold til Russland, f.eks. i forbindele med vår lange havretts-grense i nord?

Knut Lindtner
Redaktør

Lekkede dokumenter viser at spesialstyrker fra NATO allerede er inne i Ukraina.

Dokumentene forteller at i underkant av 100 spesialsoldater fra USA, Storbritannia, Frankrike og Latvia er i Ukraina.

Av Dave DeCamp.

Et Pentagon-dokument som har dukket opp på internett som del av en lekkasje viser at antallet styrker med spesialsoldater fra NATO operere inne i Ukraina, ifølge avisen The Guardian.

I rapporten heter det: «Et lysbilde antyder at en liten kontingent på mindre enn hundre spesialsoldater fra NATO, soldater fra Frankrike, Amerika, Storbritannia og Latvia allerede er aktive inne i Ukraina».

En kopi av dokumentet sirkulerer også på twitter, men der har ektheten til dokumentet ikke blitt fastslått. Der heter det at det er 97 spesialsoldater fra NATO inne i Ukraina. 14 av disse skal være amerikanere.

Den franske regjeringen nektet på lørdag at deres soldater er inne i Ukraina. «Det er ingen franske styrker engasjert i operasjoner inne i Ukraina. Dokumentene som er sitert fra stammer ikke fra den franske hæren. Vi kommenterer ikke på dokumenter der kilden er usikker», sa en talsmann for ministeren med ansvar for de franske væpnede styrkene.

Bilde av noen av de lekkete dokumentene

Tre New York Times rapporterte på torsdag om de lekkede dokumentene som har havnet på internett. Dokumentene viser hvordan USA planlegger Ukrainas motoffensiv. Det ser autentisk ut siden Biden-administrasjonen har kryptert det, men justisdepartementet har gjort undersøkelser rundt lekkasjen.

En ny gruppe dokumenter dukket på fredag opp som også handler om saker utenfor Ukraina, som Kina, Nord-Korea , Iran og andre steder rundt om i verden. Ifølge Washington Post har Pentagon nå lagt bånd på etterretningen som svar på lekkasjene. En tjenestemann i USA har sagt at «avsløringene har høynet panikk-nivået blant lederne i Pentagon».

The  Post sier at dette lysbildet viser færre russiske tap enn det ukrainerne rapporterer om, det har blitt jukset med. Men det kan også ha skjedd med flere bilder som viser antallet spesialstyrker i Ukraina. Vestlige medier har tidligere rapportert at spesialstyrker fra NATO opererer inne i Ukraina. 

The Intercept rapporterte i oktober 2022 at det var spesialstyrker fra USA på bakken i Ukraina. The New York Times har rapportert at det var noen få dusin kommando-soldater fra Storbritannia. Frankrike, Canada og Litauen i Ukraina.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 april 2023 9:09

  Noreg krigar mot Russland kulturelt, økonomisk og militært og er på lag med meir enn 30 land som gjer det same.

  Du må vera folkerettsekspert for å ikkje sjå det.

  Er det norske folket førebudde på konsekvensane av krigsdeltakinga?

  Svar
 • NATO-landene (inkl Sverige) sender i dag store mengder med våpen og ammunisjon til Ukraina.
  Men hva skjer hvis Ukraina likevel skulle tape i krigen mot Russland?
  Vil NATO-landene da sende ordinære soldater (regulære militære styrker inkl flyvåpen) til Ukraina for å forhindre sammenbrudd i Ukraina? NATO-landene vil bli sugd inn som deltakere i selve krigføringen i Ukraina.
  Dermed kan NATO-landene havne opp i direkte krig med Russland, og det kan bli en fullskala krig mellom NATO-landene og Russland på alle fronter i Europa og andre steder (ledende politikere sier vel da at vi må ofre mer inkl liv og helse for å holde Russland unna NATO-landene).

  Russland kan bli en vasallstat underlagt Kina hvis feks Russland blir helt økonomisk avhengig av Kina (inkl avhengig av import av ammunisjon og våpen fra Kina). Dermed må Europa oppgi håpet om å kunne importere det man trenger av slikt som olje, gass, kull, uran og mange ulike typer metaller og mineraler fra Russland. Henry Kissinger har advart mot dette. Dette vil være katastrofalt for europeisk industri og for europeisk velstand. Opprinnelig var USAs og NATOs plan økonomisk sammenbrudd og regimeskifte i Russland, men med fortsatt vestlig import av alt mulig fra Russland (feks i regi av USAs storselskaper). Europa kan nå komme i en desperat situasjon med stor mangel på energi og råvarer, hvilket kan føre til desperate ønsker om å erobre Russland militært for å sikre sine forsyninger av energi og råvarer.
  Hvis ikke NATO da går i oppløsning før den tid (ref siste tale til president Macron som kan peke i en slik retning)

  Hvis Russland taper krigen og er på vei til å miste Krim, kan det føre til bruk av atomvåpen i Europa (og det kan feks i første omgang skje mot Sverige som for Russland er et fiende-land tilknyttet NATO uten å være medlem av NATO, og et land som ligger lengst mulig unna Russland geografisk men altså i Europa). Sender Kina inn store mengder med ammunisjon til Russland (for å forhindre et russisk militært sammenbrudd) så vil verden trolig være på vei mot ny verdenskrig.

  Det kan være en fare for at USA åpner opp nye militære fronter mot Russland og Kina, slik som krigshandlinger på Balkan, i Kaukasus, Midt-Østen (feks mellom Israel og Iran), i Sentral-Asia og mellom Kina og Filipinene. Dette for å svekke både Russland og Kina militært. Men en slik krigføring på flere fronter heter verdenskrig.

  Samtidig risikerer Ukraina å bli liggende igjen som en folketom ruinhaug uten noen framtid og som ingen har råd til å gjenoppbygge. Mulig at Kina kan tilby Ukraina å gjenoppbygge landet, men det forutsetter en fredsavtale mellom Ukraina og Russland. Hvis ikke kan Kina isteden bruke disse penger på å forsyne Russland med våpen og ammunisjon (hvilket vil føre til russisk seier)

  Svar
 • Vi var med på Å sprenge Gassledningen Northstreem 2 ifølge seimour Heurs så vi er sannsynligvis med i krigen På flere fronter. Bare se på papegøyen Jens Stoltenberg. Det er flaut.

  Svar
 • Ja, nå har Putin/Russland blitt latterliggjort i media for å kalle krigen mot Ukraina ( dvs. bakmennene i USA) for en ‘spesial-opperasjon.’
  Så er det vel like godt å kalle Norges våpenstøtte til et Ukraina, som Russland ville Nato-avvæpne, for krig.
  Men politikere og media i Norge har jo dobbeltmoral som sin moral. – Hvis det ikke kun er langt fremskreden demens.
  Da vil de nok kanskje også kalle Norges statsminister Stoltenberg sin angreps-krig mot Libya som ‘forsvarskrig’. 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skal vi miste vår suverenitet?

WHO-traktaten: Tillegg og presiseringer

Forrige innlegg

Folkehelseinstituttets fagdirektør:

Putin må brennes langsomt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.