POSTED IN Endring av politikken, Helse

Legemiddeltilsynet i Østerrike stanser vaksinering:

Det er midlertidig og ingen fare, sier de.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det som fremgår av artikkelen er at en prøver å berolige befolkningen i forhold til vaksineprogrammene, men at en likevel stanser vaksineringen. Men bare midlertidig, sier de.

Slik jeg oppfatter dette er det ikke beroligende, tvert imot. Det gir signaler om en politikk som kan vise seg å være en katastrofe hvis de verst scenarier går i oppfyllelse. Det er meldt om urovekkende mange døde både fra Israel og ikke minst i Tyskland.

I Norge rapporteres det også om svært mange tilfeller av alvorlige bivirkninger og dødsfall i etterkant av vaksineringen. Jeg vet det ikke sikkert naturligvis, men rapportene som nå kommer etter hver som vaksineringen går fremover tyder på at det er svært gode grunner til å vente med vaksineringen. Men myndighetene har malt seg inn i et hjørne med skremmingen over et helt år nå. Og uansett hva de gjør, vaksiner eller stopp i vaksineringen, så risikerer de at korthuset faller sammen enten på den ene aller andre måten.

Knut Lindtner

«Ingen indikasjoner» på at Astra Zeneca koronavaksine fører til dødsfall sier EUs legemiddelbyrå etter at Østerrike stanset vaksinering av sikkerhetsgrunner. 

Det er ingen bevis på at vaksinen  fra AstraZenica Covid-19-vaksine kan knyttes til dødsfall eller sykdom hos to personer i Østerrike. Det sier European Medicines Agency (EMA) etter en midlertidig gjennomgang av partiet som har blitt brukt.

Østerrikes offentlige helsevesen kunngjorde på søndag at de utsatte vaksineringen fra et parti vaksiner etter at en 49 år gammel kvinne døde av flere blodpropper 10 dager etter at hun hadde fått AstraZenicas vaksine. 

En annen kvinne, 35 år gammel, som også hadde fått vaksinen, ble lagt inn på sykehus med lunge-emboli. (blodpropp, red.)

Det er mye som tyder på at koronaen er farlig for syke og eldre mennesker. Men det ser det ut til at vaksinene også er.

Videre hadde de to tilfeller med blodpropp hos pasienter som hadde fått vaksine fra det samme partiet. Dette har blitt rapportert siden tirsdag, sier EMA.

«Men det er på det nåværende tidspunkt ingen indikasjoner på at det er vaksinen som er årsak til disse tilfellene. Det er ikke ført opp som bivirkning av denne vaksinen»sier byrået i en uttalelse på onsdag.

De østerrikske myndighetene har denne uken startet en etterforskning av «Batch ABV5300» av 1 million doser av AstraZenica-vaksinen. Noen av disse er også blitt sendt til 16 andre EU-land.

EMA sier at «det er usannsynlig at det er en kvalitetsfeil på dette stadiet», men sier at deres eget Pharmacovidilance Risk Assessment Committee også vil gå gjennom tilfellene med blodpropp etter at man har fått vaksinen.

Blodpropp, eller «Tromboemboliske hendelser» hos folk som har fått vaksinen utviklet av AstraZenica ved Oxford Universitet er ikke med vanlig enn hos den generelle befolkningen, skriver EMA.

Mer enn 3 millioner EU-borgere vil få denne vaksinen etter at EMA godkjente den i januar.

22 tilfeller av tromboemboliske hendelser er blitt rapportert inntil 9. mars ifølge EU-byrået.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Hakan Nural

https://www.rt.com/news/517755-eu-noevidence-astrazeneca-vaccine-death/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En sammenligning av vaksinene mot svineinfluensa og korona.

Hva forteller tallene om farlighet?

Forrige innlegg

Antall smitta ikke viktig, men alvorlig sjuke.

Regjeringa innrømmer «mindre dokumentasjon på virkningen av enkelttiltak».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.