POSTED IN EU, Russland

Lavrov har fått nok.

Foreslår at Russland slutter å snakke med Vesten.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Andrei Martyanov.

Andrei Martyanov  var født i Baku i begynnelsen på 1960-tallet og han var offiser i sovjet-marinen fram til 1990. På midten av 1990-tallet flyttet han til USA og er nå direktør i et selskap i luft-og romfart. Han tilhører en svært sjelden gruppe: topp-militære, marine-analytikere med spesialfelt US-Russland.

Lavrov:

“Те люди, которые отвечают за внешнюю политику на Западе и не понимают необходимости взаимоуважительного разговора, — наверное, мы должны просто на какое-то время перестать с ними общаться. Тем более что Урсула фон дер Ляйен заявляет, что с нынешней российской властью геополитического партнерства не получается. Так тому и быть, если они этого хотят”

Oversettelse:

De menneskene i Vesten som er ansvarlige for utenrikspolitikk og ikke forstår nødvendigheten av gjensidig respektfulle samtaler – vel. Vi må simpelthen slutte å kommunisere med dem for en stund. Spesielt siden Ursula von der Leyen slår fast at geopolitisk partnerskap med det nåværende Russlands lederskap er umulig. Dersom dette er den måten de vil ha det på, så la det bli slik.

Jeg har lenge hatt den påstanden at enhver profesjonell diskusjon mellom Lavrov og tidligere gynekolog von der Leyen, og Tysklands utenriksminister Maas, som er advokat og en partipamp i tysk politikk – det er bortkastet tid.

Ursula Gertrud von der Leyen er en tysk lege og politiker, som har sittet 14 år sammenhengende i Angela Merkels regjeringer fra 2005 til 2019. Fra 2013 til 2019 var hun Tysklands forsvarsminister, fra 2009 til 2013 minister for arbeid og sosialvesen og fra 2005 til 2009 familieminister. Wikipedia

Den vestlige «eliten» og «intellektuelle» befinner seg simpelthen på et annet, og mye lavere nivå, enn den nevnte Lavrov.

Du forhandler ikke med apekatter. Du behandler dem pent og forsikrer deg om at de ikke blir mishandlet, men du forhandler ikke med dem. På samme måte som du ikke forhandler med småunger.

Nå vil de har sin Navalny som sitt leketøy – la dem det.

Jeg har bedt Russland komme i gang med å pakke sammen sin økonomisk aktivitet med EU lenge. De kjøper russiske hydrokarboner og hi-tech. Flott. Men bortsett fra det, all annen aktivitet vil bli dramatisk redusert. Og at Jernteppet er der – det betviles ikke lenger. 

Jeg gjentar – det er ingenting felles kulturelt mellom det moderne Russland og Vesten. Og gapet mellom dem vokser.

Europa står foran et kulturelt og demografisk selvmord. For ikke å snakke om degenerering  av institusjonen sine, både i kunst og i det virkelige liv. Pluss at USA trenger å spise noen for å forlenge sin smerte litt til.

Det er helt logisk. Jeg trenger ikke se lenger enn til renessansekunsten i Eremitasjen der Louvre ikke har sjanse å konkurrere.

EU er en kirkegård, og man gjør ikke forretninger med kirkegårder, annet enn å begrave folk der.

Dette er ikke plassen for forhandlinger.

Lavrovs uttalelse i dag er viktig, for den viser at Kreml har avskrevet det nåværende EU helt. Slik jeg har slått fast i årevis, når jeg har observert hva som foregår i EU, når jeg har tid.

Jeg venter meg en strøm av flyktninger fra Europa til Russland snart, fordi mange tilregnelige mennesker fra Vesten vil få det skremmende valget: enten tilpasse seg å leve i en Orwelsk virkelighet, inkludert en ganske rask (i historisk mening) forandring til den tredje verdens økonomi og levestandard –  eller gjøre seg opp en mening om å gjenvinne personlig frihet og felles fornuft, økonomis stabilitet og muligheter i Russland og de øst-europeiske nasjonene som vil opprettholde sterke økonomiske bånd med Russland. 

Oboy, når jeg tenker på det mens jeg skriver nå – hvordan tidene forandrer seg. Hvem ville ha tenkt på det, at Russland blir den skinnende byen på fjellet! Du tror meg ikke?

Se enhver video fra Voice of Europe, blant mange, der flokker av tyskere, beigere, og til og med engelskmenn legger igjen kommentarer om at de for alvor tenker på å flytte.

Noen beklager til og med sin manglende evne til å gjøre det øyeblikkelig.

Vi vet ikke antallet personer fra Vesten som allerede er i Russland på permanent basis. Jeg vet at det er et levende amerikansk samfunn i Russland, hvor stort? Jeg vet ikke, men amerikanske personer som flytter til eller bor i Russland er en ressurs som blir oppdatert med jevne mellomrom.

Jeg skulle gjerne bodd i USA, men slik tingene utvikler seg, ikke bare politisk (til forskjell fra EU har vi skytevåpen, og vi kan kanskje ta tilbake noe av vår frihet), men også økonomisk. De bruker 401 000 dollar til sosial sikkerhet, men ikke stol på det! Alt går rett i dass mens jeg skriver dette. Vel – vi får se.

Paradise Valley, Montana, USA

Etter en stund i Russland har jeg begynt å savne havet og fjellene i staten Washington, i Idaho eller Montana. Jeg savner også kysten i Oregon.

Når det gjelder Tyskland, så er det allerede mange tyskere i Russland, spesielt fra Øst-Tyskland. Jeg kjenner flokker av russiske tyskere som flytter tilbake.

Vi står ved begynnelsen av en prossess som kan ta tiår, og som jeg har pekt på ved mange anledninger. Putins tale ved Valdai i 2017 handlet om at Russland effektivt gjør seg klar til å bli Arken for det som måtte bli igjen av Hvit Kristendom i Europa. 

Resten kan dra til helvete – de fortjener det.

EU har ingen kvalitet som er basert på eller som bryr seg om personlige følelser, smaker eller meninger, og derfor er de ikke i stand til å bli enige.

Dette er nøyaktig det Lavrov sier: «Vi må slutte å orientere oss mot våre europeiske partnere og bry oss om deres meninger».

Akkurat – tiden er kommet!.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Knut Lindtner har lagt til bilder med tekst.

Forsidebilde: Zan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Veldig godt poeng.
  På den ene siden har man en part med nasjonalistisk og sosialistisk instilling, som vil sitt folk vel, og derav ønsker å samarbeide med andre for å styrke sitt eget folk.
  På den andre siden av bordet sitter en part med internasjonalistisk og sosialistisk instilling, en sosialisme basert på marxisme, intern klassekrig og sletting av grenser, etnisitet og moral.
  Alt Russland trenger å gjøre er å vente.
  Morsomt, er det ikke, at det eneste landet som har hevet på båten hele den egne maktstrukturen som ødela nasjonal sosialisme 1939-45, nå bruker samme tankegods og vinner?

  Svar
 • EU is just cooked – no one within seems to notice.
  Lavrov is right.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sverige letter på tiltakene for eldre:

Kom dere tilbake til normalt liv.

Forrige innlegg

Harddisken til Hunter Biden:

«Katastrofe for Joe (Biden)»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.