POSTED IN FN, Terrorisme

Larry Johnson til FNs sikkerhetsråd om North Stream sabotasjen:

Følg pengene!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Larry Johnson snakker til FNs sikkerhetsråd

Av Knut Lindtner

Etter avtale med Larry Johnson har vi fått anledning å publisere hans materiale fra hans hjemmeside https://sonar21.com/. Vi har publisert en rekke artikler fra han det siste året og noen av den har vært lest av et stort publikum. Han kommenterer en rekke aktuelle begivenheter med innsiktsfulle bemerkninger naturligvis med mye erfaring og kunnskaper som tidligere CIA-analytiker.

Videoen under er fra hans fremføring nylig for FNs sikkerhetsråd hvor han gir forsamlingen noen råd om hva som er essensielt i etterforskningen av sabotasje-sprengningen av North Stream-ledningene i Østersjøen. Han sier ikke noe om hvem han tror står bak sabotasjen, men antyder at minst en stat må ha bidratt siden aksjonen er en omfattende og svært krevende operasjon.

Han viser også til Seymour Hersh sine avsløringer (som pekte på Larry Johnson sitt hjemland USA som ansvarlig for sabotasjen), men nevner aldri USA med navn.

Han noterer at tidligere terrorhandlinger alltid er meget grundig etterforsket, f.eks. Lockerbie-saken der Pan AM 103 falt ned i Skottland i 1988. Men med North Stream har alle involverte vestlige land etter en viss tid opptrådt som det tre apene: Hører ingenting galt, ser ingenting galt, sier ingenting galt.

Larry Johnsons erfaring med tilsvarende etterforskning, selv uten tilgang til hemmelig materiale, er at det er mulig å finne frem til svært mye av det som faktisk har foregått. Hans råd til forsamlingen er følgende: Følg pengene!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hvis man skal følge pengene, så var det vel bare to land som tjente på Nordsream-sabotasjen, og det var Norge og USA.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  28 april 2024 12:04

  Russland og Kina ynskjer gransking. Begge landa vert konsekvent sverta i norske media. Land som ikkje ynskjer gransking, slepp lett unna.

  Motig gjort av amerikanaren Larry Johnson å tala Russlands sak.

  – TV2 brukte i går 6-7 minutt av ei 15 minutts nyhendesending til å piska opp Russland-hatet i Noreg. Ein russisk kakse hadde kjøpt luksushytte i Troms, med stusseleg utsikt til Nato sine krigsøvingar.

  Slik me steller oss, gjev me Russland stadig betre argument for å spionera på Noreg. Den tanken er gresk for TV2 og resten av norske Nato-medium.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Smittevernsjefen i USA:

Innrømmer at økonomisk belønning kan ha ført til for høye korona-dødstall.

Forrige innlegg

Myndigheter i Litauen:

Det er urettferdig at ukrainske menn slipper unna militærtjeneste som flyktninger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.