POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, USA

Larry Johnson:

Lekkasje-historien stinker.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Om den  21 år gamle mannen bak lekkasjene i USA – det er noe som ikke stemmer.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA-analytiker

Mediene ert nå helt besatt av å bakvaske Jack Texeira for å ha «lekket» dokumenter med betegnelsen TOP SECRET og SECRET. De dømmer han skyldig uten å tvile, nok et symptom på den autoritære feberen som griper om seg blant innbyggerne i De Forente Stater.

Bare glem grunnlovens First Amendment. Bare sitt der i mørket og stol på at regjeringen forteller deg hva du trenger å vite. La meg dele med dere hva noen av mine venner, veteraner fra CIA og Air Force, har sagt om denne saken de siste dagene før dere slutter dere til mobben som vil lynsje den stakkars gutten. 

Begge disse mennene sier at historien og de påståtte fakta lukter ille. En gammel venn, veteran fra CIA, som fortsatt forsyner USAs regjering med tjenester har fortsatt samme klarering som han hadde før han sluttet.  Han er en erfaren operasjonsoffiser. Han har rekruttert utlendinger til å spionere på vegne av USA. Han har arbeidet med høyt klassifiserte programmer, og planlagt og gjennomført mange dekkoperasjoner. Med andre ord, han er ingen kontorrotte.

Vi begynte å arbeide sammen for 16 år siden, vi støttet forskjellige militære kommandoer med å skrive og gjennomføre militære øvelser. Vi hadde tilgang til TOP SECRET COMPARTMENT INTELLIGENCE. Jeg sluttet med den slags arbeid for fem år siden, men han har fortsatt.

I de 18 årene vi jobbet med dette har vi aldri  sett en E3 i SCIF (forsvarsdepartementet). Det personellet som arbeidet med disse TOP SECRET-øvelsene var minst stabssersjanter med E5 sikkerhetsklarering. Så hvordan  kan en E3, med så lav sikkerhet, har fått tak i TOP SECRET-materiell, uten overoppsyn? Det er det første varselet..

Nok et forvarsel som jeg noterte i min forrige artikkel om saken, er den delvis kopien av en rapport fra CIA Operation Center Intelligence. Vi hadde begge adgang til CIA-systemer som lå på militære servere, og hadde vi sett rapporter  fra  CIA Ops Center om disse systemene? Aldri.

Så hvordan hadde 21-åringen fått tak i noe av dette? Jeg chattet i dag med en annen venn. Han er en venn litt yngre enn den andre. Jeg oppdaget at han er pensjonert fra US Air FORCE. Hans siste jobb med Air Force var inspeksjon og overvåkning av forsvarsdepartements Air Force.

Javel.

Vi snakket om, tilfeldigheter, så jeg spurte han hva han tenkte om historien som mediene nå selger stort på, om 21-åringen og disse Top Secret dokumentene. 

Han svarte:»Det er helt uforståelig».

Han mente det sammen som min gamle CIA-venn. Hvordan kan en 21-åring med sikkerhetsklarering E3 ha fått tilgang til dette?

Han mente: «Folk på hans aldre må i alle fall ha en SECRET-klarering».

Han hadde lagt merke til det samme som jeg hadde skrevet om denne hendelsen. Hvor i helvete var denne flyverens sjefer? En så lav som E3 vil aldri ha fått uhindret adgang til SCIF, og måtte  iallfall ha minst én senior-kommandør (NCO eller offiser) til stede for å fortelle han hva han skal gjøre, og å overvåke arbeidet hans.

Noe er galt i den historien mediene forteller verden, om denne gutten som sendte ut lekkasjene under et dataspill. Dokumentene er ikke tilfeldig valgt. Dersom hensikten var å sende ut klassifisert informasjon for å kunne gjøre inntrykk på en gjeng dataspillere, hvorfor handlet da mesteparten av materialet kun om krigen i Ukraina?

Til slutt blir vi fortalt, ifølge Washington Post, at det er 300 dokumenter. Virkelig? Hvor er de? Så langt har jeg bare vært i stand til å finne omtrent 18 dokumenter. Har noen av dere sett de 100 sidene som media insisterer var lagt ut på nettet? 

Denne forskjellen alene får meg til å steile.

Hvordan kunne Washington Post ha fått tilgang til å lese/se 300 høyt klassifiserte dokumenter? Reporterne  i The Post har vel ikke noen slags sikkerhetsklarering?  Men det ser ut som om det har vært okei for dem å få anmelde disse dokumentene.

En av de mest overraskende tingene ved denne lekkasje historien er at mesteparten av pressen i USA har benektet det viktigste oppdraget til media – å fortelle sannheter som regjeringen ønsker å skjule for publikum.

For en helomvending!!

For femti år siden brøytet New York Times og Washington Post vei mot den trassige Nixon-administrasjonens forsøk på å hindre publikasjonen av de høyt klassifiserte Pentagon Papers.

Dokumentene avslørte at USAs regjering under både republikanske og demokratiske presidenter hadde løyet for det amerikanske folket om Vietnam-krigen.

Og i dag?

Disse to avisene har entusiastisk hjulpet USAs regjering til å identifisere mannen bak lekkasjene, og sverte han i den prosessen. Så mye for levedyktigheten til First Amendment.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michal Matlon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Hvis papirene er ekte må det være noen på et høyere nivå som har lekket dem, krystallklart.
    Kanskje noen som synes at nedtellingen mot 0 (A-våpen tid) går litt vel fort i svingene? En som vil forsøke å stagge neocon’s haukene som vil ha ww3 for MIC’s skyld?
    Sumpen bryr seg ikke om hvem de ofrer, eller hvor mange de ofrer for å gjennomføre sin «plan». Velkommen til 1984.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fleire biverknader

Hjerneskadar etter COVID-vaksinasjon

Forrige innlegg

BRICS vokser fra G7.

Vestens økonomiske grep glipper.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.