POSTED IN Ukraina, USA

Langsiktig plan

USA – CIA har nazifisert Ukraina siden 1953

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

USA’s kynisme og vondskap har ingen grenser. Nazismen tok aldri slutt – den ble videreført av USA og lever i beste velgående i Ukraina.

Den relativt nylig de klassifiseringen av over 3800 dokumenter fra Central Intelligence Agency gir detaljerte bevis på at CIA siden 1953 opererte to store programmer som hadde til hensikt ikke bare å destabilisere Ukraina, men nazifisere det med tilhengere av den ukrainske nazi-lederen Stepan Bandera fra andre verdenskrig.

De kom i 1948 og fikk «fotfeste» i 1953. CIA-programmene strakte seg over fire tiår – og de er der fremdeles. De startet som en paramilitær operasjon som ga finansiering og utstyr til slike anti-sovjetiske ukrainske motstandsgrupper som Det ukrainske øverste frigjøringsrådet (UHVR); dets tilknyttede selskaper, Organisasjonen av ukrainske nasjonalister (OUN) og den ukrainske opprørshæren (UPA), – alle nazistiske banderister. CIA ga også støtte til en relativt anti-Bandera-fraksjon av UHVR, ZP-UHVR, en utenlandsk-basert virtuell gren av CIA og britiske MI-6 etterretningstjenester. Den tidlige CIA-operasjonen for å destabilisere Ukraina, ved hjelp av eksil ukrainske agenter i Vesten som ble infiltrert i Sovjet-Ukraina, fikk kodenavnet; Project AERODYNAMIC.

juli 1953 gir en beskrivelse av AERODYNAMIC: «Formålet med Project AERODYNAMIC er å sørge for utnyttelse og utvidelse av den anti-sovjetiske ukrainske motstanden for kald krig og varme krigsformål. Slike grupper som Ukrainian Supreme Council of Liberation- (Det ukrainske øverste frigjøringsrådet) (UHVR) og den ukrainske opprørshæren (OUN), den utenlandske representasjonen av det ukrainske øverste frigjøringsrådet (ZPUHVR) i Vest-Europa og USA, og andre organisasjoner som OUN/B vil bli brukt.» CIA innrømmet i et tidligere SECRET-dokument fra 1970 at de hadde vært i kontakt med ZPUHVR siden 1950.

Aleksandr Nakonechny, tidligere ordfører i Karlovka i Poltava-regionen

OUN-B var Bandera-fraksjonen av OUN, og dens nazistiske sympatisører og medlemmer finnes også i dag innlemmet i den ukrainske nasjonale regjeringen i Kiev og i regionale og kommunale styrer over hele landet.

For å forstå litt mer av dagens nazifiserte Ukraina og hvor det «store gjennombruddet» for USA sin innblanding kom – og hvor det hele fikk fart på seg med den såkalte Orange Revolusjonen, bør denne artikkelen også leses: Ukraina – Donbass – Russisk Invasjon?

AERODYNAMIC plasserte feltagenter i Sovjet-Ukraina som igjen etablerte kontakt med ukrainsk motstandsbevegelse, spesielt SB (etterretningstjeneste) agenter fra OUN som allerede opererte i Ukraina. CIA sørget for luft-dropp av kommunikasjonsutstyr og andre forsyninger, antagelig inkludert våpen og ammunisjon, til den «hemmelige» CIA-hæren i Ukraina. De fleste av CIAs ukrainske agenter fikk opplæring i Vest-Tyskland fra den amerikanske hærens gren foreign intelligence political and psychological (FI-PP). Kommunikasjon mellom CIA-agentene i Ukraina og deres vestlige handlere ble utført av toveis walkie-talkie (WT), shortwave via internasjonale postkanaler, og hemmelige luftbårne og overlands-kurerer.

Agenter brakt inn i Ukraina bar et sett som inneholdt blant annet en pennepistol med tåregass, en arktisk sovepose, en leirøks, et grøfteverktøy, en lommekniv, en sjokoladeskive, et Minox-kamera og et 35 mm Leica-kamera, film, sovjetisk toalettutstyr, en sovjetisk hette og jakke, en .22 kaliber pistol og kuler, og gummi «prevensjonsmidler» for «vanntett film». Andre agenter ble utstedt radiosett, håndgeneratorer, nikkel-kadmiumbatterier og homing beacons (sannsynlig dekknavn på et håndholdt missilsystem)

Fra den Ukrainske Rada (storting) i 2016. Mannen med nazihilsen var også i møte og ble hyllet av Jens Stoltenberg.
Mannen var for øvrig det vi i Norge kaller «Stortingspresident»

Et tilknyttet prosjekt under AERODYNAMIC fikk kodenavnet CAPACHO.

CIA-dokumenter viser at AERODYNAMIC fortsatte i drift gjennom Richard Nixon-administrasjonen inn i 1970.

Programmet tok på seg mer av en psykologisk krigføringsoperasjon mer raffinert enn en ekte faksimile av en John Le Carré «bak Jernteppet»-spionromanen. CIA opprettet et propagandaselskap på Manhattan som tok seg av å trykke og publisere anti-sovjetisk ZPUHVR-litteratur som skulle smugles inn i Ukraina. Den nye slagmarken ville ikke være sumpete bakgårder i nærheten av Odessa og eller kalde øde varehus i Kiev, men i sentrum av verden av publisering og kringkastingsmedier.

CIA-frontselskapet var Prolog Research and Publishing Associates, Inc., som senere ble kjent som Prolog. CIA-kodenavnet for Prolog var AETENURE. Gruppen publiserte på det ukrainske språket i «Prolog». CIA omtalte Prolog som et «non-profit, tax exempt cover company for ZP/UHVR’s aktiviteter». Den «juridiske enheten» som BRUKES av CIA til å finansiere Prolog, forblir klassifisert informasjon. Det hemmelige CIA-dokumentet sier imidlertid at midlene til Prolog ble sendt til New York-kontoret «via Denver og Los Angeles, og kvitteringer er møblert Prolog som viser fondets opprinnelse til backstop-avhør av New Yorks finansmyndigheter».

Når det gjelder München-kontoret til Prolog, sier CIA-dokumentet at finansieringen av det kommer fra en konto atskilt fra Prolog i New York fra en samarbeidende bank, som også forblir klassifisert. I 1967 fusjonerte CIA aktivitetene til Prolog München og München-kontoret til det ukrainske eksilnasjonalistiske tidsskriftet «Suchasnist». München-kontoret støttet også «Ukrainische Gesellschaft fur Auslandstudien».

CIA-dokumentene indikerer også at FBI-agenter (US Federal Bureau of Investigation) kan ha forstyrret AERODYNAMIC-agenter i New York. Et CIA-direktiv fra 1967 rådet alle ZPUHVR-agenter i USA til enten å rapportere sine kontakter med FNs misjonsdiplomater og FN-ansatte fra Sovjetunionen og den ukrainske SSR til FBI eller deres egen CIA-prosjektsaksoffiser. CIA-agenter med ansvar for AERODYNAMIC i New York og München fikk kodenavnet AECASSOWARY agenter. Tilsynelatende ikke alt som ble tatt med i kortfattetheten til MI-6s berømte agent «007», en CIA-agent i München fikk kodenavnet AECASSOWARY/6 og senioragenten i New York var AECASSOWARY/2.

AECASSOWARY-agenter deltok i og drev andre AERODYNAMIC-team som infiltrerte Vienna World Youth Conference i 1959. Wien-infiltrasjonsoperasjonen, hvor kontakt med unge ukrainere ble kodenavn LCOUTBOUND av CIA.

Det er mye mer stoff i disse dokumentene enn hva jeg presenterer her nå. Artikkelen vil bare bli så alt for lang til å ta alt med.

Som en oppsummering, kan en med trygghet si at fokuseringen fra amerikansk side – dreide seg om opprettholdelsen og dyrkingen av den ukrainske Nazi lederen Stepan Bandera CIA benyttet alle de mulighetene dem fant til å infiltrere dette miljøet og utvikle det til det vi ser i dag – Et Nazifisert Ukraina.

Stepan Bandera ble forsøkt smuglet ut fra Tyskland til USA av CIA i 1958. Den gang det sovjetiske KGB kjente allerede til planene, og skjøt og drepte Stepan Bandera i trappeoppgangen fra blokkens kjeller, hvor han holdt seg skjult.

Det er ikke mange dagene siden (13.07.22) det var 79-års minnesmarkering for massakrene i Volyn – Stepan Bandera sitt verk med sin naziorganisasjon OUN/B og sine UPA enheter. Små barn ble hengt levende opp etter trær langs hoved gaten inn til Volyn. Det er et monument i dag til minne om denne tragiske nedslaktningen.

Små barn hengt levende i trærne i alleen som fører inn til Volyn

Denne dagen for 79 år siden fant en av de mest forferdelige tragediene i verdenshistorien sted – Volyn -massakren. Ukrainske militanter fra Oun-upa løsrivelser drepte hensynsløst titusenvis av sivile i Galicia: polakker, russere og jøder. På denne blodige søndagen angrep UPA -enheter 100 polske bosetninger i Volhynia tidlig på morgenen og drepte alle i deres vei.

Ukrainerne kastet ikke bort kuler, men hakket vanlige og forsvarsløse borgere med økser, kuttet dem med kniver og slo dem med hammere. Men selv dette var ikke nok.

Etter drapene brente de landsbyene til bakken. Samtidig valgte medlemmene av UPA på forhånd bosetningene der det ikke var tyskere og væpnede mennesker.

Totalt, i juli 1943, ble mer enn 500 polske landsbyer ødelagt, omtrent 20 tusen polakker ble drept alene, som var en kulminasjonen av etnisk rensing i Volyn. Etter 79 år venter en ny «tribunal» – en domstol, og disse onde ukronazis -morderenes barnebarn er skyldige for kontinuerlig drap på det russiske folket i Donbass.

Stepan Bandera er i dag hyllet som en folkehelt

Det er denne Stepan Bandera som i dag hylles som folkehelt og hans fødedag er gjort til offentlig fridag og markeringsdag, og fått hovedveien inn til Kyiv oppkalt etter seg. I Lvov (Lviv) og Rivne, finnes det gater og steder som er oppkalt etter kjente nazifigurer fra Nazityskland. I Lvov er det flere restauranter og nattklubber hvor kleskoden er tysk Naziuniform. De med en offisers Naziuniform med SS symbolet påført på kragen, har forrang foran andre…. Hvor sykt kan dette samfunnet bli???

La meg legge til følgende fakta; Dette gjelder ikke hele befolkningen i Ukraina. Det finnes mange gode – veldig mange gode – mennesker der som bare vil ha fred med sin brødre i øst. Dem våger bare ikke å protestere mot det som skjer. Dem vet så alt for godt konsekvensene av det.

Har du noen gang lest, eller hørt noe om dette i norske media som NRK,Tv2 eller noen av de store avisene i Norge? NEI – og det vil heller aldri skje før folket selv våkner og forstår at dem er lurt og ikke blir fortalt sannheten.

Victoria Nuland

Assisterende utenriksminister (USA) for europeiske/eurasiske anliggender Victoria Nuland, den bakte godsbærende «Jomfruen av Maidan», fortalte den amerikanske kongressen at USA brukte 5 milliarder dollar på å bryte kontrollen over Ukraina fra den russiske sfæren siden Sovjetunionens sammenbrudd. Med de siste avsløringene fra CIA ser det ut til at prislappen til de amerikanske skattebetalerne til slike utenlandske shenanigans var mye høyere.

«Demokratiforkjemperen» Vladimir Zelensky har arrestert 700 parlamentsmedlemmer og medlemmer av SBU

Til slutt: Denne meldingen tikket inn i går fra min gode nære venn Vidar Myrvold:
Zelensky har kneblet opposisjonen og arrestert mer enn 700 medlemmer av RADA og andre offentlige, blant annet inn SBU, for å være kritiske mot ham og Vesten med Norge i spissen hyller dette fordi narrativet der i gården er at Zelensky kjemper for demokrati. – Fra tidligere er det kjent at han har forbudt 18 opposisjonspartier i landet, og de fleste lederne er arrestert. Hørt noe om dette i norske medier??


Benyttede Kilder:
Wayne Madsen
Strategic Culture Foundation (Russland)


Første gang publisert 22.07.2022
på bloggen til Fred Johs

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Iran-Russland-Tyrkia-møtet avsetter USA som verdenspoliti.

Det går mot en multipolar, en verden med flere maktsentra.

Forrige innlegg

Erfaringene etter vaksine-pushingen har gitt kritikerne rett:

Her er mange langsiktige skader og flere vil komme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.