POSTED IN Syria, Tyrkia

«Landgrabbing»:

Tyrkia forsyner seg av Syria.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det skjer i det stille og uten at det reageres i Nato-land for det passer med den pågående planen om oppdeling av store stater i Midt-Østen for lettere å få tilgang til ressursene. Krigen mot Syria har dreiet seg om dette helt siden den ble iverksatt i 2012 gjennom et opprør (fargerevolusjon) som var iscenesatt fra Nato-land og Gulf-statene.

Som det fremgår av kartet har Tyrkia i dag tropper eller kontroll over stort sett hele grenselinjen mot Syria.

Etter at Russland, Iran og Hezbollah gikk inn på den syriske regjeringens side er krigslykken snudd. Krigen skulle vært avsluttet for lengst hadde det ikke vært for USAs okkupasjon av oljefelt i Syria og Tyrkias aktive støtte til jihadister sluppet inn i Syria gjennom deres gjennomhullete grense.

Tyrkias leder Erdogan går svanger med drømmer om det gamle Ottomanske imperiet og en utvidelse at det tyrkiske territoriet med biter av syrisk område er heller ikke å forakte – og er et skritt på veien mot et nytt stort imperium.

Knut Lindtner

Tyrkias reelle annektering av Syria.

Tyrkia har innført sin egen valuta, den tyrkiske liren, i de tyrkisk-okkuperte områdene i Nord-Syria.

Guvernatet Idlib, som er kontrollert av Al-Qaida (1) ble en faktisk utvidelse av Tyrkia som en gjenspeiling av den måten som Den Tyrkiske Republikken Nord-Kypros på øya Kypros ble overtatt av Tyrkia i 1974 gjennom operasjonen Attila.

Tyrkia kontrollerer området nord for den grønne FN-kontrollerte sonen.

En må huske at den pseudo-tyrkiske republikken Nord-Kypros bare er anerkjent av Tyrkia og at til tross for Kypros tilslutning til EU i 2004 har denne selverklærte «freds-mesteren» aldri forsvart kypriotiske borgere som lever under den tyrkiske okkupasjonen.

Annekteringen av Idlib er i tråd med beleiringen av Syria fra vestens side (Cesar act) (2), den koordinerte nedbrenningen av syriske åkre fra USA og jihadistgrupper side (3) og offentliggjøringen av Irans kuvending for å slå seg sammen med Tyrkia i Libya (4).

Disse utspillene samsvarer med den «Nasjonale Eden» (5) skrevet av Mustapha Kemal Atatürk mot fredsavtalen etter 1. verdenskrig. Planer om om å annektere andre irakiske, syriske og til og med greske regioner fremheves i dette dokumentet.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Adli Wahid

https://www.voltairenet.org/article210255.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tysk ambassadør:

US-troppene er i Europa for å sikre USAs makt.

Forrige innlegg

Atlanterhavrådets president:

Det går mot slutten for Nato.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.