POSTED IN Ytringsfrihet

Landet med utenlandske finansierte fargerevolusjoner.

Georgia vedtok en omstridt lov.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

I Norge vil ikke slike lover fungere. CIA finansierer gjennom sine avleggere (underorganisasjoner, gjerne kalt NGO-er) en rekke norske virksomheter og kontrollerer disse organisasjonene dermed i praksis. Dette er ikke noe nytt. Allerede på 1960-tallet ble det en skandale da det ble avslørt at AUF mottok penger fra et CIA-underbruk.

Nylig ble det kjent at Helsingforskomiteen er delfinansiert av NED (i praksis CIAs sin søsterorganisasjon). Men det er aldri noe problem så lenge finansieringen er fra vestlige kilder.

Det er heller aldri noe problem at våre store massemedier er delvis statsfinansierte. Hadde de begynt å skrive kritiske artikler om aktuelle tema der de hadde tvilt på den offentlige sannheten hadde nok finansieringen stoppet opp. De herskende tanker i et hvert samfunn må være den herskende klasses tanker. Det sier seg selv. Hadde mediene skrevet og stilt kritiske spørsmål om virkeligheten ville systemet falt fra hverandre.

Vedtaket i Georgias nasjonalforsamling vil gjøre det vanskeligere å forme opinionen i landet fra utlandet, men ikke umulig.

Knut Lindtner
Redaktør

Georgia og finansiering av politiske organisasjoner fra utlandet

En uke etter Kirgisistan vedtok Georgia en lov om finansiering av politiske organisasjoner fra utlandet. Små demonstrasjoner fant sted i tre dager foran parlamentet, og kulminerte i et møte med mer enn 10 000 mennesker. Demonstrantene omtalte lovforslaget som «Putin-loven» fordi de sa at det var basert på en lov som er gjeldende i Russland. Regjeringen svarte med å distribuere kopier av dens amerikanske ekvivalent, Foreign Agents Registration Act (FARA), som er iverksatt fra 1938.

Under debatten hoppet MP Aleko Elissachvili opp på talerstolen for å slå ordfører Mamuka Mdinaradze i ansiktet. Aleko Elissachvili er skrivende- og radiojournalist. Han kjempet i Ukraina mot Russland [1] som en del av «International Legion for the Territorial Defense of Ukraine». Ifølge ham ville det å tvinge aviser finansiert av mer enn 20 % fra utlandet til å fortelle leserne sine dette, det ville være et angrep på ytringsfriheten.

Det er mange koblinger mellom georgiere og ukrainske «integrerte nasjonalister». For eksempel gikk tidligere pro-amerikansk president i Georgia Mikheil Saakashvili (som hadde økt fengslingen av motstandere) i eksil i 2013 og ga fra seg georgisk statsborgerskap for å få ukrainsk statsborgerskap i 2015. Under press fra de «integrerte nasjonalistene» (i Ukraina, red.) ble han da utnevnt til guvernør i Odessa oblast (fylke). Han ble fratatt sitt ukrainske statsborgerskap av president Petro Porosjenko og befant seg dermed statsløs, før han fikk gjenopprettet til sitt ukrainske statsborgerskap av president Volodymyr Zelensky.

Samtidig ble hans innenriksminister, Eka Zguladze, også innenriksminister i Ukraina. Hun ble sparket samtidig med ham. I løpet av denne perioden giftet hun seg med Raphaël Glucksmann, fremtidig leder av Europaparlamentets spesialkomité for utenlandsk innblanding. Sistnevnte er sønn av den antikommunistiske filosofen og bidragsyter til nyhetsbyrået Freedom House, André Glucksmann (Freedom House var en forlengelse av CIAs innsats for antikommunistiske venstreorienterte publikasjoner [2]).

[1] «დეპუტატი ალეკო ელისაშვილი: უკრაინაში ვარ, მოხალისე მებრძოლთა უცხოურ ლეგიონში», ნანა კვაჭაძე, 13.03.2022.

[2] « Freedom House : quand la liberté n’est qu’un slogan », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 7 septembre 2004.

Forsidebilde: iStock

https://www.voltairenet.org/article220781.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «…utenlandske finansierte fargerevolusjoner. »

    Ikke noe nytt under solen:

    ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
    midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Myndigheter i Litauen:

Det er urettferdig at ukrainske menn slipper unna militærtjeneste som flyktninger.

Forrige innlegg

Vi har kun 2 kjønn:

Venstresidens besettelse av trans-ideologi er barbarisk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.