POSTED IN Intervju

Lærebok i hvordan et intervju ikke skal gjøres.

To britiske journalister viser hvordan en ødelegger en samtale.

0
Print Friendly, PDF & Email

De to intervjuerne fra Talk (Britisk/irsk medium) som intervjuer Garland Nixon (Uavhengig politisk analytiker fra USA) om hva han mener om Israel og holdningen til Israels politikk, prøver i dette intervjuet hele tiden å vri problemstillingen over til at de som demonstrerer nå mot Israels Gaza-politikk er anti-semitter.

Men det mest interessante ved dette intervjuet, slik jeg oppfatter det, er hvordan de to intervjuerne hele tiden avbryter Garlands tankerekke når han prøver å forklare hvorfor han er uenig med dem. Intervjuet må oppleves av Garland som en form for offentlig mobbing og det er også påfallende, men kanskje typisk, at det er en situasjon med to mot en.

Hele intervjuet er en illustrasjon på hvordan en skal hindre folk i å få si det de tenker og mener når de ikke gir det svaret som en ønsker.

Garland Nixon imponerer med den roen han fremviser og ved ikke å la seg provosere av det utrolig barnslige og verbalt mobbende adferden de to journalistene fra «Talk» fremviser.

For de som ønsker å høre meninger er ikke dette noe å lære av og å se på. For de som vil se hvordan en ødelegger enhver dialog er dette et mesterstykke.

Etter min mening er dette etterhvert typisk ( i dette tilfellet ekstremt) for vår vestlige journalistikk. En politisk handling skal ikke forståes i sin historiske kontekst men som en enkeltstående episode uten fortid og sammenheng.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Skjermdump fra intervjuet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En trussel mot Israel.

Den jødiske fundamentalismen.

Forrige innlegg

Noe skal mediene ikke snakke om.

Rødlistede tema for de store mediene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.