POSTED IN Norge

Kuppmakerne i Bolivia er arrestert:

Et stormvarsel for bandittene i Latin-Amerika.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Endelig gripes det inn mot «de politiske gorillaene» som i årtier har herjet i Latin-Amerika. Jeg må innrømme at det gleder meg.

Det som gleder meg enda mere er at det viser den politiske styrken til den nyvalgte presidenten. Det er et signal om nye tider for Bolivia og en oppfølgelse av politikken til Morales de 15 årene forut for kuppet. 

Men det viktigste er at det viser at det blåser en politiske vind over kontinentet som fører til at flere av USAs nikkedukker nå sitter utsatt. Signalet om arrestasjoner vil klinge over hele Latin-Amerika og svært mange vil merke seg det. Det er er stormklokke som varsler om en vind som kanskje vil feie over og ut alt det gamle som har holdt denne delen av verden nede i undertrykkelse og fattigdom.

Det siste er som meldes er at Jeanine Anez nå er arrestert. Jo, det er kanskje nye tider i emning og storebror i nord har også kanskje grunn til skjelve litt i buksene.

Knut Lindtner

Retten i Bolivia har utstedt arrestordre på tidligere midlertidige president Jeanine Anez og de ministre som grep makten etter kuppet i 2019.

Jeanine Áñez er en boliviansk politiker. Fra 11. november 2019 til 8. november 2020 var hun fungerende president i Bolivia (Fra Wikipedia) Legg merke til at Wikipedia ikke omtaler henne som kuppmaker.

En boliviansk rett har utstedt arrestordre på landets ex-president og ni andre personer, inkludert ministre og toppfolk i det militære. Det gjelder deres rolle i kuppet mot tidligere president Evo Morales.

På fredag ba statsanklagerne om at tidligere midlertidig president Jeanine Anez skulle arresteres sammen med fire ministre fra den midlertidige regjeringen og fire militære sjefer. De er anklaget for oppvigling, terrorisme og konspirasjon.

Anez har reagert mot anklagene. Hun kaller det «politisk forfølgelse» på twitter da hun fikk vite at hun var ønsket av myndighetene.

Blant andre som kan bli arrestert er general Williams Kaliman og tidligere politisjef Yuri Calderon.

Det var den siste som ba den daværende presidenten Morales gå av i november 2019, til tross for det faktum at han hadde vunnet valget. Det ble påstått at valget var rigget – en påstand som senere ble avvist.

Morales ble tvunget til å dra i eksil etter at de bolivianske sikkerhetsstyrkene sluttet seg til motstanderne. Anez sin midlertidige konservative regjering tok så makten i dette Sør-Amerikanske landet.

Men hun trakk seg som kandidat i det nye valget i 2020, én dag etter at meningsmålingene viste at den pro-Morales-kandidaten ledet.

Morales parti Bevegelsen for Sosialisme, som nå ledes av Luis Arce, vant valget i Bolivia. De slo ut Anez, og det ble slutten på hennes regjerings forsøk på å stille Morales støttespillere for retten.

På fredag ble også Bolivias tidligere energi-og justusministre, Rodrigo Guzman og Alvaro Coimbra arrestert i den nordlige byen Trinidad. De blir nå overført til landets administrative hovedstad La Paz.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Alexandre Brondino

https://www.rt.com/news/517977-bolivia-anez-arrest-warrant/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Dette er godt nytt for befolkningene i de land det gjelder, men svært dårlig nytt for Big Tech, Big Pharma og Big økonomi. Disse vil nå tape den «gratis» tilgangen de har hatt til landenes råvarer (sett bort fra korrupsjonspengene). Med et land hvor lederen arbeider for befolkningen, må de nå kjøpe det de trenger til markedspris, noe som går på bunnlinjen til disse sjakalene. Usrael har alltid kjempet kriger, «farge»revolusjoner, og innsatt sine marionetter til beste for den «store elite» (verdens 1%) i både U-land og I-land. Også her i Norge ser vi dette, hvor korrupsjonen florerer hinsides et hvert mål. F.eks. NGO’en FHI, et «foretak» eid av Rockefeller Foundation (foundation = fond, satt opp for å slippe å betale skatt), svært godt kjent fra Amerika, hvor «alle de rike» har sine egne private «fond» som er skattefrie. Tidligere hadde Usrael «muligheten» til å krige mot land som gikk Big «elite» i mot, nå blåser det en annen vind over verden, og gjør dette vanskeligere å gjennomføre. Dette er godt nytt for hele verdens befolkning. Muligens kan I-land også nå slutte med «U-hjelp» som bare hjelper til å holde befolkningen nede i fattigdom, men «eliten» plyndrer dem rene for naturressurser. Mexico er et godt eksempel. Usrael plyndrer dem, slik at fattige mexicanere må «rømme» til USA og arbeide for «slavelønn» med å lage produkter av råstoffene som er stjålet fra dem i Mexico. «Oligarkene» tjener dermed dobbelt opp, dette ville Trump stoppe, men nå er det «back to business as usual» med Joexi (Josie) Xiden i førersetet, på kommando fra Big «Elite». Men man skal ikke se bort fra at den jevne amerikaner kan få nok, og ta til motmæle i den nærmeste fremtid. Heller ikke det amerikanske militæret vil nok slippe unna dette, normalt har soldatene vært «rednecks», men disse konservative kan kanskje nekte å dø for Big Elite i fremtiden?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg
EU-parlamentet: Skammens Parlament
Forrige innlegg

Med liten skrift

Storbritannias regjering informerer at PCR-testen ikke er brukbar.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.