POSTED IN Endring av politikken, Krig-fred, Media

Kritiske stemmer er aldri bra under krig.

De kan fortelle befolkningen sannheten.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Aldri tidligere har massemedienes funksjon som produsenter av NATO-enighet vært tydeligere. Nå skal meningsrommet stenges.

Vi befinner oss i år null, ifølge de offisielle NATO-mediene. Ukraina-krigen endrer nemlig alt, skal vi tro disse. Derfor gjennomgår de vestlige demokratiene nå en fase av politisk opprensking. Denne krigen skal brukes for det den er verdt; til å flytte politiske fjell. De som utfordrer det offisielle USA/NATO-narrativet om Ukraina stemples som pro-russiske «nyttige idioter» og skal hindres i å nå ut til offentligheten.

___________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
___________________________________________________

Nå kreves ensretting og samling i «NATO-familien» (begrep brukt av journalist i NRK Dagsrevyen), de som ikke kjøper manuset fra USA og NATO skal stilles til veggs. Samtidig skremmes befolkningen til å godta enda mer militær opprustning og enda strengere sanksjoner mot fiendestater. Freden skal sikres ved å blåse forsvarsbudsjettene i NATO-landene ytterligere opp. Logikken må være at mangel på våpen er en årsak til krigen.

– It’s 2022 and people still believe the US is pouring weapons into a foreign country to protect freedom and democracy.
– Caitlin Johnstone, «The Us Chose This Conflict«

I Norge tar folk langt inne på den politiske venstresiden til orde for å revurdere sikkerhetspolitikken de har holdt fast på siden Norge entret NATO i 1949, og som inntil nå har representert en opposisjon til NATO-sosialdemokratiet. Da krigen igjen kom til Europa er det visst dette som er nytenking. Ikke farvel til våpnene, men farvel til nedrustning. Storstilt militær opprustning er medisinen som skrives ut til alle NATOs 30 medlemsland.

 

 

Anti-krigsstemmene kveles

Ukraina-krigen har skapt et politisk klima som må glede haukene i Washington. De som betales rundhåndet av våpenindustrien, og plasseres i politiske tenketanker eller sponses til en plass i Kongressen, setter dagsorden som aldri før. I nært samarbeide med massemediene fester det militær-industrielle kompleksets ideologiprodusenter nakkegrep på opinionen. Krigsbevegelsen bruker nå muligheten til å kvele motstemmene.

Det er ikke bare tilgangen til russiske medier som stenges for folk i Vesten. Nå tas det aktive grep for å fjerne vestlige anti-krigsstemmer fra den offentlige bevisstheten. Disse er allerede borte fra de tradisjonelle mediene, derfor skjer utrenskingen på de sosiale medieplattformene. Over natten fikk kritiske stemmer som Chris Hedges, Lee Camp og Abby Martin slettet hele programserier fra YouTube. Googles algoritmer endres stadig i disfavør av krigsmotstanderne.

 

Den politiske virkeligheten er blitt enøyd

De samme som anklager andre for å være pro-russiske er selv gjennomgående anti-russiske. Ingen som helst forståelse av motpartens synspunkter aksepteres. Den politiske virkeligheten er blitt enøyd. Derfor er det tøffe tider for de få norske akademikerne som før krigsutbruddet prøvde å nyansere de ensidige NATO-perspektivene. For disse gjelder visst ikke den akademiske friheten, nå kreves botsgang og retrett fra tidligere standpunkter.

Det er uhørt å hevde at Ukraina-krigen er et resultat av systematisk NATO-ekspansjon østover, og at vestlige politikere dermed bærer et ansvar. Det benektes at løfter ble gitt til Sovjetunionens ledere mot en slik ekspansjon, til tross for at det er lett å dokumentere at slike løfter ble gitt.

– NATO exists to deal with the problems created by its existence.
– Noam Chomsky

Da NATO i 2008 åpnet for at også Ukraina og Georgia på sikt kunne bli medlemmer, krysset de bevisst russernes toleransegrense. NATO aksepterer ikke tanken om nøytrale bufferstater, men sier at stater må kunne velge selv. Vesten er likevel ikke sikre på at befolkningen i disse statene på fritt grunnlag velger det «riktige» NATO/EU-standpunktet. Derfor er det brukt milliarder av dollar de siste tiårene på direkte påvirkning av befolkningen i Ukraina, på samme vis som dette er gjort over hele Øst-Europa. Vestlig «soft power» er brukt på en måte som vi selv aldri ville akseptert at andre stater hadde brukt mot vår egen befolkning.

Fra NATO-hold fremmes en type politisk idealisme, på bekostning av politisk realisme. Denne mangelen på politisk klokskap er en direkte årsak til krigsutbruddet. Men det får du ikke påpeke uten å bli klubbet ned.

Stoltenbergs atomvåpentrekk

Mange er trolig ikke klar over at Jens Stoltenberg i fjor høst åpnet for å flytte NATOs atomvåpen øst for Tyskland, enda nærmere Russland, noe som ville ha gjort varslingstiden ved et atomangrep/-uhell enda knappere. Dette trekket ble selvsagt lagt merke til i Russland. Dra parallellen til Cuba-krisen i 1962, da Sovjetunionen ville utplassere atomvåpen på Cuba, og du skjønner kraften i denne provokasjon. Verden var på randen av atomkrig i 1962, NATO og Stoltenberg er villige til å gamble med det samme i 2022.

Stoltenbergs uttalelse kom før den russiske styrkeoppbyggingen mot grensen til Ukraina skjedde. Men dette skal vi ikke kunne snakke om uten å bli beskyldt for å gå Putins ærend.

«Dette er jo ikke første gang det bryter ut krig et sted»


«Herregud, nå får jeg si noe som sikkert provoserer, men dette er jo ikke første gang det bryter ut krig et sted.» Et godt stykke ut i intervjuet jeg gjorde med fredsforsker Jan Oberg, da intervjueren var på sitt mest dystopiske, følte Oberg tydeligvis behov for å ta et steg tilbake.

De som snakker om Ukraina-krigen som en krig som endrer alt, gjør nemlig et selektivt utsnitt av historien. Dette er i USAs og NATOs interesse, for slik kan de bruke Ukraina-krigen som en restart. Nå skal vi alle tvinges inn i den politiske korttidsminneforeningen.

Det er som om den folkerettsstridige NATO-krigen mot Jugoslavia i 1999 er retusjert bort fra det kollektive minnet. NATO angrep da med over 1.000 fly og gjennomførte en 78 dager lang bombekampanje. 900 mål ble angrepet, 26.000 bomber, missiler og maskinkanongranater ble brukt. Klasebomber og prosjektiler av utarmet uran var en del av arsenalet.

Jugoslavene hevdet at opptil 5.700 sivile ble drept, NATO mente det var mindre enn 1.500. Til sammenlikning: I følge FN skal minst 816 sivile være drept i Ukraina siden krigen startet 24. februar. Disse tallene ble oppdatert 18. mars.

Les også: Ødeleggelsen av Jugoslavia, del 1 og del 2.

Hvis du ikke husker denne ulovlige angrepskrigen i NATO-regi, så er det ikke din feil. Det er nemlig ikke meningen at du skal huske dette, for den krigen var det vi som startet.

 

Politiske hersketeknikker

Å slenge ut ordet «whataboutism» er en retorisk hersketeknikk designet for å la debatten snevre inn til enkelthendelser. Slik skal vi nektes å se det store bildet. Denne hersketeknikken brukes flittig i disse dager. Stadige forsøk på verbal nedklubbing møter den som prøver å minne folk på USAs endeløse massedrapskriger og NATOs folkerettsstridige out-of-aerea kriger. Tilsynelatende er det politisk haram å sette dette opp mot Russlands ulovlige angrepskrig i Ukraina.

EU har etablert et eget byrå – EuvsDisinfo – for å kontre det de kaller russiske desinformasjonskampanjer, der Vestens hykleri rundt angrepskriger og folkerettsbrudd er en gjenganger. For EU, NATO, USA og affilierte massemedier er det et hovedpoeng å fremstille krigen i Ukraina som en unik, historisk hendelse, som krever «samling i NATO-familien» og øyeblikkelig overføring av et uendelig antall milliarder dollar til Vestens våpenfabrikker.

Den som evner å se bortenfor den politiske blodtåka skjønner at dette er en elendig politisk analyse.

 

 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 mars 2022 10:13

  Stor takk til Spartakus.

  PS Bergens Tidende fann ikkje plass til omtale av Assange-møtet på Litteraturhuset i Bergen fredag.

  Me har fått med oss at Russland nyleg har innført ei lov som gjer at russarar risikerer 15 år i fengsel for ytringar styresmaktene mislikar. Det er ille. Det er heller ikkje bra at folk, uansett nasjonalitet, risikerer fengsel i 175 år i USA for ytringar styresmaktene der mislikar.

  Legg merke til at USA har hatt slike reglar i 100 år. I Russland er regelen ny, og er kome til etter årevis med vestleg press og hovmodig tale ovanfrå og ned. Eg hadde òg klikka om nokon hadde snakka til meg slik Stoltenberg snakkar til Russland.

  Svar
  • «Legg merke til at USA har hatt slike reglar i 100 år. I Russland er regelen ny, og er kome til etter årevis med vestleg press og hovmodig tale ovanfrå og ned. Eg hadde òg klikka om nokon hadde snakka til meg slik Stoltenberg snakkar til Russland.»

   Ja, T. S, og for noen få år siden snakket Stoltenberg om å ‘ ta ut’ russiske militære installasjoner i nord.
   – Som de sikkert snakket om å ‘ta ut’ Putin. For uten Putin hadde de nok greid å gjennomføre den langsiktige planen om å splitte Russland i biter.
   Som de nok hadde planlagt fra begynnelsen å ‘ ta ut’ Gadaffi, da de støttet opprørsbevegelser i Libya for å splitte, og bombet landet til kaos.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    20 mars 2022 15:16

    Det kan bli interessante tider no når norske topp-politikarar eksar kvarandre opp og får vatn i munnen av tanken på å rettsforfylgja Putin. Dei må ha full tiltru til at alle har gløymt norske krigsbrotsverk i Libya.

    Tenk om terrieren og juristen Arvid Sjødin kunne ta på seg arbeidet med å utarbeida ei solid underbygd melding (anmeldelse) av Stoltenberg? Eg sponsar.

   • Wasan Totland
    10 juni 2022 6:55

    Stoltenberg har begynt å gløde som den satan han er. Helvetesild heter det.

 • Det er blitt sånn at hvis faktisk.no eller andre sannsigere som skal lære oss å tenke rett kommer med noe, sånn som denne nettsiden Euvsdisinfo jeg aldri har hørt om før, ja, da er det de fornekter sikkert sant.
  «Nato-familien», ha ha, typisk NRK-måte å snakke ned til folket i babyspråk; «lurer du på noe: spør urix.»

  Svar
 • Slangemenneskene, i dag kaller de seg «jøder» har bygget opp en enorm maktstruktur fra før ww2.
  1. FN (tidligere folkeunionen) er den «politiske» grenen i spillet.
  2. Vatikanet er den «religiøse» gren.
  3. City Of London og Wall street er den «økonomiske» gren, mens Sveits er den «uangripelige» fjellborg hvor de gjemmer sitt økonomiske bytte fra ranene verden over.
  4. (S)atanic NATO er deres «militære» gren, den som nå begunner å rulle for å innføre deres BBB.
  Disse 4 «grenene» må kuttes brutalt av før man kommer inn til selve monsteret og kan avlive det.
  Alle «underbrukene» til disse 4 grenene vil falle sammen når disse «blekksprutarmene» blir ødelagt.
  Vi «vanlige» mennesker har makten til å tilintetgjøre dette monsteret ved å snu ryggen til «kalaset» deres og opparbeide paralelle samfunn, økonomisk, markedsmessig, religiøst og moralsk. De to siste henger sammen, er man kristen, har man også moral, noe som er «innebygd» ved fødselen.
  Monsteret består (nesten) ene og alene av Khazar Mafiaen eller slangemenneskene som de ble kalt når de flyktet til Kiev-området i Ukraina da RUS (vikinger) banket dem sønder og sammen og oppløste Khazaria på 1000 tallet. (i dag slåss igjen RUS med slangemenneskene i Ukraina)
  Fra det øyeblikk Khazar «bankier» Rotschild (Bauer) fikk innført «rentepenger» var løpet for Europa egentlig kjørt, bare snakk om tidaspektet. (det går raskere nå).
  I USA har de allerede begynt å bygge opp et paralellt (kristent) samfunnsystem, (omtrent som Amishene har hatt i århundrer), hvor kun likesinnede handler med hverandre, og kristne ansetter bare kristne arbeidere, og dette «nye» systemet vokser og trives. (for mer info om dette – Gab.com)
  Dette er hva oppegående moralske mennesker må gjøre i resten av verden også, snu ryggen til det bestående sataniske «system», og ikke akseptere «The Great Reset», men heller et omfavne et «Reparasjons-program» som tar tilbake akseptable verdier «for folk flest» (i motsetning til hva Støre mente med uttalelsen «Nå er det folk flest sin tur»).

  Svar
  • «3. City Of London og Wall street er den “økonomiske” gren, mens Sveits er den “uangripelige” fjellborg hvor de gjemmer sitt økonomiske bytte fra ranene verden over.»

   Ah, det er nok der de har gjemt gullrøveriet fra Libya. Så hadde de dermed et press mot Sveits (avsløring) slik at Sveits støttet de økonomiske sanksjonene mot Russland

   Svar
  • Ja, Per J. :

   «Fra det øyeblikk Khazar “bankier” Rotschild (Bauer) fikk innført “rentepenger” var løpet for Europa egentlig kjørt, bare snakk om tidaspektet.»

   Og :
   ‘ Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   http://vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tyskland:

Fører Covid-19 vaksineringen til sterk økning av døde på aldershjemmene?

Forrige innlegg

Corona-narrativet og den psykiske påvirkningen

Ensomhet, ideologi og massenes formasjon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.