POSTED IN Tyskland, USA

Krisen rundt Ukraina:

Det er egentlig en USA-Tyskland-konflikt.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krisen handler ikke om Ukraina. Det handler om Tyskland

Den ukrainske krisen har ingenting med Ukraina å gjøre. Dette handler om Tyskland og spesielt en rørledning som forbinder Tyskland med Russland… kalt; Nord Stream 2.

Fred Johs

Av Fred Johs i samarbeid med forfatter MIKE WHITNEY

Oversatt til norsk av Fred Johs

 • – USAs opprinnelige interesse, «der vi i århundrer har utkjempet kriger», den første, den andre og den kalde krigen, har vært forholdet mellom Tyskland og Russland, for om dem er forent der, er de den eneste styrken som kan true oss. Og vi må sikre at det ikke skjer. Sitat: George Friedman, administrerende direktør i Chicago Council on Foreign Affairs

Den ukrainske krisen har ingenting med Ukraina å gjøre.


_____________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Fred Johs Blogspot
_____________________________________________________________________

Dette handler om Tyskland og spesielt om en rørledning som forbinder Tyskland med Russland – kalt; Nord Stream 2.

Washington ser rørledningen som en trussel mot sin forrang i Europa og har forsøkt å sabotere prosjektet ved en hver anledning. Likevel har Nord Stream2 jobbet seg fremover og er nå driftsklar og klar til bruk.

Når tyske kontrollører gir den endelige sertifiseringen, vil gassleveransene begynne. Tyske huseiere og bedrifter vil ha en pålitelig kilde til ren og billig energi, mens Russland vil se et betydelig løft i gassinntektene.

Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Det amerikanske utenrikspolitiske etablissementet er ikke fornøyd med denne utviklingen.

De vil ikke at Tyskland skal bli mer avhengig av russisk gass, fordi handel bygger tillit og tillit fører til utvidelse av handelen.

Etter hvert som relasjonene blir varmere, løftes flere handelsbarrierer, regelverket lettes, reiseliv og turisme øker, og en ny sikkerhetsarkitektur utvikler seg.

I en slik verden der Tyskland og Russland er venner og handelspartnere, er det ikke behov for amerikanske militærbaser

 • Ikke behov for dyre USA-laget våpen og missilsystemer, og ikke behov for NATO.
 • Det er heller ikke nødvendig å gjennomføre energiavtaler i amerikanske dollar eller lagre amerikanske statskasser for å balansere kontoer.
 • Transaksjoner mellom forretningspartnere kan gjennomføres i egne valutaer som er bundet til å utløse en kraftig nedgang i verdien av dollaren og et dramatisk skifte i økonomisk makt.
 • Derfor motsetter Biden-administrasjonen seg Nord Stream.
 • Det er ikke bare en rørledning, det er et vindu inn i fremtiden; en fremtid der Europa og Asia trekkes nærmere hverandre til en massiv frihandelssone som øker deres gjensidige makt og velstand mens de forlater USA på utsiden og ser inn. 
 • Varmere relasjoner mellom Tyskland og Russland signaliserer en slutt på den «unipolare» verdensordenen USA har overvåket de siste 75 årene.
 • En tysk-russisk-allianse truer med å fremskynde nedgangen i «supermakten» som for tiden nærmer seg avgrunnen.
 • Dette er grunnen til at Washington er fast bestemt på å gjøre alt de kan for å sabotere Nord Stream2 og holde Tyskland innenfor sin bane.
 • Det handler om å overleve. (For USA)

Det er der Ukraina kommer inn i bildet. 

Ukraina er Washingtons «fremste våpen» for å torpedere Nord Stream og sette en kile mellom Tyskland og Russland. Strategien er hentet fra en side av USAs utenrikspolitiske håndbok under vurderingsmatrisen: «Splitt og hersk» regelen. 

Washington må skape en oppfatning av at Russland utgjør en sikkerhetstrussel mot Europa. Det er målet. De må vise at Putin er en blodtørstig aggressor med et hårutløsende temperament som ikke kan stoles på. 

For det formål har mediene fått i oppdrag å gjenta om og om igjen: «Russland planlegger å invadere Ukraina.»

Det som er usagt er at Russland ikke har invadert noe land siden Sovjetunionens oppløsning, og at USA har invadert eller veltet regimer i mer enn 50 land på samme tid, og at USA opprettholder over 800 militærbaser i land rundt om i verden.

Ingenting av dette rapporteres av media, i stedet er fokuset på den «onde Putin» som har samlet anslagsvis 100.000 soldater langs den ukrainske grensen som truer med å kaste hele Europa inn i en annen blodig krig. (FredJohs: Skjønt dem er ca 300km fra grensen)

All den hysteriske krigspropagandaen er skapt med den hensikt å produsere en krise som kan brukes til å isolere, demonisere og til slutt splintre Russland inn i mindre enheter. Det virkelige målet er imidlertid ikke Russland, men Tyskland. Sjekk ut dette utdraget fra en artikkel av Michael Hudson i The Unz Review:

Victoria Nuland

«Den eneste måten som er igjen for amerikanske diplomater å blokkere europeiske kjøp på, er å guide Russland inn i en militær reaksjon og deretter hevde at det å hevne dette svaret veier tyngre enn enhver rent nasjonal økonomisk interesse. Som den haukiske statssekretæren for politiske anliggender, Victoria Nuland, forklarte i en pressebriefing fra utenriksdepartementet 27. januar: «Hvis Russland invaderer Ukraina på en eller annen måte, vil ikke Nord Stream 2 gå videre.» («Amerikas virkelige motstandere er dets europeiske og andre allierte», The Unz Review)

I USA er det svart-hvitt. 

This is the Nazi Ukraine supported by the vest: Azov Battalion in Ukraine – good integrated in the National Guard of Ukraine that is shooting at civilians in Donbass

Biden-teamet ønsker å «drive Russland inn i en militær respons» for å sabotere NordStream. Det innebærer at det vil være en slags provokasjon designet for å få Putin til å sende sine tropper over grensen for å forsvare de etniske russerne i den østlige delen av landet. Hvis Putin tar agnet, vil responsen være rask og hard. Mediene vil begeistre handlingen som en trussel mot hele Europa, mens ledere over hele verden vil fordømme Putin som den «nye Hitler». Dette er Washingtons strategi i et nøtteskall, og hele produksjonen blir orkestrert med ett mål i tankene; å gjøre det politisk umulig for den tyske kansleren Olaf Scholz å vinke NordStream2 gjennom den endelige godkjenningsprosessen.

Gitt det vi vet om Washingtons motstand mot Nord Stream2, kan leserne lure på hvorfor Biden-administrasjonen tidligere på året «lobbied» Kongressen til IKKE å pålegge flere sanksjoner på prosjektet.

– Svaret på det spørsmålet er enkelt: Innenrikspolitikk. Tyskland avvikler for tiden sine atomkraftverk og trenger naturgass for å gjøre opp for energimangelen. Også trusselen om økonomiske sanksjoner er en «turn-off» for tyskere som ser dem som et tegn på utenlandsk innblanding.

«Hvorfor forstyrrer USA energibeslutningene våre», spør den gjennomsnittlige tyskeren. «Washington bør passe sine egne saker og holde seg unna vår.» Dette er nettopp svaret man forventer av enhver fornuftig person.

Så er det dette fra Al Jazeera:

– Tyskere i flertallet støtter prosjektet, det er bare deler av eliten og media som er imot rørledningen

«Jo mer USA snakker om å sanksjonere eller kritisere prosjektet, jo mer blir det populært i det tyske samfunnet, sier Stefan Meister, ekspert på Russland og Øst-Europa i Det tyske utenriksrådet.» («Nord Stream 2: Hvorfor Russlands rørledning til Europa deler Vesten», AlJazeera)

Så opinionen ligger solid bak Nord Stream2, noe som bidrar til å forklare hvorfor Washington slo seg til ro med en ny tilnærming. Sanksjonene kommer ikke til å fungere, så onkel Sam har vendt seg til plan B: Lag en stor nok ekstern trussel om at Tyskland vil bli tvunget til å blokkere åpningen av rørledningen.

Ærlig talt, strategien spekket av desperasjon, men du må bli imponert over Washingtons utholdenhet. De kan være nede «med 5 løp i bunnen av den niende», (amerikansk uttrykk) men de har ikke kastet inn håndkleet ennå. De kommer til å gi det en siste sjanse og se om de kan komme videre.

Mandag holdt president Biden sin første felles pressekonferanse med den tyske kansleren Olaf Scholz i «Det hvite hus». Publisiteten rundt arrangementet var rett og slett enestående. Alt ble orkestrert for å produsere en «kriseatmosfære» som Biden brukte til å presse kansleren i retning av amerikansk politikk.

Press Secretary Jen Psaki

Tidligere i uken sa «Det hvite hus»‘ talskvinne Jen Psaki gjentatte ganger at en «russisk invasjon var nært forestående». Hennes kommentarer ble fulgt av utenriksdepartementets anklager «Nick» Price som mente at Intel-byråene hadde gitt ham detaljer om en påstått russisk-støttet «falsk flagg»-operasjon de forventet å finne sted i nær fremtid i Øst-Ukraina.

Ned Price

Prices advarsel ble fulgt opp søndag morgen av den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan som hevdet at en russisk invasjon kunne skje når som helst kanskje «til og med i morgen». Dette var bare dager etter at Bloomberg News-byrået hadde publisert sin sensasjonelle og ytterst falske overskrift om at «Russland invaderer Ukraina».

Ser du mønsteret her? Kan du se hvordan disse grunnløse påstandene alle ble brukt til å legge press på den intetanende tyske kansleren som virket uvitende om kampanjen som var rettet mot ham?

Som man kunne forvente, ble det siste slaget levert av den amerikanske presidenten selv. Under pressekonferansen uttalte Biden ettertrykkelig at,

«Hvis Russland invaderer… vil det ikke lenger [være] en Nord Stream2.. Vi vil få en slutt på det.»

Så nå styrer Washington politikken for Tyskland???

Hvilken uutholdelig arroganse!

Den tyske kansleren ble overrasket over Bidens kommentarer som tydeligvis ikke var en del av det opprinnelige manuset. 

Olaf Scholz, Stellvertreter der Bundeskanzlerin

Likevel gikk Scholz aldri med på å kansellere Nord Stream2 og nektet å nevne rørledningen ved navn. Hvis Biden trodde han kunne «grave ned i sanden» lederen av verdens tredje største økonomi ved å forsøke å kjøre ham i et hjørne i et offentlig forum, gjettet han feil.

Tyskland er fortsatt forpliktet til å lansere Nord Stream2 uavhengig av potensielle oppblussinger i fjerne Ukraina. Men det kan endre seg når som helst. Tross alt, hvem vet hvilke oppfordringer Washington kan planlegge i nær fremtid? Hvem vet hvor mange liv de er beredt til å ofre for å sette en kile mellom Tyskland og Russland? Hvem vet hvilke risikoer Biden er villig til å ta for å bremse USAs tilbakegang og forhindre at en ny «polysentrisk» verdensorden dukker opp? Alt kan skje i ukene som kommer. Noe vil skje.

Foreløpig er Tyskland i «catbird-setet». Det er opp til Scholz å avgjøre hvordan saken skal avgjøres. Vil han implementere den politikken som best tjener det tyske folks interesser, eller vil han ynke seg bak Bidens nådeløse armvridning? Vil han kartlegge en ny kurs som styrker nye allianser i den travle eurasiske korridoren, eller vil han kaste sin støtte bak Washingtons gale geopolitiske ambisjoner? Vil han akseptere Tysklands sentrale rolle i en ny verdensorden – der mange fremvoksende maktsentre deler likt i global styring og hvor ledelsen forblir urokkelig forpliktet til multilateralisme, fredelig utvikling og sikkerhet for alle – eller vil han forsøke å støtte opp om det ødelagte etterkrigssystemet som tydelig har overlevd holdbarheten?

En ting er sikkert; Uansett hva Tyskland bestemmer seg for, vil det påvirke oss alle.

Kilde: www.unz.com og forfatter MIKE WHITNEY 

Fred Johs:

Stor takk til Mike Whitney.

Vi skal ikke glemme alle de desperate forsøkene USA har foretatt seg i denne tiden hvor North Stream2 ble bygget.

Her er noen av tiltakene:

 • Personer og selskap som investerer i, bidrar med utstyr til eller låner penger til Nord Stream2, blir utsatt for sanksjoner.
 • Skip engasjert i rørlegging er et særlig mål for straffetiltak. Det omfatter også selskaper og personer som har solgt eller leid ut fartøyene, eller levert utstyr til bruk i prosjektet.
 • Forsikringsselskap og sertifiseringsselskap er også omfattet av sanksjonene.
 • Aktuelle straffetiltak er visa-nekt og frysing av all eiendom i USA som tilhører selskapet eller sentrale personer i selskapet.

Ingenting har lykkes… Så hva gjenstår da for å beholde «tronen» – eller æren?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Det som er usagt er at Russland ikke har invadert noe land siden Sovjetunionens oppløsning, og at USA har invadert eller veltet regimer i mer enn 50 land på samme tid, og at USA opprettholder over 800 militærbaser i land rundt om i verden.»

  Så får vi propaganda i spaltemeter etter spaltemeter som setter befolkningen i krigsfrykt.
  ( I tillegg til klima, Covid, strøm og renteøkninger.)
  De som driver med dette vet at en engstelig og frustrert befolkning lettere lar seg styre.

  Skal vi la oss styre?
  Eller skal vi kaste (alt av) myndigheter og media som påføres oss frykt og nedsatt leve & livstandard?

  Før vi får kastet ( som nok tar litt tid) krapylet bør vi boikotte/overse . Vi trenger ikke myndigheter og media som opptrer som trojanske hester. Vi har ikke råd heller. Vi skal bygge landet.

  Svar
 • Vg i dag: Kvinneansikt: Har angst for at Russland skal invadere Ukraina.
  Etter tre dager med harde angrep på Republikkene LPR & DPR er dette hva VG velger å skrive om.
  Borger krigen er i full gang og det enses ikke. Det er ikke i tråd med vær varsom plakaten, det er kriminell journalistikk.
  Men Putin har lagt merke til angrepene, og har nå anerkjent Republikkene. og hvilken reaksjon det kommer fra VG – «Putin beordrer tropper inn i utbryterregioner».
  Og Biden med EU på slep er på pletten med sanksjoner og fordømmelser. For at noen vil beskytte en utsatt region mot borgerkrig.

  Svar
 • Spørsmålet er om USA er fornøyd med Russlands innmarsj i Donbass eller om USA er strålende fornøyd med denne innmarsj?
  Det er avhengig av hvilke mål som USA egentlig har i denne konflikten (mål man ikke tør å diskutere i mainstream media).

  Man er nå et skritt nærmere at Russland kan bli involvert i en hengemyr av en krig/borgerkrig i Ukraina slik som Sovjet i sin tid ble i Afghanistan og som bidro til Sovjets undergang. USA og NATO sender nå inn store mengder våpen og utstyr i Ukraina og USA er villig til å kjempe til siste ukrainer. (Men det finnes også mulighet for at krigføringen i Donbass nå kan stoppe helt opp – altså at det blir fred istedenfor krig).

  Russlands innmarsj gjør det nå mulig for USA å kunne innføre sanksjoner mot Russland som igjen kan ramme Tyskland og EU hardt hvis all eksport av gass, olje og kull fra Russland til EU opphører. Det vil undergrave eller svekke Tysklands og EUs økonomi. Det vil også føre til at EU blir mye mer avhengig av USA. Jmfr USAs mål fra tiden etter WW2 som nå igjen kan bli oppfylt:
  «‘Keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down».

  I tillegg vil sanksjoner mot Russland kunne svekke både Russland og Kina og vil også forhindre at det oppstår økonomisk samarbeid og økonomisk integrasjon mellom Tyskland/EU, Russland og Kina som kan true USA økonomisk og spesielt nå som USA sliter med (selvforskyldt) av-industrialisering.

  Svar
 • Det er en ulykke for Europa at vi ikke har et mektig Tyskland med en sterk leder. En moderne Bismarck ville aldri ha latt det gå som det har gjort. Et sterkt Tyskland ville sørget for at Ukraina aldri ble selvstendig men fortsatt var en del av Russland samtidig som det ville hatt gode forbindelser og stor handel med landet. Og det er jo skrekken for USA.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stormaktsrivalisering

Ukraina: Dreier seg om USAs kontroll over EU.

Forrige innlegg

Hvordan oppstod pandemien?

Den var nøye og i lang tid planlagt og sluppet fra laboratoriet i Wuhan?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.