POSTED IN Helse, Storbritannia

Krise for helsetjenesten i UK?

Kan det skyldes bivirkninger av vaksinene?

0
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor holder ambulansetjenesten i England på å bryte sammen?

Skrevet av Askeladden

Dagbladet siterer i en nyhetsmelding lørdag 10. juli den britiske avisa «The Independent» på at ambulanser og akuttmottak i England melder om «meltdown»-tilstander.

Også fredag 9. meldte The Independent om kaos ved britiske akuttmottak.

Folk står ifølge avisa i kø utenfor akuttmottakene og venter i halvtimesvis for å komme gjennom på nødtelefon. Sengekapasiteten ved enkelte avdelinger skal være sprengt og kreftoperasjoner blir utsatt ifølge The Independent.

Felles for både Dagbladet og The Independent er at de ikke skriver noe om hvorfor det er sånn. Hva skyldes pågangen?

Andre hovedstrømsmedier i Storbritannia ser ikke engang ut til å ha fått med seg at det er kaos ved britiske sykehus.

Når vi leser artiklene i The Independent og nyketsmeldingen i Dagbladet, sitter vi igjen med inntrykket av at England nå opplever en bølge av folk som blir syke av covid-19. Men avisene skriver ikke det. De skriver ikke noe konkret som viser at covid-19 er årsaken til det angivelige kaoset, men viser til hendelser som ble spådd å bli såkalte massesmittehendelser: EM-kampene i fotball. Artiklene oppgir ikke tall som viser hvor mange covidpasienter som er innlagt ved britiske sykehus eller hva som feiler de som nå skal oversvømme britiske akuttmottak.

Det eneste vi har mulighet for å sjekke herfra er om det er noen bølge med covid-innlagte på sykehusene i Storbritannia. Det er det absolutt ikke, ifølge offisiell statistikk.

Antall innlagte covidpasienter i Storbritannia har ifølge National Health Service økt jevnt med 100 personer pr. dag den siste uka og tallet på innlagte med covid-19 skal være rundt 3.000 totalt for hele Storbritannia. Ved toppen i januar var 40.000 briter innlagt med covid-19 samtidig. Drøyt 400 briter skal nå ha behov for respiratorbehandling på grunn av covid-19. Tallet i januar var 4.000. 

Covid-belastningen på britisk helsevesen er 10% av hva det var i januar. Er dette nok til å få det britiske helsevesenet til å stå på randen av sammenbrudd? Neppe. Så dårlig står det ikke plutselig til i Storbritannia. 

Hva er det som gjør at ambulansetjenesten og akuttmottakene i Storbritannia holder på å bryte sammen på grunn av ekstrem pågang hvis det ikke er covid-19?

Blir folk skada når de feirer resultatet fra EM-kampene? Eller blir det britiske helsevesenet overrent av en bølge med alvorlige bivirkninger fra covid-vaksinene? Det får vi ikke vite.

Forsidebilde: British Library

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stortingsvalget i høst dreier seg også om energi.

Skal vi kontrollere norsk energi må det politiske vedtak til.

Forrige innlegg

Bare toppen av isfjellet?

Melding om økende vaksinedødsfall i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.