POSTED IN Krig-fred, USA

Krigsutgiftene i USA økes til nye høyder.

Pentagon får mer enn foreslått.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi har her på derimot.no brakt denne typen opplysninger årlig. I de årene jeg har kommentert dette har det ikke skjedd noe spesielt eller dramatisk utover at USA øker krigsbudsjettet hver år. Beløpenes størrelser gjør dette mer enn dramatisk nok.


De siste årene har krigsindustrien og Pentagon fått mer enn det de har bedt om. Det forteller om politikere som er helt i lommene på lobbyistene (smørerne) fra krigsindustrien. Altså om et gjennomkorrupt system. Disse folkene skal forsvare Norge i tilfelle krig med Russland.


De som tror på julenissen kan holde fast ved slike eventyr. Vi andre gjør lurt i å orientere oss i den virkelige verden og spenne fast sikkerhetsbeltene.


Dette betyr at krigsforberedelsene fortsetter for fullt – med penger USA låner av andre. 
Nå er det Kina som skal til pers – USAs største kreditor. For en parodi, for et skuespill – for et teater!

Different Options To Enable the Red Button by 3dframe | VideoHive

De som sitter med makten i USA er virkelig farlige folk, en senil president og rådgivere som forbereder krig mot en annen atom-makt. Vet vi hvem som følger presidenten på toalettet og hjelper han slik at han finner veien tilbake til det ovale kontoret? Altså hvem som er sjefen i Det hvite Hus?

Dette er muppetshow i 2. potens. Men det er farlig, virkelig skremmende farlig.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no

Representantenes Hus i USAs kongress har vedtatt massive 778 milliarder dollar til forsvarsbudsjettet for 2022. De la 25 milliarder dollar til det Biden ba om.

Forslag om å redusere det svære budsjettet ble nedstemt.

Av Dave DeCamp.

På torsdag vedtok Representantenes Hus et massivt forsvarsbudsjett for 2022. De la til og med milliarder til Bidens originale budsjettforslag.

Forsvarsbudsjettet er totalt på 778 milliarder dollar til bruk for det militære. Det var en økning på 25 milliarder dollar med tillegg til det Biden hadde bedt om.

Use-it or lose-it: DoD dropped $4.6 million on crab and lobster, and $9,000  on a chair in last-minute spending spree
Militærutgiftene er et svart øknomisk hull

Forsvarsbudsjettet gikk lett gjennom i Huset, med 316 mot 113 stemmer. 38 demokrater og 75 republikanere stemte mot forslaget.

De to kamrene i Kongressen vil nå forhandle om forsvarsbudsjettet, som så vil ende opp på Bidens skrivebord.

Senatets versjon vil altså inkludere de 25 milliardene ekstra. Dette ble anbefalt i juli av Senate Armed Services Committee.

Det var republikanske hauker som var etter Biden, som bare hadde bedt om 753 milliarder dollar. De påsto at dette ikke var nok for å konfrontere Kina. Men til syvende og sist så fikk økningen godkjenning fra begge partier.

Forsøk på å redusere budsjettet ble helt mislykket. Demokraten Marc Pocan ledet en gruppe som ville kutte budsjettet til Pentagon med 10 prosent. Forslaget falt med 86 mot 332 stemmer.

Et annet forslag, fra demokraten Barbara Lee, ville kun bevilge det Biden hadde bedt om. Men det forslaget falt med 142 mot 286 stemmer. 

Andre bemerkelsesverdige forslag  som det ble stemt over var:

Jemen: Et forslag om å avslutte all støtte fra USA til den saudi-arabiske koalisjonen i Jemen kom fra demokraten Ro Khanna. Det ble godkjent med 219 mot 207 stemmer.

Pouring Money into the Pentagon Can't Prevent Another Pandemic - Institute  for Policy Studies
Krigsindustrien skal ha sitt – uansett. Krigene fortsetter.

 

Et annet forslag om å begrense servicen på saudiske krigsfly kom fra demokraten Gregory Meeks. Det ble godkjent med 223 mot 204 stemmer.

Syria: Et forslag fra demokraten Jamal Bowman som vil forby USAs militære nærvær i Syria uten kongressens tillatelse med nedstemt med 141 mot 286 stemmer.

ICBMs:  Huset stemte ned et forslag som kom fra demokraten John Garamendi. Det ville ha blokkert finansiering av nye interkontinentale ballistiske missil-systemer. Dette forslaget ble nedstemt med 118 mot 299 stemmer.

Pentagons ønskeliste: Demokraten Kurt Schrader kom med et forslag som ville ha begrenset Pentagons ikke-finansierte prioriterings-liste. Det ble nedstemt med 167 mot 256 stemmer.

Rettshåndhevelse: Huset stemte også ned et forslag fra demokraten Hank Johnson som vill ha redusert mengden militært utstyr overført til hjemlige byråer for rettshåndhevelse.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: SHTTEFAN

Linker til videre informasjon finner en ved å åpne linken under.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Dette er bare en måte å overføre pengene fra folket til det Tech-Militære systemet, og slutter ikke før folket sier at nok er nok. I Amerika har befolkningen den fordel at de er bevæpnet, men hva skal vi i Norge gjøre mot denne trusselen om totaloverføringer via strøm, u-hjelp, «bistand», NGO’er, «avgifter» av alle slag og «det grønne skiftet» som stortingspartiet utsetter oss for. Bare sitte med henda i fanget og «håpe det går bra»?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva kan det skyldes?

Økende dødstall i Storbritannia.

Forrige innlegg

Hans Husum om Vestens kriger:

Det går pokker så fint!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.