POSTED IN Norsk politikk

Krigshysteriet i Norge mot nye høyder.

Folk med posisjoner, utdannelse og titler går helt av skaftet.

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Da Norge mistet vettet.

Av Jan Hårstad

Den billige oppfatningen av fremveksten av den tyske nazismen var at motoren besto av fæle folk fra ølhallene og gatene som gikk berserk, men det var jo ikke slik. Sentrene for nazistisk type tenkning – Blut und Boden – utsprang fra Universitetsmiljøer. Studentene til Martin Heidegger ble etter hvert til professorer og styrte tankelivet i Tyskland.

Fram til Ukrainakrigen og Gazakrigen gikk det an å lese Aftenposten men nå om dagen har det rablet fullstendig for dem. De befinner seg nå i den tredje verdenskrig hvor Norge og Europa blir angrepet av Russland.

Dette kan du lese om hver dag – fra Frank Rossavik til en rekke norske professorer. Snart kommer også Bernt Hagtvet vil jeg tro.

Det var den 2. februar at forsvarsminister Gram definitivt ga bort den militære styringen av Norge til USA. Nå har da verdens største terrorstat fått 14 baser i Norge for å starte krig mot Kola og Murmansk.

Går du gjennom Aftenposten fra denne datoen til i dag, finnes det ikke en professor som påviser at dette er totalrasering av den norske Grunnloven. Nei, det er kun bekymring for at Trump kanskje vil svekke Nato og at det «norske forsvaret» ikke er sterkt nok. 

Her har vi da veteran Iver B.Neumann som 7. februar ivrer for at Norge skal bryte alle vennskapsavtaler med Russland. Han er direktør for Frithjof Nansens Institutt sogar som startet med at Nansen ledet hjelpeprogram for sulten i Russland/Ukraina på 1930-tallet.

I dag er det da en førsteamanuensis Forfang Rongved som jubler for Nato og innføring av tvungen verneplikt for fienden er: «det er Russland, et autoritært diktatur som angriper naboene sine og ikke anerkjenner de verdiene de fleste i Vesten tross alt ønsker å hegne om.»(9 feb 24) Her mangler bare noen setninger om FRIHET og DEMOKRATI, så ville dette kvalifisere til debatt på Stortinget.

Det er professorene og universitetsfolkene som går i bresjen for total-natoiseringen av Norge. Og fra før av vet vi at den såkalte «venstresida» har slukt Nato med hud og hår. Hva gjenstår da?

De tusen i Norge som fremdeles er oppegående og leser derimot.no og Steigan.no speider også febrilsk rundt for å finne noen lyspunkter i Europa. Der er det da noen som har fått den fikse ide at Sahra Wagenknecht-partiet kan være en vei ut av uføret. Sannelig står det katastrofalt dårlig til med det politiske livet i den amerikanske delstaten. 

En endring må begynne med å beskrive virkeligheten som den er og ikke som den burde være.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Det er det samme i Danmark Sverige Finland Baltiske land
  Vi må ut på gatene
  Dessverre er jeg lenker til leiligheten

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   10 februar 2024 15:05

   Ekstreme landssvikere gjør vårt land til atombombemål.
   Vanvittig. Det ser ut for at svært mange i de vestlige land har et dødsønske.
   Eller forstår de ikke at de ikke vil overleve en atomkrig?
   Russlands konvensjonelle styrker er en papirtiger, men atomvåpenet deres er klodens mektigste.

   En absolutt GALSKAP har bitt seg fast hos våre regjeringsmedlemmer, stortingspolitikere og andre maktpersoner.
   Hva er det de tenker med? Tenker de overhodet en eneste selvstendig tanke,
   eller er de satt under ‘mind-control’?

   Enhver med mer en to hjerneceller bør forstå at de gjør oss til atombombemål ved å slippe
   den rabiate atommakten USA inn med baser over hele landet. Særlig farlig er det å slippe dem til
   i Finnmark, der vi i alle år har hatt en minimal militer aktivitet, pga. nærheten til Russland.

   Ved en direkte krig mellom USA og Russland vil USA-basene i norge være de første målene Russland
   tilintetgjør – med atomvåpen. Får JewSA slå til først fra baser i norge, vil Russland være for
   seint ute, og da blir Russland utslettet.

   Svar
 • Gledelig å se hvordan propapaganda-apparatet slår sprekker, for nå kan den som gidder å høre hva Putin har å si og sammenligne det med krigshysterikernes versjon.

  Svar
 • Interessant at du benevner Europa som en amerikansk delstat, Jan!
  Det virker mer og mer som Norge er USA’s delstat nr.51, iallfall uoffisielt ,samtidig som vi (Norge) er uoffisielt medlem av EU (gjennom EØS). Vi eksisterer vel ikke som egen nasjon lenger?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 februar 2024 11:45

  Den provoserande utvidinga av NATO-imperiet har øydelagt Ukraina og ruinerer no Vest-Europa.

  Når USA no mister fotfestet i Afrika og Midt-Austen, er Vest-Europa neste koloni som skal utsugast og betala for krigen mot Russland.

  Norske styresmakter og bankar samarbeider om å rana innbyggjarane. Difor er staten rik, og folk får det gradvis verre. I NRK er det berre Underhaldningsavdelinga som ser det. (Nytt på nytt, 9.2., Emil Gulkild)

  Russarhatet i Aftenposten er ei gamal historie. Universitetsutdanning hjelper lite mot dumskap.

  Takk, Hårstad!

  Svar
  • Jeg har aldri trodd at Russland ville ha angrepet Norge i en krig. Nå begynner det å bli ganske mange usa baser på den skandinaviske halvøya . Fremdeles tror jeg det ikke, men at usa i sin etterstreben etter å få Russland i kne – regner jeg med at risikoen er større. Og igjen , det ville ikke bli krig på amerikansk jord.
   Nato, som vi tror skal komme å redde oss, tror jeg vi bare kan legge i glemme boka

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 februar 2024 17:18

  Jens Stoltenberg skryter av at Ukraina alt er med i NATO, og av øydeleggjinga av Russland og russarar:

  https://www.nato.int/cps/en/natolive/opinions_219206.htm

  Kven kan orientera litt om rolla norske (dvs. amerikanske) overvakingsfly spelar i krigen mot Russland?
  Kva synest norsk borgarar om den seinaste lovnaden frå Stoltenberg om at krigen mot Russland kan vara i fleire tiår?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 februar 2024 20:26

  NRK 10.2.2024 syner tapre finnar som skal forsvara seg mot det aggressive Russland med lette handvåpen, pistolar og automatrifler.

  NRK fortel ikkje om aggressive finnar som klårgjer landet sitt for det utvida åtaket frå vest mot Russland. Stikkord: USA-basar, F-35, atomvåpen.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  13 februar 2024 15:43

  Det er veldig rart å se de nye trusselvurderingene kommentert på TV. Ikke bare er det svært tvilsomme kommentarer som nyttes, men flere «i høye stillinger» og sertifiserte synsere og kommentatorer farer med direkte løgn, – så ille og kunnskapsløst at det er grunn til å tro at de er klar over at de lyger helt bevisst.
  Dette gjør meg ukomfortabel.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   13 februar 2024 17:15

   Når PST og E-tenesta ikkje greier å koma med noko meir velfundert enn blåkopiar av hatpratet mot Russland og Kina, frå dei mest illgjetne politkarane og rådgjevarane i USA, vil Noreg tena på å avskaffa både PST og E-tenesta og FFI. Desse tre institusjonane må vera dei mest innavla ekko-kammera me har i dette landet. Har dei ikkje ein einaste djevelens advokat?

   På tide at me tenkjer litt sjølve? Kanskje både russarar og kinesarar forstår meir enn me anar? Kanskje går det an å snakka med dei?

   Dagens norske politiske kurs med krigslyst og låke vener i NATO er den største trusselen mot Noreg. Ikkje greier me å produsera maten me et heller.

   Svar
   • Reidar Kaarbø
    13 februar 2024 18:54

    Avskaffe? Det var jo det Kennedy ville, og så ble han drept av CIA.

 • Her tenker jeg det finnes er kortversjon og så en langversjon av forklaringen på at det så beviselig har rablet totalt for den norske eliten. Kortversjonen først: Professor Cipollas grunnleggende lov om dumhet deler menneskeheten inn i fire hovedgrupper; de intelligente, bandittene, de hjelpeløse og de dumme.
  -Cipollas første lov er et alle uunngåelig undervurderer antallet dumskaller i sirkulasjon.
  -Hans andre lov er at dumhet er uavhengig av hvilken som helst annen egenskap hos personen.
  -Tredje lov er at en dum person er noen som skader noen eller en gruppe andre uten å tjene på det.
  -Den fjerde er at de som ikke er dumme alltid undervurderer de dummes skadepotensiale,
  -mens femte lov er at dumme mennesker er de farligste av de fire personlighetstypene, fordi:

  Den intelligentes handlinger er til fordel for personen selv og andre, bandittypen tjener selv på å handle til skade for andre, den naive eller forsvarsløse lar andre utnytte seg mens den dumme altså er til skade både for seg selv og andre. https://bonpote.com/en/the-5-basic-laws-of-human-stupidity/

  Langversjonen, den er egentlig ikke noe annet enn psykologiseringen og den øvrige problematiseringen av hvorfor elitene er blitt stokk dumme, og jeg tror ikke at mennesker er låste til Cipollas fem grunnleggende lover om dumhet. Men akkurat nå, ettervinteren 2024 så er der ingen tvil om at elitens konsensus er så utrolig dumt at ingen av dem kunne vinne fram i noen diskusjon der noen unnlot å rope aller høyest.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 februar 2024 11:02

  Til Tor Larsen: Det har utan tvil rabla for mange. Men «elite»? Er det ironisk? Finst det betre ord?

  Glupingane i FFI har levert Forsvarsanalyse 2024. 16 høgtløna, einspora personar skriv om det komande russiske åtaket i nord. Dette er heilt sikkert nyttig lesnad for den russiske generalstaben. Dei rettar seg nok etter instruksar frå FFI. Åtaket i 1940 skulle òg koma i nordaust. Det kom frå sørvest.

  FFI har ikje fått med seg at USA dagleg gjer sitt beste for å klårgjera Norden for å utvida krigen mot Russland.

  Vår gode allierte, Finland, har gjeve USA 15 angrepsbasar kloss inntil Russland. Den nyvalde presidenten, A. Stubb, er Russland-hatar og atomvåpen-elskar. Det er ei nifs blanding. Stubb er både president og øvstkommanderande for det finske militæret.

  FFI er politisk korrekt og har med eit eige punkt om klima. At miltæret skal redda klimaet er verkeleg godt nytt!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 februar 2024 11:37

  Vår gode allierte,Tyskland denne gongen, stolar ikkje på USA sine atom våpen utplasserte i Europa. Franske og britiske atomvåpen i tillegg er ikkje nok.

  No vil tyske sosialdemokratar i SPD, AP sitt systerparti, ha EU-bomba! Til utdeling i alle EU-land, eller berre for Tyskland?

  https://www.rt.com/news/592388-german-mep-european-nukes/

  Vanvitet er den nye normalen.

  Svar
 • «Der er det da noen som har fått den fikse ide at Sahra Wagenknecht-partiet kan være en vei ut av uføret. »

  – Interessant bemerkning, Hårstad. Hva bygger du på når du – om jeg forstår deg rett her – sier at Wagenknecht ikke er noe alternativ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå må UNRWA ødelegges:

Da slipper Israel å følge opp kravet fra den internasjonale domstolen ICJ.

Forrige innlegg

«Demokrati» i Pakistan:

USA’s avsettelse av Imran Khan.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.