POSTED IN USA

Krigshisseren Liz Cheney sliter politisk i USA.

Hun skal reddes av store sponsere til det demokratiske partiet.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke bare velgerne som bestemmer hvem som skal velges, særlig ikke i USA. De som finansierer de to store partimaskinene til republikanerne og demokratene, de bestemmer i stor grad både personer som stilles til valg og retning på politikken. Naturligvis har også mediene stor betydning, men disse fremstilles både i USA og i Norge som «uavhengige institusjoner». I virkeligheten er de også redskaper til store kapitalkrefter – noe som også er tilfellet i Norge, men ikke så åpenlyst som i USA.

Når en går så langt som en gjorde ved siste valget i USA å «rigge» (organisere med juks) en valgseier for Joe Biden og det demokratiske partiet, da passeres en grense. Det er riktig nok ikke lov å si dette høyt i Norge fordi USA fremholdes som et demokratisk fyrtårn og hvis folk begynner å tro noe slik, da vakler en del av fundamentet som norsk politikk har hvilt på i lang tid.

Noen tror at når vi sier noe slikt støtter vi Donald Trump. Det er en fundamental misforståelse. Vi støtter USAs befolkning sin rett til et rettferdig valg uansett kandidater.

Nå er oppløsningstendensen kommet så langt i USA at et stort flertall i landet har sviktende tillit til fundamentale institusjoner i landet. Vi kan naturligvis fortsatt lukke øynene i Norge og late som om det er demokrati vi står overfor i USA. Men sannheten er at det er et oligarki (fåmannsvelde) hvor stemmeretten for oligarkene er et spørsmål om å lede befolkningen inn i de riktige valg-båsen ved hvert valg. Lar de seg ikke lokke eller lure, da rigges valget som vi så høsten 2020.

Visepresident under George Bush jr., Dick Cheney (krigsindustriens mann), en av hovedarkitektene Patriotic Act (lovendringen som fulgte etter angrepet på Twin Towers) og krigene i Afghanistan (20 år), Irak og Syria, han har en datter som går i farens politiske fotspor. Men hun er nå så upopulær i det republikanske partiet at hun må ha hjelp utenfra. Den kommer nå fra store sponsorer til det demokratiske partiet. Ikke fra engasjerte velgere.

At dette er en åpen sannhet forteller sitt om USAs demokrati. Det spiller liten rolle hva du sier før valget, hverken løfter eller proklamasjoner, men en stor rolle hvem som finansierer deg. Det er deres stemme du representerer når du er valgt, ikke velgernes. Men hun er så upopulær at det spørs om selv en så kraftig drahjelp holder.

Knut Lindtner
Redaktør

Noen av de største sponserne til det demokratiske partiet vil redde Liz Cheney

Mens Liz Cheney, datter av den tidligere amerikanske visepresidenten, ble utvist fra det republikanske partiet på grunn av sin kamp mot tidligere president Donald Trump, er det de store giverne til Det demokratiske partiet som kom henne til unnsetning.

Filmprodusent Jeffrey Katzenberg, City Group-direktør Jane Fraser, LinkedIn-medgründer Reid Hoffman og Baupost Group hedgefondforvalter Seth Klarman skal allerede ha gitt svært store donasjoner til henne.

Ifølge meningsmålingene ligger Liz Cheney – foreløpig – langt bak den republikanske advokaten Harriet Hageman i parlamentsvalget.

Liz Cheney var assistent for faren sin 11. september 2001. Deretter ledet hun Iran Syria Policy and Operations Group (ISOG).

https://www.voltairenet.org/article217705.html

Forsidebilde: Xavier von Erlach

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Smittevernloven avskaffet grunnloven i det som tidligere var kjent som demokratiet norge, og det ved en kvinnelig diktator, fullt involvert i et prosjekt (gavi) som gjør de i befolkningen som overlever ufruktbar. Hurra for kvinner i politikken.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Snakk om mislykket sanksjonspolitikk:

Økonomisk rekordoverskudd for Russland 2. kvartal.

Forrige innlegg

Intervju med Terje Valen:

USA-leder ønsker begrenset atomkrig med Kina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.