POSTED IN Ukraina, Økonomi

Krigshauk i USA.

Krigen dreier seg om Ukrainas naturressurser vi ikke har råd å miste.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Senator Lindsey Graham: Ukraina er en gullgruve som vi ikke har råd til å gi fra oss.

Av Niamh Harris.

USA «har ikke råd» til å la Russland få seire i Ukraina, da dette ville bety å miste direkte tilgang til Ukrainas enorme mineralressurser, ifølge den amerikanske senatoren Lindsey Graham.

Under et intervju med «Face the Nation» på CBS, anklaget Graham Russlands president Vladimir Putin for å være «stormannsgal», som forsøker å «gjenopprette det russiske imperiet med våpenmakt», med utgangspunkt i Ukraina.

Lindsey Olin Graham er en amerikansk republikansk politiker, jurist og tidligere offiser. Han har vært medlem av Senatet for delstaten Sør-Carolina siden 2003. Han var medlem av Representantenes hus fra 1995 til 2003. Wikipedia

Deretter fortsatte han med å hevde at hvis Moskva skulle vinne den nåværende konflikten, vil de ta over Ukrainas landrikdommer, og dele dem med Kina.

RT rapporterer: Graham beskrev det som «latterlig» om det skulle skje, og antydet at det ville være bedre om denne «gullgruven» var tilgjengelig for USA i stedet.

«De sitter på 10 til 12 billioner dollar av kritisk viktige mineraler i Ukraina. De kan være det rikeste landet i hele Europa. Hvis vi hjelper Ukraina nå, kan de bli den beste forretningspartneren vi noen gang har drømt om, at $10 til $12 billioner av kritiske mineralrikdommer kan brukes av Ukraina og Vesten, og ikke bli gitt til Putin og Kina, sa Graham.

Det er en veldig stor sak hvordan det går med Ukraina. La oss hjelpe dem å vinne en krig vi ikke har råd til å tape. De sitter på en gullgruve. Å gi Putin 10 eller 12 billioner dollar for kritiske mineraler som han vil dele med Kina er latterlig.

Graham, en mangeårig krigshauk mot Russland, og en av de mest trofaste tilhengerne av Ukraina i det amerikanske senatet, ba også Vesten om å fremskynde beslagleggelsen av 300 milliarder dollar i frosne russiske suverene eiendeler. Han gjentok sine krav om at Russland skal anklages for å være «en sponsor av terrorisme» under amerikansk lov, et forslag som tidligere i år fikk senatoren til å stå på Moskvas liste over ekstremister og terrorister.

Viktor Orban

En dag før Grahams uttalelser, hevdet Ungarns statsminister Viktor Orban at Vesten ønsker at Kiev skal vinne konflikten med Russland, slik at de kan få kontroll over Ukrainas landrikdommer. I et intervju med Hir TV anklaget Orban USA og dets allierte, for å se Ukraina som en potensielt enorm inntektskilde som de vil være i stand til å kontrollere, forutsatt at Russland blir beseiret. Han sa også at konflikten gir stor fortjeneste til vestlige «våpenleverandører, kreditorer og spekulanter», og hevdet at dette er grunnen til at krigen har vart så lenge.

Moskva har gjentatte ganger uttalt gjennom hele konflikten at dens mål er å beskytte den stort sett russisktalende befolkningen i Donbass mot angrep fra Kiev, og å sikre Russlands egen sikkerhet i lys av NATOs ekspansjon mot sine grenser. Moskva har aldri snakket en intensjon om å overta Ukrainas mineralressurser, men har gjentatte ganger understreket at de tidligere ukrainske regionene som har valgt å slutte seg til Russland, inkludert Krim, må forbli under deres kontroll.

Fra The People’s Voice, publisert 10 juni 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Lindsey Graham Says Ukraine Is A ‘Gold Mine’ That ‘We Can’t Afford To Lose’.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  13 juni 2024 7:35

  Senator Lindsey Graham vet at USA allerede har solgt skinnet før bjørnen var skutt. Det er for øvrig ikke bare Ukrainas rikdommer USA sikler etter, også Russlands enorme ressurser på alle områder står på ønskelisten til Lindsey Graham og resten av det korrupte rottereiret i Washington. Skal ikke forundre meg om USA har planer for norsk olje og fisk også, i så fall ser det ut som Støre spiller kortene sine rett i hendene til USA.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   16 juni 2024 18:16

   Er det USA eller Noreg som har mest kontroll over og nytte av det norske Oljefondet?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En stamme i Amazonas fikk Internett med Elon Musks Starlink:

Nå bekymrer de eldre seg for de unges pornoavhengighet.

Forrige innlegg

Virkeligheten endres raskt i Midt-Østen.

Mister Israel kontrollen i nord?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.